Widok

***Majowe i Czerwcowe Mamy 2009*** 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam nadzieje ze udalo mi sie zlapac wszystkie detale rozpakowanych mam i ich dzieciaczkow :)

MAJ:
Magda 04.05 - dziewczynka
magie 19.05 - chłopiec
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 - dziewczynka / Zuzia
Weronka85 27.05 - chłopiec / Kacper

CZERWIEC:
mo.tylek 03.06
Beata 05.06
Oliwia34 12.06
Rzaba 12.06 - Zaspa
Joanna26j 15.06 - chłopiec / Wejherowo
julka80 19.06 - chłopiec
maja 20.06 - chłopiec
rasia - 24.06
Anitham 27.06 - dziewczynka / Marta / Zaspa
agulaa 29.06
juli7 29.06 - dziewczynka / Liwia

ROZPAKOWANE:
araga (geoida) 28.04 (07.05) - chłopiec, 3560 g, 53 cm
Ela- 13.05 - chłopiec Wojtek ,2810 g, 51 cm
misia83 - dziewczynka Lily
gosia_dim_ 15.05 - dziewczynka Hania, 3080 g, 52 cm
na.cia 15.05 - dziewczynka Zuzanna
gosiar 16.05- chłopiec Tomuś 1875 g, 49 cm
neneczka 17.05 - dziewczynka Julia
Ssylwia 17.05 - dziewczynka, 2900g, 53cm
MACIEK I OLA 18.05 - chłopiec Antoś, 3530g, 58cm
blanca 22.05 - chłopiec Błażej, 4800g, 60cm / Zaspa
dorota 26.05 -chłopiec Ignacy 3185g, 54 cm
sabinaub 28.05 - dziewczynka Agatka
novaa 29.05 - dziewczynka
wesolka 02.06 - dziewczynka / Wiktoria / Redłowo
minia 03.06 - chłopiec / Maksymilian / Redłowo
bemaz 06.06 - dziewczynka Lena, 3720g, 56cm / Bydgoszcz
gwiazdeczkaania 07.06. - dziewczynka Blanka Maria, 4230g,60 cm /Zaspa
malgocha85@op.pl 11.06 - dziewczynka
bigbeat 17.06 (27.06) - dziewczynka / Zosia prawie 2960g, 54cm / Kliniczna
RENNI 19.06 - dziewczynka / Lidka 3630g , 57 cm/ Wejherowo
Agsss 21.06 - dziewczynka / Natasza / 4090g, 58cm / Wojewódzki
Monisia84 22.06 - chłopiec / Wiktor/ 3450g i 56cm/ Kliniczna
helen 23.06 - chłopiec / Liam / 3380g i 51 cm / Borås-Szwecja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to sie skonczy tym ze dziecko bez rodzica nie bedzie chcialo spac ;)-to odpowiedz na posta powyzej

podobno USG bioderek robi sie w 8 tyg zycia maluszka.my wrocilismy od lekarza i maly wazy 3860 g :) myslalm,ze przez krotkie jedzonko duzo nie przybierze na wadze a tu pskius i w ciagu 15 dni przybral 800g.dostalismy recepte na wit K i D-maly jest zdrowy i to sie najbardziej liczy :)
Agsss - usg po 6 tygodniu się robi
...a z dziewczynkami nie pomogę - niestety nie posiadam (cóż nie udało się ;) )
i jeszcze jedno pytanie do mam dziewczynek - jak to jest z myciem czesci intymnych?
Bo w szpitalu powiedzieli mi zeby nie myc pomiedzy wargami bo sam na poczatku mazie ochronne i zeby ich nie wyplukac. Tylko jak dlugo nie myc. Oczywiscie sprawdzam czy nie dostala sie kupka ale nie chce czegos przegapic...
Wasze opinie i doswiadczenia poprosze...
Hej - gratulacje dla szczesliwej mamy :)

Ja jestem z Wrzeszcza - tez okolice :)

moja mala od wczoraj ostatecznie bierze smoczka - ale daje jak juz mam dosyc po 2 godzinach noszenia - jak jest zmeczona to zasypia bez niego. Wiem ze lepiej bez ale czasami jestem po prostu zbyt zmeczona ... :( szczegolnie popoludniami - bo w nocy mala spi ladnie tylko z pobudkami na szybkiego cyca. Zaczela tez juz coraz ladniej odbijac.. :)

Troche u nas bylo nerwowo bo wyjechalismy na wies i w miedzyczasie zalalo nam mieszkanie. Mala swietnie wyczula ze mama sie zdenerwowala i od wczoraj chce byc tylko na rekach :(

dziewczyny - kiedy robi sie usg bioderek? czy dobrze pamietam ze po 4-6 tygodniach?

wiem co helen miała na myśli - spanie z dzieckiem i wtykanie smoka za każdym razem jak wypadnie - masakra

właściwie zaczynam się cieszyć, że Błażej nie dał się przekonać do żadnego z 10 smoczków które nabyłam :D

W jednej z tych książek które Wam wcześniej polecałam ostrzegali przed nauczeniem dziecka zasypiania ze smoczkiem - widzę po Waszych postach, że mieli rację :o
Gratuluję Anitham :) - ja jestem z Niedźwiednika (to okolice ;) )

dr Sieliwończyk tel 0-58 302-66-13
zadzwoń i nagraj sie na sekretarkę - oddzwania Pani i podaje wolny termin :) Do mnie oddzwoniła dzisiaj (nagrałam się wczoraj) a wizytę mamy jutro. Koszt 90 zł

Gratulacje Anitham! :-)

Helen, a jak się skończy...?
no i ja tez witam wsrod zywych...
30 czerwca o 12.30 urodzilam Martusie 3420g/56cm
jestesmy juz w domku
dziewczyny podajcie mi prosze telefon do tego lekarza na usg bioderek...we wrzeszczu na bodajze miszewskiego ...lekarz nazywa sie Siemienienczuk czy jakies takie dziwne nazwisko....z gory dziekuje.

po ilu dniach wychodzicie na spacerki?

sa tu jakies dziewczyny z Moreny lub okolic?

pozdrawiam
dziewczyny ja robie tak samo-i wiem czym to sie skonczy niestety.
Ale fakt ze smoka podawac co minute sie nie chce :/
Bemaz, ja też miałam dość biegania ze smokiem po nocy więc wzięłam małą do łóżka. ;-P
Helo!
Krwawienie- miałam ok. 2 tyg. z nawrotem wyladowłam w szpitalu-trauma bez córci ale rano wypuścili a maz dzielnie się zajął Lenką :-) i wczoraj po nawrocie krwawienie ustało, wyszedł ostatni szew. ale i tak sie jeszcze boję tam zajrzeć ...

Spanie w łóżku- Lenka od drugiej nocy spi z nami każdą noc, boję się że sie przyzwyczai ale na razie nie mam cierpliwości i siły stać przy jej łóżeczku i 115 razy wpychać jej smoczka :-)

Karmienie piersią- teraz Lenka je z dwóch piersi przy każdym karmieniu, bo mało przybierała na wadze, je ok. 10 minut z każdej, jak pierś jest bardzo miękka to ma problemy z jej chwyceniem i się denerwuje więc podaje drugą i po niej jest najedzona.

wczoraj bylismy na usg bioderek i jest ok!!! :-)
A Lenka jest grzeczna śpi od 22- do 9 z pobudką ok. 2 i 6 na cycka.
nie bylam ...
czyli nie jestem jedyna - ulzylo mi, a nie pamietam jak bylo po pierwszym porodzie...
A to się kiedyś skończy...? ;-D
(Jestem 3 tygodnie po porodzie).

Dodatkowe pytanie: Byłyście łyżeczkowane?
Czy po łyżeczkowaniu krwawi się mniej/krócej?
Dziewczyny - jak dlugo krwawilyscie po porodzie?
mamusie z maluszkami pewnie na spacerku w tak piekna pogode :) my z Wikim jedziemy na pierwsza wizyte do lekarza i jestem ciekawa co powie
Agsss - ale ja wcale bym się nie obraziła za klopsika ;) jest z Niego mały pyzuś i ok :)

a co do karmienia cycem, to Błażej najada się w 5-8 minut Trochę krótko ale skoro przesypia potem np 4 godz w nocy znaczy, że głodny nie jest no i widać, że dobrze przybiera na wadze. Kuba lubił siedzieć przy cycku i wtedy karmiłam 15-30 minut :) Dzieci sa różne i mają różne zapotrzebowania
nie chodzilo mi ze klopsik :)
tak dzisiaj myslalam ze jak sie nasze dzieciaczki rodza to przez pierwsze tydzien - dwa sa takie typowe niemowlaczki (slepe szczurki) a pozinej otwieraja oczka i juz sa dzieciaczki, mija miesiac i zaczynaja reagowac i ani sie nie obejzymy a one juz biegaja i pyskuja....
czas jednak szybko mija
a jak dlugo Wasze maluszki siedza przy piersi??moj maly czasami ssie 5 min i wypluwa piers a czasami 20 min i z nia zasypia a po chwili wypluwa.probuje podac mu ja jeszcze raz ale zagryza "zeby"i nie chce.tez tak macie??
no wiesz Agsss... On nigdy mały nie byłe hehe. W czwartek idę na szczepienie więc będę wiedziała ile waży, ale klopsik z Błażeja jest ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry