Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=post_form&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Muszczek cudną masz córcię i te jej włoski. Ja muszę jeszcze poczekać na pełzanie mojej córci.
Nieźle Nieźle super! Mój synek się denerwuje jak go kładę na brzuch. Zaraz beczy.
Ziemniak na parę i zmiksować...

Moja pełzaczka :)
http://www.youtube.com/watch?v=K4fIeb0gzac
Hexusia - samego ziemniaka w sloiczku ni widzialam..widzialam marchewke z ziemniakiem..ja tez przymierzam sie do gotowania,ale tyle dylematow mam..

chlopcy mieli byc dzisiaj szczepieni na druga szczepionke pneumokokow,ale maja katar i lekarz nie wyrazil zgody...waza 7200 i 6960:-)
laseczki. Jak samemu przyrządzić ziemniaka dla malucha na pierwszą łyżeczkę?? niby banalne ale jak?? nie chce popełnić jakiejś gafy!!!! są w słoiczku ziemniaczki już gotowe jak marchewka??
Muszczek super zdjęcie. mamy tą samą pomarańczową zabawkę.
Zwinna ta twoja pchełka.
my po pierwszej marchewce. zjadł aż się uszy trzęsły i jak przestałam to zaczął płakać a dałam cztery małe łyżeczki. gdyby nie fakt, że to pierwsza to pewnie zjadł by pół słoiczka:)
nowlasnie pytalam o to jablko bo kolezanka mi mowila wczoraj,ze ona gotowala jablk o woda jak kompot i dawala cukier..a przeciez cukier dla takich malych dzieci??

a z ta sliwka to jak robisz??

jaki macie blender? musze kupic a nie wiem jaki...
a i zrobilam pierwszy raz z jedną śliwką i 2 razy kupka była u Kornelii ;)
hexusia co do soczków to bobo frut i gerber :)

stokrotko, jabłko po porostu gotuje, przez 5 minut aż będzie miękkie i wtedy traktuję blenderem, nie dodaje żadnego cukru, broń Boże :)
Moja pełza se jak chce, na plecach już nie leży w ogóle, bo jak ją położę na plecy to po trzech sekundach już jest obrócona na brzuch, w parę dni wykumała jak to się robi i teraz już na plecach się nie da nawet pod karuzelką czy na macie położyć. Dziś po drzemce znalazłam ją tak:

image

Nie wiem, jak wpełzła pod ochrnaiacz i jak go w ogóle ściągnęła :P Jak ją kładłam to głowę miała mniej więcej na poziomie słonika.

My też mamy Tulę, nadal jeszcze czasem mąż nosi w nim synka, bardzo fajnie się sprawdzało, bo mąż nie wiązał chusty. Ale też bym nie wsadziła dziecka póki nie siedzi.

Przodem do świata ABSOLUTNIE NIE WOLNO NOSIĆ!!! I jeśli producent zezwala, to robi to ZE SZKODĄ DLA DZIECKA! W żadnym nosidle nie można nosić przodem do świata, dziecko ma wtedy źle ułożone nóżki, źle wygięty kręgosłup, najprawdopodobniej wisi na kroczu zamiast być dobrze podtrzymane i ma za dużo bodźców.

A dietę będziemy rozszerzać jak będzie miała co najmniej pięć miesięcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
H_AND_M a jak robisz jabluszko- jak gotujesz? cos dodajesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
HM ;) ale mi chodziło o teraz jakie soczki dajesz (firma)?? Jakie kupujesz ;)????
Hexusia, nie ma żąadnych pomysłow, ale z ta sokowirowka ma przyjsc ksiazka z przepisami na soki ;)
a ja widzialam w sklepie deserek sliwka -pierwsza lyzeczka po 4 m-cu..zakupilam.. musze zainwestowac w blender..

co do soczkow to ja dalam rozcienczony jablkowy..dalam rozcienczony marchew-jablko..i nie chcieli..:/
HM a jakie soczki ??? Masz jakieś specjalne ?
poza tym to tylko chwilowe, bo za chwilę przyjdzie do mnie sokowirówka i będę sama robić:) a co mi tam, w domu siedzę i nic nie robię to chociaż soki naprodukuję ;D
ja podaję sok jabłkowy sam ale też z gruszką, z winogromani i zawsze je rozcieńczam, dolewam wody bo jak dla mnie za słodkie trochę.
kurcze a powiedzcie mi jakie herbatki najlepiej dać dziecku lub jakie soczki. Hippa granulowane odpadają bo sama glukoza i nie chce faszerować nimi dziecka a soczki te gotowe dla dzieci są jakieś po 4 mc i z małą ilością cukru oczywiście??

Ostatnio mam wielki problem z wybraniem się do sklepu dlatego podpytuje;)
stokrotko ja marchewkę gotuję i wtedy blenderem na papkę a jabłko na kupkę gotuję ze śliwką suszoną i pod blender, ale tylko samo jabłko bo na śliwkę za szybko.. gdzieś znalazłam właśnie, że jabłko gotowane na zaparcia z tą śliwką jest najlepsze, natomiast marchewka jest bardziej na biegunkę i póki co, na razie przeważa u nas jabłko i po nim jest naprawdę rewelacja ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry