Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, postanowiłam dołaczyć, bo czytam i tak u Was miło. Inka2 - nazwałaś swojego maluszka grubaskiem a ja w 28 tyg. z waga 1550g mam małe ogrzatko :)
mój waży 1 100
Jagaa to faktycznie sporo:) Ale wiadomo każdy malec rozwija się inaczej:)

A dziś mały kopie jak szalony, tak samo wczoraj wieczorem jak wróciliśmy z IP. Jestem spokojna:)

image

image
A moja Niunia w 27 tyg. ważyła 1154, ciekawe ile waży teraz- 2 tygodnie później :P Dziewczyny wybieram się dziś do Akpolu wymienić ted kupon na butelkę- bo jeżeli któraś z Brzuszkowego Spotkania nie zauważyła- w ulotce Tommee tippee znajdziecie kupon na wymianę na butelkę 150 ml. Ja akurat będę miała po drodze więc sobie zajadę. Miłej Niedzieli :)
czy Wy tez jestescie juz takie zmeczone i zniecierpliwione? ja juz mam ciazy po dziurki w nosie. z jednej strony sobie powtarzam, ze jeszcze conajmniej do konca kwietnia musi siedziec mlody w brzuchu, a z drugiej juz..... chyba lapie jakas depreche ciazowa. plakac mi sie tylko chce, ciagle sie z mezem kloce, pogoda do du.... Miko caly czas chory.
dzisiaj w nocy mialam straszne problemy z oddychaniem, nie moge wogole na plecach lezec, do tego wstalam z okropnym bolem zoladka i nie moge sie od rana pozbierac.

wrrrr, wygadam sie to moze mi ulzy. byle do maja :)
mnie .... strzeli jak już nie będzie śniegu i cały syf wyjdzie łącznie z oknami a sprzątać nie mogę. jedynie czym się niecierpliwie to właśnie tym, że nie będę mogła wziąć szmatę i sprzątać. wiem, że sama zrobię to lepiej;/
Ja nie jestem ani zmęczona ani zniecierpliwiona :) Czuję się lepiej niż w poprzedniej ciąży i dopiero teraz brzuch powoli zaczyna mi przeszkadzać - ale też nie bardzo.
A Natalka tydzień temu ważyła prawie 1800g :)
Adziula, ja Ciebie świetnie rozumiem. Moja córka ledwo wyszła z ospy to teraz jest przeziębiona. Świat wygląda zupełnie inaczej, jak dzieci chorują. Ja jestem zmęczona tym leżeniem i ciągłym byciem zależną od kogoś. Nie mam pojęcia jak przygotujemy się na przyjście synka. Mąż bardzo mi pomaga, ale nie zrobi wszystkiego sam. Mam nadzieję, że wreszcie przestanie mi twardnieć brzuch. Chociaż na tydzień, żebym mogła pozałatwiać najważniejsze sprawy. A boję się, że jutro lekarka skieruje mnie do szpitala i tyle.
Witam, wszystkie mamusie na forum. Czytam już wątek od jakiegoś czasu, widzę że coraz więcej kobiet musi odpoczywać/leżeć w ciąży. Mi brzuch też twardnieje po kilkanaście razy dziennie już od 20tyg ciąży(jestem w 31tyg 6 dniu) jak dotąd z szyjką wszystko w porządku. Niestety nie wyobrażam sobie tyko odpoczywać i szczerze Wam współczuję.(mój 3latek nie da odpocząć:)).
Hej dziewczyny:)
widzę, że u każdej jest coś nike tak:/ a może świat jest tak naprawdę kolorowy a przez nasze hormony widzimy go inaczej???:P

Ja byłam po brzuszkowym spotkaniu na USG 4d i w promocyjnej cenie była też płytka:) lekarz na prawdę super, bardzo polecam. Odpowiadał na wszystkie pytania i wszystko dokładnie oglądał, mierzył i za wszelką cenę chciał nam pokazać i nagrać buźkę maluszka i zdjęcia też super:) córcia- niecałe trzy latka a na zdjęciu wszystko pokazuje i mówi: tu jest uszko a tu rączka itd... jestem na prawdę zadowolona:)

Weekend zaliczam do udanych:) jestem mega wykończona ale meble dla malutkiej zamówiliśmy, odwiedziłam sklep "tygrysek" w Rumi i chyba mam już wybrany wózek:)

gani trzymam kciuki, żeby jednak Cię nikt do szpitala nie wysyłał, ja też się boję o moją szyjkę, bo brzuch mi się napina coraz częściej a czasami nawet boleśnie a to niestety trochę za wcześnie:( we wtorek mam wizytę i już się boję:/ jutro muszę badania porobić:/
hej Dziewczyny tak Poniedzialkowo:-))

wspolczuje Wam lezenia.. ja mam wiecej odpoczywac ale nic nie mowil gin zebym lezala.. brzuch nie twardnieje, szyjka ok to jeszcze chodze.. blizniaki kopia od samego switu:-)

w sb zrobilam pierwsze pranie dzieciecych ciuszkow.. dzisiaj jak dam rade bede prasowac..

pogoda piekna tylko,zeby juz tego mrozu nie bylo..

milego dnia:-))
helooooooooooooooooo

ja w dalszym ciągu nie wiem jak rozpoznać twardniejący brzuch. czasami mam taki napięty ale to to? czasami jak chodzę czuje moja dzidzie w środku jak się przemieszcza i na stojąco jest to dość bolesne:/ wczoraj na wieczór mój maluch tak szalał że myślała, że wypadnie.
Twardnienie brzucha- według mnie to takie uczucie ciągnięcia w dół, niezbyt komfortowe i nie da się tego nie odczuć.

W weekend była u mnie mama i mi trochę posprzątała- ale milutko :) Jeszcze tylko 1 okno pozostało do umycia, ale to już męża scignę.

Poza tym kiedy wreszcie skończy się ta zima- u mnie dziś z rana -8 :/
no to ja czasami mam takie coś jak ciągnięcie w dół ale myślałam, że to dziecko, które się przewraca! a sama już nie wiem.
U mnie to tzw twardnienie brzucha(skurcze przepowiadające) wygląda tak że brzuch zaczyna twardnieć pod biustem i stopniowo to twardnięcie/skurcz(brzuch jest tak twardy że pod naciskiem palca nie "ugina" się)przechodzi w dół brzucha po ok 1min przechodzi. Nie jest to bolesne aczkolwiek towarzyszy temu odczucie wypełnienia.
uczucie wypełnienia też mam bardzo często i wydaje mi się, że to po piciu i jedzeniu;/ a może to właśnie to, że mi brzuch twardnieje. o mamo
U mnie to jest tak, ze nagle brzuch robi sie twardy jak kamien, boli okropnie i jedyne co pomaga to usiasc a nsjlepiej polozyc sie plasko.

Skorcze to ja mam najczesciej jak auto prowadze, poza tym raczej rzadko.

A my wlasnie do lekarza sie wybieramy, bo z Mikolajem coraz gorzej zamiast lepiej. Nie przezyje drugiego takiego tygodnia!!!
Ja skurcze mam często, brzuch twardnieje, a jak próbuje go nacisnąć to się nie da, a przy tym boli:(

image

image
u mnie też brzuch twardnieje, zwłaszcza jak się nałażę.. ale wystarczy chwila na kanapie w pozycji półleżącej i już lepiej :) jakoś się tym nie przejmuję za bardzo - twardnieje to się kładę, wraca do normy to ja wracam do roboty :P w końcu w ciąży jestem - nie może być kolorowo XD

Młoda dziś tak strasznie się wierci i na pęcherz mi uciska, że co chwilę latam do łazienki XD
ja mam dzisiaj wiercenie w żebrach ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry