Widok
mówcie co chcecie dziewczyny, ale ciąża to fantastyczny stan i dziś miałam tego wspaniały dowód. Poszłam na zakupy do Bomi i stanęłam z koszykiem w ręku przy kasie, byłam jakaśczwarta w kolejce. Tymczasem po minucie kasjerka woła mnie do siebie i kasuje bez kolejki :)))))))))))))) Trochę mi było głupio, aż mi się ręce trzęsły jak pakowałam zakupy :)))))))))))))
chociaż swoją drogą, to faktycznie musimy swoje wycierpieć dla tych naszych kochanych pociech........
wizyta dopiero w czwartek, a ja już na samą myśl o niej się trzęsę - będzie decyzja, czy odstawiam leki, czy tylko zmniejszam dawkę. Ostatnio gin mówił, że tak do 30 tc się bierze (biore fenoterol + isoptin, duphaston już zmniejszyliśmy do 1 dziennie). Jejku...............
chociaż swoją drogą, to faktycznie musimy swoje wycierpieć dla tych naszych kochanych pociech........
wizyta dopiero w czwartek, a ja już na samą myśl o niej się trzęsę - będzie decyzja, czy odstawiam leki, czy tylko zmniejszam dawkę. Ostatnio gin mówił, że tak do 30 tc się bierze (biore fenoterol + isoptin, duphaston już zmniejszyliśmy do 1 dziennie). Jejku...............
Anikia ....też wolałabym tego dwa razy nie przechodzić....mi było tak niedobrze że mąż miał aż przerażenie w oczach jak ze mną siedział....strasznie na wymioty mnie brało, duszno mi było...masakra :( jak myśle że po 75 będzie jeszcze gorzej bo to większa przecież dawka to już wogóle się martwie :( praktycznie dopiero teraz doszłam do siebie po tej paskudnej glukozie :(
Madziorek sprobij ten zastrzal moczyc w wodzie z mydlem szarym, chyba cos takiego mi pomoglo
Alicja moim zdaniem 165 to za duzo, ale nie tragicznie ;-), cos mi sie kojarzy ze jedna dziewczyna z e-mama miala podobnie i byla pod opieka poradni diabetologicznej
75 g jest dokladniejszym badaniem, zazwyczaj najpierw robi sie z 50 g, jesli wynik wyjdzie niepewny to powtarza sie z 75g, ale mi od razu dala na 75g, moze zeby nie przechodzic tego 2 razy
Alicja moim zdaniem 165 to za duzo, ale nie tragicznie ;-), cos mi sie kojarzy ze jedna dziewczyna z e-mama miala podobnie i byla pod opieka poradni diabetologicznej
75 g jest dokladniejszym badaniem, zazwyczaj najpierw robi sie z 50 g, jesli wynik wyjdzie niepewny to powtarza sie z 75g, ale mi od razu dala na 75g, moze zeby nie przechodzic tego 2 razy
Wchodzi się głównym wejściem od przystanków autobusowych (nie od pogotowia), idź korytarzem do końca na oddział położniczy, wykłady odbywają się po lewej stronie na patologi, w pierwszej salce.
Babeczki mają salkę otwartą i pytają się czy udajesz się na zajęcia, także na pewno Cię zgarną z korytarza.
Dobrze, że masz dziś te spotkanie - spytaj się ich o Twój wynik glukozy, może będą wiedziały czy to już powód do zmartwień
Babeczki mają salkę otwartą i pytają się czy udajesz się na zajęcia, także na pewno Cię zgarną z korytarza.
Dobrze, że masz dziś te spotkanie - spytaj się ich o Twój wynik glukozy, może będą wiedziały czy to już powód do zmartwień
Agata, spokojnie, jeśli masz powyżej normy to do wizyty uważaj z cukrem, nie tylko takim do herbaty czy kawy, ale też np. z owocami bo mają dużo cukru niektóre. Poczytaj w necie o diecie dla cukrzyków. Może twoja lekarka wyśle cię do poradni dla ciężarnych cukrzyków...pielęgniarek nie słuchajcie, najważniejsze, co mówi lekarz!
my w sobotę skręciliśmy łóżeczko :)))))) co prawda mój M. upierał się wcześniej, że on sam skręci /dumny tatuś/ ale i tak wyszło na to, że był raczej moim pomocnikiem. A łóżeczko piękne, nie mogę się na nie napatrzeć. Tylko karuzelę co ją dostałam od kumpelki mam kurka za niską :((((((((
my w sobotę skręciliśmy łóżeczko :)))))) co prawda mój M. upierał się wcześniej, że on sam skręci /dumny tatuś/ ale i tak wyszło na to, że był raczej moim pomocnikiem. A łóżeczko piękne, nie mogę się na nie napatrzeć. Tylko karuzelę co ją dostałam od kumpelki mam kurka za niską :((((((((