Widok

Majowe Mamy wątek 17

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
new

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja dziś pojechałam ma zakupy i mam już: butelkę, smoczki, termometry, materac, pościel, prześcieradełka,ceratki, wkładki laktacyjne...
Ciuszki poprałam dziś rano, więc troszkę nadgoniłam;)
Mi też jest ciężko, szczególnie wieczorami. Z trudem przewracam się z boku na bok, dziś obudziłam się o 5 i wstałam - właśnie wtedy prałam ciuszki, recznik, ochraniacz i pieluszki.
Najbardziej dokucza mkrocze, boli jakbym miała naciągnięte ścięgna.

anikia tak wiadomo dlaczego taki wielki mój brzuchol.Ale według tej stronki to mój mały jest prawie o 3 tygodnie większy i coś czuję że znowu raczej będę mieć cesarkę. http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.php

nie objadam sie na noc - zjadam kawalek chleba, a po mleku mi niedobrze

Kasia to wiadomo dlaczego masz taki duzy brzuch ;-)

No Kasia pokaźny siostrzeniec mi rośnie, raczej już moja Kamilka go nie prześcignie w wadze :))

Jestem już po usg i wizycie.Mały waży 2400 g i jest większy na 33 tydz i 6 dzień.Ginka powiedziała że jest grubaśny.Morfologia mi się trochę poprawiła ale i tak nadal muszę brać żelazo.Przybyło mi 3 kg i wszystko jest prawidłowo także cieszę się bardzo.

Anikia - to nie objadaj się na noc, ale oszukaj organizm szklanka mleka. Ja jestem przyzwyczajona do wczesnego śniadania, dlatego jak się obudzę, to zwykle od razu mnie ssie w żołądku.

Słuchajcie przyszła pościel zamówiona przez internet :))) Ale się cieszę, bo jest śliczna! Tylko jestem zła, bo ten drugi sprzedawca nie ma wystawionej takiej, jaka chcialam :((

a ja elmex bo mi też niestety krwawią :( a do tego ósemka idzie ... :/
widzę krew z nosa to częsta przypadłość ... mi ginka zaleciła cerutin albo rutinoscorbin

zuzka to Ci dobrze ja w nocy wstaję na siusiu czasami nawet i 2 razy :/

ja uzywam paste do zębów LACALUT
mi pomaga... trochę:)

z pustym zoladkiem nie zasnelabym, bo zaraz boli mnie zoladek, jak zjem to lapie mnie zgaga i tak w kolo macieju, nos to mam juz tak podrazniony ze szok i w dodatku ciagle mam w nim krew, nawet teraz z dziasel zaczyna mi sie saczyc przy myciu, no ale jeszcze troche i bedzie lepiej, chyba...

hehehe , my tez wczoraj tak na suszarkę z mężem spoglądaliśmy
maleńkie ubranka .... "dziwnie" to wygladało
zawsze nasze wielkie rzeczy a teraz dochodza tekie malusie :)

To że się szybko męczymy to normalne jest, w końcu organizm w krotkim czasie nabrał kilku dodatkowych kilogramow i musi się do tego przyzwyczaić, ale zanim się przyzwyczai, to my się balastu pozbędziemy ;))) Ja od stycznia męczę się z "ciągnięciem" w dole brzucha :(( tak już będzie do końca...

Co do spania, to chyba mam szczęście - przesypiam właściwie całą noc, czasami dokucza mi zapchany nos, ale to inna historia. Fakt, że czasami jest mi naprawdę ciężko przekręcić się z boku na bok, ale zaobserwowałam, że w dużej mierze zależy to od tego co zjem. Jak mam pusty żołądek, to jest lżej. Na siku budzę się dopiero rano, więc wstaję tylko raz, ale czasami jest to 4 rano, a czasami 8.

he he niektórzy twierdzą, że to budzenie się w nocy to już taki trening przed opieką nad dzieckiem ;)) ale prawda taka, że faktycznie nie pośpimy później hehe

mmadlen a po urodzeniu ile nocy bedzie nie przespanych, kolezanki mnie pocieszaja ze wyspie sie za jakies 2 lata :-)

Andzior na pewno wszystko dobrze wyjdzie, my na razie nie robimy przemeblowania w pokoju, tak sobie mysle ze poczekamy do polowy kwietnia, pomysl sobie jaki piekny bedziesz miala domek

no właśnie anikia ja noce też mam straszne :/ ciągle się przebudzam, bo mi rączki cierpną, a do tego, żeby się przewrócić na drugi bok... do tego czasami budzę się w pozycji na wznak... a niby nie powinno się tak leżeć ... :)
a co dopiero Wy kobitki jesteście do przodu z terminami :)

cześć dziewczyny, rzadko się odzywam, bo jestem na "wygnaniu", tj. mamy totalny remont w domu i musieliśmy się wyprowadzić na kilka tyg., mieszkamy kątem po kolei raz u jednych raz u drugich rodziców..dostęp do netu kiepski ale najgorsze jest to, że remont sie przeciąga i wprowadzimy sie prawdopodobnie ok. 15-20 kwietnia- czyli na 10 dni przed terminem:(( wtedy dopeiro będę mogła przygotowac kącik dla małego:(( jak czytam o Waszym praniu ciuszków to ryczeć mi się chce, bo mam już dosyć, ciagle na walizkach i jeszcze brzuchol wielki, a Madziorek to już mnie zupełnie nastraszył... to tyle, ciepło Was pozdrawiam, jak się dorywam do netu to czytam co piszecie, a sama czesto już nie mam czau zeby odpisać:((
Ależ ja się ani trochę nie zdenerwowałam ;))

Zuzka nie denerwuj sie ;-)

mi ciezko isc pod gorke, a tak to nie jest zle, bardziej wykanczajace sa problemy ze spaniem, w nocy bezsennosc, w dzien zamulenie

zrobilam pranko, ale dziwnie wygladaja ciuszki na suszarce, takie malusie :-)

No wlasnie. Poki co czuje sie dobrze, ale to jednak miesiac-wiele sie zmieni.

oj tak , jest ciężko
chociaż mama mniejszy brzuch a jestem dalej z ciążą
jest cięzko zwłaszcza wieczorem
ciężko nawet w łóżku uleżeć ;/

W takim razie chyba rozumiem moja lekarke. Nalega, zebym za miesiac poszla juz na zwolnienie, bo bedzie mi ciezko. Kasiu-chyba faktycznie tak zrobie sadzac po Twoich odczuciach, sama pewnie tak bede sie czula.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry