Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=post_form&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratulacje dla nowych mamuś!

My mamy ponoć alergię pokarmową, ale ja do końca nie jestem przekonana co do diagnozy. Z tego co się naczytałam w necie to lekarze często mylą choroby skóry bo jest ich wiele i ciężko określić, którą akurat dziecko ma. Mały ma takie drobne, czerwone krostki na buzi i klatce piersiowej, a skóra jest szorstka. Lekarka przepisała maść. Mam nadzieję, że przejdzie.
h_and_m problem w tym, że mam jeszcze starszą córcię i właśnie jak młodsza śpi to jej poświęcam całą uwagę, a nie działają na nią sposoby typu choć pobawimy się w odpoczywanie:)

Na dodatek Kornelia ma chyba problemy z brzuszkiem, często zdarzają jej się wzdęcia i jak nie śpi lub nie je to cały czas płacze:(
a macie problem z ulewaniem???

ja dokarmiam m.m.
U nas na szczęście nie ma problemów z ulewaniem:) jeszcze tego by brakowało!
- gani, a jaką masć Ci lekarz przepisał na te krostki, bo u nas pomaga kąpiel w krochmalu, ale to trzeba kilka dni robić
Hexusia u nas Tomek ulewa wtedy gdy się kopie, albo leży na płaskim, ogólnie jak po jedzeniu nie idzie spać to ulewa, bo się ciągle rusza.
Pytałam pediatry mówiła, że to normalne.

Byliśmy dziś na bioderkach, ogólnie ok tylko mamy szeroko pieluszkowac bo Tomek ma lekko zaokrąglone coś tam:) No i w chuście będziemy dużo nosić żeby nóżki były na żabkę:) Do kontroli za 8 tygodni.
u nas wiecznie jest ulewanie. masakra. dobrze, że przybiera na wadze ! ale jestem ciągle ulana i to strasznie.
Nie było mnie trochę bo mi się laptop sypnął, mam nowego :) Gratulacje dla nowych mam!

Młoda też rzyga na prawo i lewo ale uważam że są gorsze problemy niż ulewanie :)

Krostki mamy, ale to potówki od chusty tylko. A to co opisujesz gani to chyba faktycznie jak alergia wygląda (z tą szorstką skórą).

Jotenka, uśmiałam się, "pobawimy się w odpoczywanie" :D Ja w sumie nawet wyspana chodzę, tzn. ziewam ciągle w ciągu dnia, ale z synkiem chodziliśmy spać o 21 albo nawet wcześniej czasem, a teraz 22.30 spokojnie :) Wstajemy między 5 a 6. Młoda śpi różnie, wczoraj np. tylko w wózku na spacerze i w chuście na drugim spacerze, nawet w chuście w domu szalała, dziś dla odmiany synek nie do wytrzymania, i tak się kręci ;)
Cytrynka, krochmaliłam synka równo. Teraz albo dodaję mąkę ziemniaczaną albo kąpię w Emiolium. Ta maść którą smarujemy była robiona w aptece. Zawiera hydrocortisonum, eucerin i jeszcze inne składniki, których nie mogę rozczytać. Mam nadzieję, że pomoże. Skóra wygląda naprawdę brzydko. Na szczęście chyba małego nie swędzi.

Nam córka się popsuła. Zaczyna wymuszać płaczem, pyskuje. Zależy jeszcze jaki ma dzień, ale wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok.
dziekuje
Z moim synkiem też ostatnio ciężko wytrzymać :/

Która chodzi do mojej mamy? :)
Z moja starsza tez ciezko ostatnio:( wyje i ryczy, wymusza placzem. Czasami na prawde mam jej dosc:( innym razem jest mi przykro ze to z powodu siostry tak sie zachowuje:/
Bylismy dzis u pediatry, dostalismy skierowanie na usg brzuszka z powodu wzdetego brzuszka. Kornelka osiagnela 4000g:) rowniutko tyle dzis wskazala waga:)
A u nas dzisiaj maly caly dzien na rekach, wieczorem bardzo plakal, prezyl sie, do tej pory co chwile sie wybudza. dziewczyny czy 3 tygodniowe dziecko moze miec kolki?
No u nas też właśnie się zaczęło jak skończył bite 3 tygodnie. Kupiliśmy szybko Delicol dodajemy do mleczka i czasami wieczorem popłacze z 10min i to wszystko, po prostu może coś innego mu przeszkadza. Wie teraz jest super.

U nas to samo ze starszym synkiem, jęczy, wymusza płaczem, marudzi. Masakra!!! Ale jakoś da się przeżyć.
Dziewczyny jeszcze pytanie do mam akrmiących mlekiem modyfikowanym- czy Wasze dzeci tez maja taki bialy nalot na jezyczku, bo moj maly ma i nie wiem czy to normalne czy to moze jakies plesniawki. Franio je dobrze, nie widze zby en jezyczek go jakos bolał.
MamaJasia, ja co prawda karmię piersią, ale mój mały też ma taki biały nalot, po karmieniu głównie, i potem znika, więc to od mleczka.

U nas kolki też zaczęły się w 3 tygodniu, u nas jak na razie nic nie działa oprócz noszenia w chwycie kolkowym, co jest dość uciążliwe, jak jestem sama z dwójką. Zaczęłam się już martwić, bo zaczął słabiej jeść, każda próba przystawienia do piersi to dużo krzyku, na szczęście dziś w nocy ładnie jadł, także jestem spokojniejsza, zobaczymy, jak będzie w ciągu dnia.
Tak nasz Tomek też ma biały nalot:)

Dziś obudził mnie o 4.30 zjadł, no i koniec spania, pojęczał do 6.00 i poszedł spać, a ja już musiałam wstać, mały terrorysta:)
Żeby tak się dało wyspać na zapas:)
My dziś już po drugim spacerze Kasi :) ładna pogoda to nie ma co jej kisić w domu :)
Ogólnie muszę przyznać że mamy grzeczne dziecko jak na razie - daje pospać ;) w nocy śpi w łóżeczku, budzi się koło 5-6 rano i wtedy idzie do nas do łóżka, daje jej pierś i tak przesypiamy do 8-9 :)
Zasypia sama, a jak nie chce jej się spać to sobie po prostu leży :) Czasem ma dni, że jest upierdliwa tj nie chce sama spać, ale to kilka godzin, poleżę z nią z odsłoniętą piersią, ona trochę poje, trochę się potuli i spokojnie śpi - ja wtedy mogę sobie pooglądać tv, albo pospać trochę ;)
Mała je moje mleko i mleko modyfikowane, bo mojego pokarmu jej nie starcza, mm dajemy na noc, dzięki czemu przesypia przynajmniej 5h :) rano daję jej pierś, bo wtedy je i śpi na przemian nie budząc przy okazji mnie - śpi z sutkiem w buzi :P Też ma taki biały nalot :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja wczoraj spała do 5 rano bez pobudki! Od 20!! Dzisiaj już nie było tak pięknie, ale prawie co noc śpi przynajmniej do 3.30, więc szał :)

U nas kolek nie ma. Często wieczorem mała jest niespokojna i sporo płacze, ale nie jest to wrzask, a zawiązana w chustę się uspokaja i zasypia, w nocy też bez problemu. Synek chętniej spał sam ale za to kolki miał, więc chyba wolę obecną wersję :)
witam,
mam do sprzedania ubranko na chrzest dla chłopca, rozm. 62 może kogoś zainteresuje....

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/ubranko-do-chrztu-dla-chlopca-rozm-62-64-ogl6983703.html
do góry