Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=post_form&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MamaJasia, chyba przy każdym nosidle zalecane jest noszenie malucha dopiero wtedy, gdy potrafi siedzieć. Z córą zaczęliśmy jakoś jak miała 7 miesięcy, więc z wkładki nie korzystałam. Choć specjalistą nie jestem, w sumie kryterium wagowe do Tuli mój młody spełnia, bo waży już ponad 7kg, ale wolę jeszcze poczekać.
Grosik, a od którego miesiąca moge nosic w Tuli? pewnie teraz( 3,5 miesiąca) musialabym dla malego do Tuli dokupic wkladke dla niemowlaka?
hej:-))

my dajemy od kilku dni po kilka lyzeczek sloiczek pierwsza lyzeczka marchewke..jedza..ale mamy problem z kupka..soczku z jablek, czy z marchwi nie chca.zdeycdowanie kroluje woda,ktorej nie lubili kiedys..

h_and_m a jak robisz to jablko i marchew??

ja zamierzam gotowac,ale nie bardzo wiem jak.. no wiec zaczelam od sloiczka..

w pn mamy szczepienie,a chlopcy zakatarzeni, dzialsa gdzie maja byc dolne jedynki sa jakby spuchniete, gryza wszystko co sie da.. wpychaja dlonie..niekoniecznie swoje..brata tez dobra.. zabawki, pieluszki, smoczki z kazdej strony dobre byle tylko pogryzc..

ciekawa jestem ile juz waza:-))

co do spania..nie zapeszam..a dzien dzisiejszy byl cudowny..wstali o 6.30 i 7.15..dostali mleczko przed 8 i zasneli..do 10..potem chwila zabawy, mleczko, spacer spokojny..marchewka..mleczko..sen..spacer..zabawa..kapiel, mleczko i sen..:-)) nawet umylam okna;-)
hexusia, ja mam nosidło z chicco i tam możesz i do siebie i do świata dziecko wykręcić ;)
u nas się sprawdza, bo Kornelia to mała terrorystka hehe :P

z tym spaniem to u nas też się pogorszyło, zawsze może nie ale do pewnego czasu pobudka była zazwyczaj o 5 i później spały do 8-9 a teraz są pobudki o 2-3 potem o 6 i koniec spania do 9!! szału idzie dostać.. może to przez tą pogodę czy jak, nie wiem.
ja mam kupiona pierwsza marchewkę, zapodam może jutro może w weekend bo nie mam jeszcze odpowiedniej łyżeczki.

a jest jakieś nosidło gdzie dziecko siedzi przodem??? bo mój syn tyłem się drze.
Mama Jasia, my mamy Tulę, świetnie sprawdziła się przy córce, zarówno na krótkie trasy, jak i na dłuższe wycieczki. Nawet ostatnio w zoo wpakowaliśmy w nie młodą gdy się już zmęczyła chodzeniem. My przymierzaliśmy wszystkie wymienione przez ciebie, i Tula wydawała nam się najwygodniejsza i najprostsza w "montażu". Polecam sklep MamaZen, można wszystko na spokojnie obejrzeć i poprzymierzać z maluchem. Teraz już się nie mogę doczekać, aż będę mogła nosić w Tuli synka.
My jeszcze korzzystamy z ładnej podoy tutaj na wsi. Na szczescie nie pada a niebo bezchmurne. Planuję zaczac rozszerzac diete malemu w polowie pazdziernika. Pewnie na poczatek marchewka, rowniez sok oraz jabluszko. Dziewczyny używa moze ktoras z Was nosidlo ergonomiczne(Tula, Bondolino lub Manduca), przymierzam sie do zakupu i nie wiem, na ktore sie zdecydowac. Potrzebuje glownie po to aby zabierac Frania ze sobą, gdy ide po starszego do zlobka.
Hej. My wlasnie wrocilismy z dwutygodniowych wakacji i przezylismy szok termiczny. Wczoraj 36 stopni, a jak ladowalismy w gdansku, bylo 8... ;) ale sie wybawilismy, opalilismy, starszy sie wyszalal w morzu i w basenie i teraz czeka mnie rozpakowywanie, czego nie.vcierpię. Zdecydowanie wole pakowac ;) a mala przez te dwa tygodnie bardzo sie mienila! Zaczela zabawki pchac do buzi, za stopki sie lapac i bawic nimi, eaz sie przekulnela z brzuszka na plecy ;) takze idziemy do przodu ;)
Hejka, ja planuję wystartować z rozszerzaniem diety w październiku, pewnie zacznę od marchewki, tak jak przy córci.

Poza tym moje maluchy były trochę podziębione, na szczęście nic poważnego i już z tego wychodzimy. Dziś w nocy młody przeszedł samego siebie, naliczyłam siedem pobudek na karmienie! Dosłownie co godzina, półtorej, więc mocno zaspana dziś chodzę. W ogóle noce od jakiegoś czasu są gorsze, nie ma dłuższej przerwy niż 3-4 godziny. A tak poza tym ok, jedynie na pogodę się wkurzam, dziś wytrzymałam z nimi tylko godzinę na dworze, nie dość że wietrznie, to jeszcze deszcz siąpił co chwila :-/
Uuu jaka tu cisza :P

Dziewczyny powiedzcie jak tam Wasze maluszki się mają?
Podajecie im już jakieś obiadki/deserki? Kupione czy te słoikowe?
Ja zaczynam podawać moim dziewczynom marchewkę i jabłuszko gotowane, bo po takim mają codziennie kupkę.

Pozdrawiam :)
My najpierw Bebilon, a teraz Bebiko. Porównywałam skład różnią się jak dobrze pamiętam 2 albo 3 pozycjami, oby dwa są z Nutricii.
U nas też się skończyły przespane noce niestety, no ale cóż, prędzej czy później wrócą :)
Młodej mm nie podaję, ale z synkiem mieliśmy Bebiko i Hipp i zdecydowanie wolałam Bebiko. Dla mnie Hipp niesamowicie śmierdzi, normalnie z zatkanym nosem mieszałam...
no widzisz ja w ogóle nie wiedziałam, że Hipp ma mleko ;) herbatki, deserki, obiadki tak ale mleko nie;)
My przy pierwszym synku przetestowalismy rozne mleka, mielismy i bebiko i bebilon, nan i gerber ale zawsze byly jakies sensacje brzuszkowe, az wkoncu trafilismy na hipp i okazal sie strzalem w dziesiatke. Teraz przy drugim synku juz nie eksperymentowalam tylko od pierwszych tygodni dostaje hipp i jestem bardzo zadowolona zreszta Franio chyba tez :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że Hipp ma mleko ;) nie wiedziałam zupełnie. Pytam się bo ja karmię Nan ale niektórzy mówią, że Bebilon jest najlepsze. I teraz zbieram opinie kto czym;)
my karmimy mlekirm hipp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bebiko, później bebilon i znowu bebiko :P
Jakim mlekiem Modyfikowanym karmicie ?? Jeżeli karmicie ;)
Muszczek ta Twoja Natalka to spryciula:) Franio tez juz ladnie trzyma glowke, uwielbia lezec na brzuszku. Jestesmy jeszcze u dziadkow na wsi, pogode jak narazie mielismy cudną, dzisiaj jedynie troche pada wiec pewnie nie wyjdziemy. A tak to dzieciaki godzinami w ogrodzie, starszy biega i podziwia rozne dary jesieni a mlodszy spi po 3-4 godziny w wozku. Niestety skonczyli mi sie super przespane noce, maly budzi sie tak dwa, trzy razy na butle. Na szczescie zje i szybko zasypia. Kurcze, juz mi sie bardzo dluzy bez mojego M, a wczoraj dzwonil i wroci chyba dopiero 7go ;/ Martwi mnie troche, ze przesunie nam sie szczepienie.
Buniak, kit że trzyma głowę, ona PEŁZA do przodu! Głowę to już trzyma od baaardzo dawna :)
Moja jak nie śpi to jeździ w wózku na brzuchu i bawi się jakąś zabawką :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry