Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam się piątkowo :)

wczoraj normalnie padłam ze śmiechu ;D mój mąż się mnie pyta: `kochanie a myślisz czasem o Kuczmarskim (mój lekarz) erotycznie?`
hahaha zagieło mnie to ;p musiałam to napisać ;D

wczoraj byłam u ortodonty i na razie koniec z wizytami, nie mogłam wysiedzieć w drodze do niej tak mi gdzieś maluszki uciskają na nerw i jak za długo siedzę to mnie pod łopatką boli..
h_and_m ja pamietam jak bylam w ciazy z Mikolajem i bylo podejrzenie ciazy pozamacicznej i lekarz w szpitalu wywolal nas na badanie no i mowie do niego czy maz moze isc ze mna, a jego odpowiedz byla rozwalajaca- ja nie bede patrzal i dotykal pani pod wzgledem erotycznym/ seksulanym tylko zdrowotnym i medycznym :) no i chyba od tego czasu moj maz ma inne podejscie do tego tematu :)

ale co wam chcialam opowiedziec, bo sama siedze i czytam z niedowierzaniem.
wlasnie dostalam list ze szpitala, ze skierowaniem na glukoze. w srode na 7.45 rano mam. zalecenie nie jesc nic od polnocy i pic moge tylko wode mineralna. no i teraz najsmieszniejsze. mam przyniesc ze soba butelke napoju ( nie wiem czy w pl taki jest) https://www.google.co.uk/search?q=lucozade+original&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IvVCUdSpNKi40QWvqYGgDA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1360&bih=643#imgrc=Qk2h2FOBJuOX9M%3A%3BCz1iyvqT6p54-M%3Bhttp%253A%252F%252Fhttp://www.westoneswholesale.com

bede miala pobrana krew naczczo, pozniej mam wypic ten napoj i po 2h znowu pobiora krew. czyli cala glukoza z tego napoju bedzie!!!! az sie zalamalam co my pijemy na codzien. swoja droga paskudny jest ten napoj i nie lubie go, ale chyba lepsze to niz czysta glukoza, tak jak w pl. a w czasie tych 2h moge pic czysta wode. tez wydaje mi sie to dziwne, bo przeciez ta woda chyba rozpuszcza ten cukier w organizmie?!

calkiem ciekawy sposob na badanie cukrzycy ciazowej :)

swoja droga to powinnam miec to zrobione do 28tc, ale jakos o mnie zapomnieli i dopiero teraz ide.
Mnie mój mąż chyba sam wywiezie do szpitala i będzie błagał żeby mnie przyjęli na tydzień lub dwa. Wiem, że jest zmęczony opieką nade mną, córką, gotowaniem, sprzątaniem itd. Ale szlak mnie trafia jak lampi się w tv, a w korytarzu zakupy leżą nierozpakowane albo ciuchy porozrzucane i go zaganiam do roboty. Gdybym mogła to sama bym się tym zajęła. Mi też nie jest łatwo.
Ja ile mogę tyle robię sama, ale mąż mnie chętnie wyręcza - dziś mi zrobił zakupy i poskładał pranie (ma dzień wolnego :) ) teraz mogę sobie zrobić muffinki, tak nie miałam już sił, bo porządki domowe mnie wykańczały, dziś on to przejął, wyszedł z psami na spacer - już mi się podoba ten długi weekend XD
Ja też chętnie bym więcej sama zrobiła w domu, ale zwyczajnie się boję, żeby nic za wcześnie się nie zadziało. No i efekt taki, że sterta ubrań do prasowania już 3 tydzień leży.
U mnie mama, więc znając życie to mi pomoże z tym prasowaniem:)
Taką mam nadzieję.
Najważniejsze, że Maluch daje o sobie znać, to zawsze człowiek spokojniejszy.
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia/ szpital w Wejherowie
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA - szpital ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
Hej Dziewczyny:-)

wpisalam szpital w jakim bedziemy rodzic..do niedawna byl to szpital na Klinicznej,ale ze od maja do konca czerwca ma byc w remoncie to wczoraj na szkole rodzenia zasugierowano nam szpital na Zaspie.. no i bliznieta maja nam swieta opieke..tak niby jest..jak bedzie sie okaze..

dobrze,ze dzisiaj juz pt.. mam nadzieje odpoczac w weekend..ale poki co to zabieram sie za obiad a potem idziemy do znajomych..

przyjemnego popoludnia:-)
ostatnio była mowa o termometrach :) co myślicie o tym? : http://allegro.pl/smoczek-z-termometrem-dzwiekowy-hit-termometr-i3080148100.html
Będziecie miały kosz Mojżesza? Podobają mi się takie ładne wiklinowe, ale przy córce nie miałam i zastanawiam się w sumie nad funkcjonalnością. Niepotrzebny wydatek czy jednak się przydaje?
jak dla mnie to zbędny wydatek.. wygląda w sumie jak gondolka od wózka.. ja nie widzę funkcji u mnie w domu... na górze łóżeczko, na dole będzie stał wózek albo sama gondola + młoda będzie noszona po domu w chuście, a później to już raczej kocyk czy mata i podłoga ;)
Dla mnie też zbędny wydatek - generalnie podpisuję się pod tym, co napisała Moseka.
A termometr elektroniczny za 20 zł moim zdaniem nie ma szans zbyt dobrze mierzyć temperatury dziecku...
haloooooo haloooooooooo
ale miałam dzisiaj głupi sen ;/ wciągnęłam brzuch i było widać kręgosłupy maluszków i jak się uśmiechają a po chwili brzuch mi pękł i jeden maluszek wypadł a drugiemu z gardełka wychodziła pępowina ;/ masakra! obudziłam się z płaczem ;(
straszny miałaś ten sen :/ ja na szczęście jak już śnię o ciążowej tematyce, to przeważnie nic strasznego - poród, który przebiega strasznie szybko i maluszek cały i zdrowy na moich rękach ;)
mi ostatnio się śniło, że wody mi odeszły i płakałam;/
Hej dziewczyny. Kto był na Brzuszkowym Spotkaniu- widziałyście gdzieś wyniki tej "wiosennej ankiety"? Nie liczę tam na nic, ale z czystej ciekawości- bo na relacji jest pięknie napisane, że zostały rozdane nagrody, a jakoś na spotkaniu tego nie było i miało się ukazać w tygodniu na stronie, prawda? ;]
Ja też nie wiem co z tą ankietą.. powinno to być transparentnie napisane, a zrobiło się jakoś pokątnie..

Dziewczyny, któraś była na spotkaniu mama nie jest sama? Korzystałyście z zaproszenia na usg 4D? Jeśli tak to czy cena dla uczestniczek zawiera płytę cd?
ja mam dzisiaj dziwne objawy. raz jestem zła, raz się cieszę a raz się wzruszam i chce mi się płakać. o mamo;-)
Ja dziś jestem leniwa, mój mały też, dziś się słabo rusza, ale kontroluję co ile go czuję:) Jakaś ospała jestem:(

image

image
Hej, byłam dziś na IP. Mały mi się dziś słabo ruszał, tak jak pisałam a na wieczór w ogóle:( Ale wszystko z nim ok, zaczął się rusza jak już siedziałam na IP. Ale się strachu najadłam:(

Ale na szczęście wszystko ok, waży 1180g:) Mój mały grubasek:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry