Widok

^^^Majowe mamy 11^^^

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jutro mam wizytę.Ciekawe czy moje wyniki są dobre.Mnie boli dół brzucha jak chodzę bo bardzo nisko mam brzuch.A tak po za tym nie jest źle.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie też tak pobolewa przy chodzeniu. Mam wrażenie, że siła ciężkości ciągnie małą w dól;)
Ale jestem z siebie dumna! Wczoraj wytapetowałam przedpokój, sama, pierwszy raz w życiu. No, z małą pomocą męża:) Pięknie wyszło.

ehh a ja znowu będę marudzić....kolejna nieprzespana noc....myslałam że padne ze zmęczenia w końcu i zasne..a tu dupa...oczy jak 5zł....wstawanie co 10 min i to ciagłe parcie...dzisiaj z rańca miałam tą paskudną glukoze i myslałam że zwymiotuje...a pani pielegniarka nie pozwoliła mi cytryny wcisnąć grrrrr masakra jak ja się paskudnie czuje chlip chlip chlip
a dzisiaj po południu szkoła rodzenia...ciekawe jak ja am wysiedze :(
jak mi smutno...niech mnie ktoś przytuliiiii

Oj Alicja:) Przytulam Cię wirtualnie:)
I dzieciaczek przytula Cię od środka;)

dzięki Agacik :*

ooojjj Alicja bardzo Ci współczuję, na szczęście jeszcze w nocy nie wstaję ale tylko czekam aż się zacznie :((((.

Co do glukozy to ja ją zniosłam dość dobrze, wynik miałam dobry - najważniejsze że to już za nami :))

no wstawac i tak wstawałam...ale ostatnio wogóle nie sypiam przez to ciągłe parcie na pęcherz :( i to jest własnie najgorsze :(
Agata a jaki miałaś wynik ? bo mi sie wydaje że mam za duży grrrr a pielegniarka mówiła że niby w normie

czesc
norma jest chyba do 140, u mnie wyszlo 126 po 2 godz przy dawce 75g

Alicja cukru we krwi na czczo miałam 97% i po dawce 50g glukozy po upływie godziny siedzenia miałam 101% - powiedziały, że to dobry wynik :)),
a u Ciebie jak wyszło?

ja miałam 50gram ale czytam własnie w necie że mam sporo za dużo grrrr to po cholera ta piguła mówiła że wyniki jest w porządku grrr jeszcze tego teraz brakuje żebym musiała to powtarzać :( i tak ledwo wytrzymałam bez wymiotów tą godzine :(

Te dawki też mnie zastanawiają, nie wiem od czego zależą - jedne z nas miały dawkę 75g, przy których trzeba siedzieć 2 godziny a inne miały dawkę 50g i siedziały godzinę ??

ja nawet nie zwróciłam na to uwagi, myślałam że jest jedna dawka a tu przy badaniu sie mnie pytają - dobrze, że miałam tą mniejszą dawkę

ja miałam przed 86 a po 165...i mówie do niej że cholercia za duzo...a ona na to że wcale nie za duzo że wyniki w normie grrr no ale widze w necie normy i niestety przekraczam :( a wizyte u niej mam dopiero 13marca

Alicja może Twój wynik to jeszcze nie powód do zmartwień, może zaleci Tobie jakąś dietę albo będziesz pod baczniejszą obserwacją - do tego 13 to się na razie nie zamartwiaj, jeszcze tego potrzeba przy tych nie przespanych nocach

no właśnie ciekawe co jeszcze grrr tego mi tylko brakowało :(
a powiedz mi Agata gdzie tam na tą szkołe rodzenia się wchodzi ? wejściem głównym czy tam gdzie karetki podjeżdżają ?

Agata, spokojnie, jeśli masz powyżej normy to do wizyty uważaj z cukrem, nie tylko takim do herbaty czy kawy, ale też np. z owocami bo mają dużo cukru niektóre. Poczytaj w necie o diecie dla cukrzyków. Może twoja lekarka wyśle cię do poradni dla ciężarnych cukrzyków...pielęgniarek nie słuchajcie, najważniejsze, co mówi lekarz!

my w sobotę skręciliśmy łóżeczko :)))))) co prawda mój M. upierał się wcześniej, że on sam skręci /dumny tatuś/ ale i tak wyszło na to, że był raczej moim pomocnikiem. A łóżeczko piękne, nie mogę się na nie napatrzeć. Tylko karuzelę co ją dostałam od kumpelki mam kurka za niską :((((((((

Wchodzi się głównym wejściem od przystanków autobusowych (nie od pogotowia), idź korytarzem do końca na oddział położniczy, wykłady odbywają się po lewej stronie na patologi, w pierwszej salce.

Babeczki mają salkę otwartą i pytają się czy udajesz się na zajęcia, także na pewno Cię zgarną z korytarza.

Dobrze, że masz dziś te spotkanie - spytaj się ich o Twój wynik glukozy, może będą wiedziały czy to już powód do zmartwień

Madziorek ja mam dobry wynik :)))) , to Alicja się zamartwia

Agata dzięki...trafie :)
nio będę uważać na cukier...jutro mam wizyte u drugiego gincia to zobaczymy co mi powie.... ehhh masakra...tak myslałam że ten deszcz nie przynisie dobrego dnia :(

a, sorki, wiedziałam że coś na A.. :)))))

dziewczyny, zaczęły mi puchnąć palce i robią mi się małe zastrzały, macie na nie jakiś sposób? ostatnio miałam zastrzał w dzieciństwie i nie pamiętam, co z tym zrobiłam.....Podobno Rivanol pomaga?

ja miałam też kiedys zastrzał od ...obgryzania paznokci...ale mialam niestety wtedy zabieg blee :( a tak to nie wiem co pomaga :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry