Widok
Mamusie kwietniowe 2014 (7)
01. Kasieńkas - miał być 05.04.2014 a teraz wychodzi 30.03, ale zostaję w kwietniowych, bo się zadomowiłam -córka - imię ? - raczej Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
02. Blondynaaa- 06.04.2014r.- córka Kornelia - Kliniczna
03. Kikula84- 07.04.2014r.- syn?- Wojtek- Kliniczna
04. kasia- 08.04.2014r.- córka- Lilianna - Wejherowo/Redłowo
05. Rahhel- 09.04.2014 - córka- Kornelia Szpital Wejherowo/Redłowo
06. Sara83- 10.04.2014r.- syn/córka?- imię- Wejherowo?
07. anaju - 10.04.2014r. - córka - kilka pomysłów na imię, liczymy, że jak się urodzi, to powie nam jakie wybrała:)) - Zaspa/Kliniczna (?)
08. ag_86- 11.04.2014r.- syn- Fabian- szpital Kliniczna
09. SheIsLike-11.04.2014- syn - Jaś- ?
10. sharana - 12.04.2014r. - syn - Sebastian - Kliniczna/Wojewódzki
11. Domikaj - 15.04.2014 r. - syn - imię??? - Redłowo/Wejherowo
12. Agnieszka56 - 19.04.2014 syn- Franek - Zaspa
13. Morelka- 20.04.2014r.- córka - Laura - Kliniczna
14. Majka2 - 20.04.2014r. - córka - Hania - Kliniczna
15. Mattelka -23.04.214r. -córka -imię? -Kliniczna
16. Ruminka- 24.04.2014r.- córka?- Zosia/Marysia?- Wejherowo
17. Drosera- 29.04.2014r.- syn - Staś- Redłowo
18. Kaja- 30.04.2014r.- CÓRKA :)- Kliniczna
Ale mnie dzisiaj energia rozpiera :) ja najchętniej bym już poprała rzeczy dla małej ale boję się że się trochę zakurzą więc poczekam na początek marca :) i sądzę że to będzie najlepszy pomysł jeśli termin mam na początek kwietnia :) no i wtedy spakuję torbę do szpitala by być gotową :)
co do pępka u nas położna mówiła aby spokojnie z środkami, chyba że coś się dzieje to wtedy i owszem.
Co do pielęgnacji również odradzała emolienty jeśli skóra jest zdrowa i nic się nie dzieje. Więc ja na początek próbuję nivea, jako osoba dorosła jestem do tej firmy przekonana więc póki co zostaję przy tej firmie, potem się zobaczy :)
w marcu czeka nas zmiana samochodu i wierzcie mi to nie jest takie łatwe ;) no i kupno fotelika i materaca i będziemy gotowi w 100 %
Do mnie też dociera że to już coraz bliżej a i tygodnie jakoś szybciej lecą ;)
co do pępka u nas położna mówiła aby spokojnie z środkami, chyba że coś się dzieje to wtedy i owszem.
Co do pielęgnacji również odradzała emolienty jeśli skóra jest zdrowa i nic się nie dzieje. Więc ja na początek próbuję nivea, jako osoba dorosła jestem do tej firmy przekonana więc póki co zostaję przy tej firmie, potem się zobaczy :)
w marcu czeka nas zmiana samochodu i wierzcie mi to nie jest takie łatwe ;) no i kupno fotelika i materaca i będziemy gotowi w 100 %
Do mnie też dociera że to już coraz bliżej a i tygodnie jakoś szybciej lecą ;)
Rahhel, to przy kupnie auta zwróć uwagę na przednie poduszki powietrzne! Jeśli maluszek ma jeździć z Tobą (mężem) z przodu - co na pewno jest wygodne, jeśli jedzie tylko kierowca z maluchem, to musisz mieć możliwość wyłączenia poduszki powietrznej pasażera! Ja się niedługo wybieram do warsztatu z tym problemem, no w moim aucie nie ma takiego wyłącznika, i muszę go zainstalować :/
Agnieszka56 no to lekarz trochę popłynął, powodzenia w takim razie i daj znać jeśli będziesz czegoś potrzebować, bo zawsze możemy wpaść w odwiedziny ;)
domikaj pechowo w tym luxmedzie trafiłaś, obyś nie musiała po jakieś skierowanie więcej jechać bo to znowu wizyta i pewnie znowu do innego człowieka. Jak widać co miasto to inne podejście.
kasia ja mam ziajke z jakimś emolientem, w sumie zdecydowałam się na to z wygody, ale jest szansa że i tak będziemy malucha oliwkować, wszystko zależy od tego jak zareaguje na kosmetyki.
Kaja kaki jest zaskakująco dobre, jak na owoc który się w sumie omija na półkach, szkoda tylko że nie jest to rzecz sezonowa kiedy można dostac taniej :) za pranie biorę się za tydzień, będzie trochę roboty, jeszcze przemeblowanie pokoju, akurat 6 tygodni przed terminem, coś będzie trzeba robić :) nie używałam nic dodatkowego przy pierwszej córce do prania, samo prasowanie już zmiękcza ciuszki, także chyba nie ma konieczności. 4 tygodnie przed to chyba dobry moment, liczę że wyjdzie mi to naturalnie bo nie mam pojęcia kiedi się za torby zabrać, a na razie w szkole rodzenia kobieta jeszcze tego tematu nie poruszyła :/ a samochód kupiliśmy jak mała skończyła rok ;)
Blondynaaa na kikut polecają Octenisept w szpitalach również, ale to jest takie delikatnie draństwo że dłużej trwa gojenie, także 70% spirytus jest lepszy, czyli ze zwykłym mieszasz wodę w proporcji 2/1.
domikaj pechowo w tym luxmedzie trafiłaś, obyś nie musiała po jakieś skierowanie więcej jechać bo to znowu wizyta i pewnie znowu do innego człowieka. Jak widać co miasto to inne podejście.
kasia ja mam ziajke z jakimś emolientem, w sumie zdecydowałam się na to z wygody, ale jest szansa że i tak będziemy malucha oliwkować, wszystko zależy od tego jak zareaguje na kosmetyki.
Kaja kaki jest zaskakująco dobre, jak na owoc który się w sumie omija na półkach, szkoda tylko że nie jest to rzecz sezonowa kiedy można dostac taniej :) za pranie biorę się za tydzień, będzie trochę roboty, jeszcze przemeblowanie pokoju, akurat 6 tygodni przed terminem, coś będzie trzeba robić :) nie używałam nic dodatkowego przy pierwszej córce do prania, samo prasowanie już zmiękcza ciuszki, także chyba nie ma konieczności. 4 tygodnie przed to chyba dobry moment, liczę że wyjdzie mi to naturalnie bo nie mam pojęcia kiedi się za torby zabrać, a na razie w szkole rodzenia kobieta jeszcze tego tematu nie poruszyła :/ a samochód kupiliśmy jak mała skończyła rok ;)
Blondynaaa na kikut polecają Octenisept w szpitalach również, ale to jest takie delikatnie draństwo że dłużej trwa gojenie, także 70% spirytus jest lepszy, czyli ze zwykłym mieszasz wodę w proporcji 2/1.
Sharana dziękuję za wsparcie :) Planuje tylko wychodzić na szkołe rodzenia i do lekarza
Zamówiłam w gemini ostatnie rzeczy, będę spokojniejsza W przyszłym tygodniu będę prać, wczoraj dowieźli nam szafkę na ubranka więc będę miała gdzie układać Położna wspominała, że warto aby ubranka po praniu trochę poleżały w domu i zaprzyjaźniły się z naturalnymi zarazkami z otoczenia :)
Mój mąż postanowił zrobić przewijak samodzielnie, taki stelaż na komodę którą mamy w sypialni Cieszę się na takie rozwiązanie :)
Czytałyście artykuł o aborcji dziecka w 24 tyg, które ostatecznie ratowali? Mnie zaciekawiło:
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wroclaw-wazace-700-gramow-dziecko-przezylo-aborcje/5kv7p
Zamówiłam w gemini ostatnie rzeczy, będę spokojniejsza W przyszłym tygodniu będę prać, wczoraj dowieźli nam szafkę na ubranka więc będę miała gdzie układać Położna wspominała, że warto aby ubranka po praniu trochę poleżały w domu i zaprzyjaźniły się z naturalnymi zarazkami z otoczenia :)
Mój mąż postanowił zrobić przewijak samodzielnie, taki stelaż na komodę którą mamy w sypialni Cieszę się na takie rozwiązanie :)
Czytałyście artykuł o aborcji dziecka w 24 tyg, które ostatecznie ratowali? Mnie zaciekawiło:
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wroclaw-wazace-700-gramow-dziecko-przezylo-aborcje/5kv7p
Hej dziewczyny:) U nas wszystko w normie ,zastrzyki pomogły przepływy w macicy sie poprawiły ,ale jeszcze muszę sie kłuc ze względu na zylaki. Myslicie ,że warto to łożeczko wraz z całym wyposażeniem z darlandu zamówić ? Zastanawiam sie na ile wiarygodna jest ta firma, dajcie znac jesli ktoras z Was zamawiała tam jakies produkty i czy wszystko przyszło zgodnie z zamówieniem. Ja kupiłam juz proszek do prania i po weekendzie zaczynam pranko, najwyżej po praniu i prasowaniu w szafie przykryję je prześcieradłami ,żeby sie nie zakurzyły ,ale bedę juz spokojniejsza jak będą już poprane.
Mattelka "dziwny" internetowy sklep. Zamówiłam, wpłaciłam kasę w pt. Ok. 11. Przelew w czasie rzeczywistym. Od razu był u nich na koncie. Co nie sprawiło, że w statusie zamówienia pojawiło się, że jest opłacone (wcześniej na stronie po złożeniu zamówienia otrzymałam informację, że status zamówienia należy SPR. Telefonicznie). W sobotę wysłałam e-mail, na który nie otrzymałam nigdy odpowiedzi, a w pon. Zadzwoniłam. Okazało się, że pani nie dostaje żadnego info o przelewach i sprawdza wszystko ręcznie ok. 11.30 :P.
W każdym razie w czwartek otrzymałam przesyłkę. Wszystko się zgadzało :) GLS na bieżąco informowało, gdzie jest paczka.
W każdym razie w czwartek otrzymałam przesyłkę. Wszystko się zgadzało :) GLS na bieżąco informowało, gdzie jest paczka.
Dziewczyny, kupujecie pieluszki wielorazowe bądź ekologiczne?
Coś w tym stylu:http://www.mamazen.pl/category/pieluszki-wielorazowe-pieluszki-z-kieszonka
Zastanawiam się, czy we dwie się nie zaopatrzyć, ale wizja kupy w takiej pieluszce nie brzmi optymistycznie.
Coś w tym stylu:http://www.mamazen.pl/category/pieluszki-wielorazowe-pieluszki-z-kieszonka
Zastanawiam się, czy we dwie się nie zaopatrzyć, ale wizja kupy w takiej pieluszce nie brzmi optymistycznie.
Dziś byłam na badaniu prenatalnym, pełny 32tc i maluch waży 2240, termin przesunął się z 12 kwietnia na 6, ale i tak biorę datę którą się wylicza od ostatniej miesiączki. Ten lekarz w każdym razie jest bardzo dokładny i przez to trochę stresujący, bo m.in. stwierdził że warto umówić się na echo serca i sprawdzić czy wszystko gra, też dlatego że pierwsze dziecko miało małą wadę. Ogólnie wszystkie przepływy w porządku, serduszko jak należy, mózg też, jedynie pępowina jest już raz owinięta wokół szyjki, ale powiedział że jego obie córki też tak miały. No i jak się tu nie stresować :)
Mattelka troche tego kłucia masz, ale dobrze że pomaga :) jest jeszcze sklep Boboraj na Kartuskiej w gdańsku w którym można kupić łóżeczko z wyposażenie, mają całkiem przystępne ceny. My akurat jechaliśmy osobiście ale sklep online też mieli.
domikaj jeśli chodzi o kupkę to jak będziesz z czasem malucha odzwyczajać od pieluszek to będzie podobnie ;) my będziemy używać jednorazowe tak jak wcześniej, głównie ze względu na wygodę, może uda mi się znaleźć jeszcze inne argumenty :)
Mattelka troche tego kłucia masz, ale dobrze że pomaga :) jest jeszcze sklep Boboraj na Kartuskiej w gdańsku w którym można kupić łóżeczko z wyposażenie, mają całkiem przystępne ceny. My akurat jechaliśmy osobiście ale sklep online też mieli.
domikaj jeśli chodzi o kupkę to jak będziesz z czasem malucha odzwyczajać od pieluszek to będzie podobnie ;) my będziemy używać jednorazowe tak jak wcześniej, głównie ze względu na wygodę, może uda mi się znaleźć jeszcze inne argumenty :)
Dziewczyny orientujecie sie moze w temacie jakiegos kremu / masci na brodawki? Mozecie cos polecic? Wole byc przygotowana:-) u mnie juz konczy sie 31tc i mleczko sie pojawia. Wprawdzie nie codziennie ale... to chyba znaczy ze cos z tych moich niewielkich piersi moze uda sie wyprodukowac:-D planuje ie uzywac wkladek chlodza ych czy to zbedne waszym zdaniem?
Aaaa zapomnialam Wam sie pochwalic:-) jestesmy juz po badaniu usg genetycznym:-) wszystko ok:-) i malutka sie wkoncu obrocila glowka w dol:-) ufff odetchnelam z ulga, bo lezenie w poziome raczej wykluczalo porod silami natury a bardzo mi na tym zalezy i mam naxzieje ze dam rade:-D
Aaaa zapomnialam Wam sie pochwalic:-) jestesmy juz po badaniu usg genetycznym:-) wszystko ok:-) i malutka sie wkoncu obrocila glowka w dol:-) ufff odetchnelam z ulga, bo lezenie w poziome raczej wykluczalo porod silami natury a bardzo mi na tym zalezy i mam naxzieje ze dam rade:-D
Kaja
mnie na bolesne i gorące piersi bardzo pomaga krem Perfecty http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26371 - zużywam już drugą tubkę i pewnie przy karmieniu też będę używała, bo przynosi niesamowitą ulgę. jedyny jej minus to to, że trzeba zmywać z brodawek przed karmieniem.
a dodatkowo mam Mustele http://www.doz.pl/apteka/p22512-Mustela_9_m-cy_balsam_do_brodawek_piersiowych_30ml której zmywać nie trzeba, ale jeszcze nie używałam, bo póki co sutki dają mi żyć:)
mnie na bolesne i gorące piersi bardzo pomaga krem Perfecty http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26371 - zużywam już drugą tubkę i pewnie przy karmieniu też będę używała, bo przynosi niesamowitą ulgę. jedyny jej minus to to, że trzeba zmywać z brodawek przed karmieniem.
a dodatkowo mam Mustele http://www.doz.pl/apteka/p22512-Mustela_9_m-cy_balsam_do_brodawek_piersiowych_30ml której zmywać nie trzeba, ale jeszcze nie używałam, bo póki co sutki dają mi żyć:)