Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moseka, ja w sobote pojechalam zamowic wkoncu ten bujaczek i tyle co zdazylam odjechac z domu do sklepu, zamowic go to moze minelo 30min. wiec pytam milego pana w kasie co mnie obslugiwal, czy maja toalety dla klientow, bo maly mnie tak cisnie, ze zaraz posikam jak mowi moj syn :) on mowi, ze przykro mu bardzo, ale nie. i chyba chlopak zobaczyl juz cisnienie moczu w moich oczach, bo zaprowadzil mnie do toalety pracowniczej :D a maz z wielkimi oczami stal i patrzyl co sie dzieje, gdzie mnie ten kasjer na zaplecze wyprowadza i dlaczego :D:D:D

wyjazd z domu to juz niezla zabawa, trzeba trase szlakiem toalet wyznacza c :D

a z bujakiem tez mi sie wkoncu udalo, bo zaplacilam 20 funtow mniej niz cena poczatkowa, takze jestem przeszczesliwa.

aha, Miko niby tylko przeziebiony, pluca czyste i mam mu dawac nurofen na zmiane z paracetamolem. wykoncze sie normalnie.

a powiedzcie mi czy w pl kobiety w ciazy dostaja szczepionke przeciw krztuscowi? bo ja wlasnie w srode musze isc, i dostalam lekki opr od lekarza, ze to juz dawno powinnam miec ja zrobiona :/
ja od początku ciąży wyznaczałam sobie trasę z WC na czele. Inaczej bym musiała chodzić w pampersie.
Ja nic nie wiem o żadnej szczepionce :)

To toalety też biegam mniej niż w poprzedniej ciąży, na spacer z synkiem jeszcze spokojnie daję radę, chociaż inna sprawa że jak wiem że będę musiała dłużej wytrzymać to staram się nie pić jakoś strasznie dużo przed wyjściem.
uh zrobiłam kopytka dziś, za dużo ziemniaków obrałam - jakoś tak się zasłuchałam i zaśpiewałam z radiem że nie zauważyłam, że już gar pełen.. największy jaki mam w domu :P i chyba trochę przesadziłam, bo teraz brzuch mnie boli :/ tak jak na okres, całe podbrzusze... wyprałam też wreszcie obrusy, bo trochę się ich nazbierało, jeszcze 3 pralki i znów na 4dni spokój :) mam nadzieję, że zaraz mąż wróci to mi rozwiesi pranie, bo ja się przez godzinę nie mam zamiaru ruszać z kanapy XD
Ja poszłam czytać książkę i zasnęłam. I tam od jakiegoś czasu, co próbuje się wziąć za czytanie to zasypiam a potem w nocy rozmyślam nie wiadomo o czym.
Melduję się po wizycie. Na szczęście wszystko w porządku. Synek waży jakieś 1800. Jest ułożony głową w dół i to bardzo nisko. Mam dalej odpoczywać.
Dobrze ze jednak u kazdej z nas mimo jakis niedogodnosci wszystko jest ok! Tak sibie mysle, ze juz niedlugo i u nas w watku zacznie sie cos dziac. Jakos ta mysl powoduje u mnie obawe. Nie wiem pred czym, przeciez juz wiem co to macierzynstwo, ale chybs mysl o posiadaniu malutkiego czlowieczka w domu mnie przeraza. Jakos mam takie dziwne nastroje ostatnio.
hej, ale mamy dziś śnieżycę od samego rana: ) Dobrze, że ja w domku siedzę, małego odstawiłam tylko do przedszkola i teraz się wyleguje:)

Gani dobrze, że wszystko w porządku, ja jak ostatnio byłam na IP to dr mnie trochę uspokoiła, bo przy badaniu faktycznie stwierdziła, że szyjka jest krótka, ale już na usg powiedziała, że po prostu ona się taka wydaje a ma 41mm, czyli się tak jakby o 5mm wydłużyła od 13 marca. A to w ogóle możliwe żeby się wydłużyła?

image

image
hej, nic nie mówicie o śnieżycy, wstałam o 5.50 nic się nie zapowiadało a jak wstałam o 8.00 to okna miałam i mam zasypane i dalej pada.

jest możliwe, że szyjka się wydłuża !!!!!
U mnie o 5.50 już sypało, tylko drobne takie, teraz prawie nic nie widać :/ Nie cierpię dni, kiedy nie mogę wyjść z synkiem na dwór :/
Witam sie wtorkowo.
Gani super ze u Ciebie i maluszka wszystko ok.
Ja dzis mam wizyte, ale dopiero wieczorem. Ciekawe ile mala juz wazy. Ten czas to tak szybko leci, ze newiadomo kiedy to zlecialo a juz maluchy maja prawie po 2 kg:)
A sniezyca dzis okropna :/
U nas też pada :/ najgorsze, że miałam skoczyć do sklepu samochodem męża, a jego nie ma zimowych opon - w taką pogodę nie dojadę do najbliższego skrzyżowania, nie mówiąc o sklepie... o spacerze w ogóle nie ma mowy :/

My dziś idziemy na 4d, jesteśmy ciekawi co ten gin powie o płci :) no i ile młoda waży, bo ostatnio się nawet nie zapytałam :)
Ja od czasu połówkowego to też nie znam wagi, ostatnio nie ważył doktorek, ale myślę, że dobrze rośnie, bo jak już kopnie to nieźle czuć :)

a o pogodzie to lepiej już nie mówić... Gdzie ta wiosna???
wczoraj było w miarę ładnie ale głowy urywało :P

dzisiaj wizyta ^^ z czego się bardzo cieszymy hehe :) może jednak się okaże, że chłopczyk i dziewczynka :D
h_and_m trzymam kciuki za parkę.

Jak mi się nie chce wyjść w tą pogodę,lodówka prawie pusta,a trzeba coś jeść.Mąż po drodze z pracy kupi napoje,chociaż już dzwonił i nie wie o której dojedzie do domu,bo obwodnica jest nieprzejezdna.Jak obwodnica stoi,to te boczne drogi też się zablokują.

Zimo uciekaj,bo człowiek doła łapie.
kurcze, my dziś na Morenę musimy z Pruszcza dojechać - mam nadzieję, że po 16 obwodnica będzie bardziej przejezdna...

Ogólnie rzecz biorąc na dworze jest fajnie - byłam z psami i jest całkiem ciepło, tylko ten śnieg :/ czapka, kaptur a i tak jak zawiało to miałam pełno śniegu na twarzy :/

Ale jest plus tej sytuacji - psy wracają do domu po 5min XD
Dziewczyny, ta pogoda to specjalnie dla mnie ;) Wczoraj poczułam się lepiej to od razu robiłam plany na dzisiaj. A to chciałam do pracy zawieźć zwolnienie, a to do sklepu itp. Przy takim śniegu nawet mowy nie ma żebym nos wystawiła na dwór. Samochód mi się zakopie i będzie problem.

Prowadzicie jeszcze samochód? Wczoraj jechałam jakieś 20km do lekarza i miałam serdecznie dosyć. Nie mogłam sobie ustawić fotela. Jako pasażer można się jeszcze jakoś w miarę wygodnie ułożyć.
jeśli chodzi o jazdę samochodem to ostatni raz jechałam przed szpitalem, jakoś dawałam radę a teraz jest mi ciężko nawet na miejsce pasażera usiąść. bo to nasze auto w ogóle jakieś takie nie wygodne ;/
Hej dziewczyny, u Nas dzielnica też zasypana- ale ma to swoje uroki, las wygląda pięknie :) Dziś odespałam ostatnie 6 nie przespanych nocy, bowiem tak się rozłożyłam, że się zastanawialiśmy czy nie jechać na pogotowie w sobotę. Całe szczęście, jakoś przeszło, jeszcze troszkę czuję jak ze mnie "schodzi" katar, ale wreszcie doszłam do siebie :)
Ja jeszcze jeżdżę bez żadnego problemu, ale mam duże auto więc jest dużo miejsca na mnie- dużą kobietę :D Co nie zmienia faktu, że dzisiaj bym się raczej sama nie wybrała jako kierowca, bo ja bardzo nie lubię w zaspach parkować ;] Mąż ma teraz wolne, więc kompletujemy co potrzeba i właściwie już praawie wszystko mamy. Powiedzcie mi- podejrzewam, że już się to pytanie pojawiało u nas na forum, ale nie zaszkodzi odświeżyć- Jakie wybrałyście materacyki dla swoich dzieci? Chcę na dniach kupić i zastanawiam się nad lateksowym lub gryka-pianka-kokos.
My ten pierwszy materac kupiliśmy kokos-gryka, teraz już synek dostanie lateksowy, a tamten będzie dla Natalki.

A z jazdą samochodem nie mam problemu, bo jeżdżę od przypadku do przypadku i tylko jak jest ładna pogoda, czyli nie zimą ;) Generalnie nie potrafię się jeszcze przełamać i pojechać sama, więc i tak albo jedziemy wszyscy, albo nikt.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry