Widok

Mamusie kwietniowe 2014

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są już kwietniowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka dziewczyny.

U mnie zaczął się 15 tydzień. Czekam niecierpliwie aż w końcu zacznie się ruszać bo wtedy to już wiadomo że maluszek jest na pokładzie :) Powiem Wam że się cieszę że to już drugi maluch, bo się tak nie przejmuję każdą d*perelką a dzidzia ładnie rośnie. Niestety na nic czasu nie mam bo wracam z pracy między 17.30 a 18 i jestem wykończona. Chętnie pochodziłabym na te spacery, ale teraz tak szybko się ściemnia i robi zimno że aż strach o zdrowie. U nas termin 13.04 nadal się nie zmienił.

Mam prośbę, czy może któraś podrzucić mi link do tego pasa do spodni co się zakłada żeby można te same ciągle nosić, jakoś nie mam pewności czy to co znajduję to jest właśnie to.
istnieje takie prawdopodobieństwo ;)
rahhel to może spotkamy się na porodówce :)
ja mam termin na 09.04. :) ale zobaczymy co i jak :)
póki muszę iść na konsultację do ortopedy z racji zwichniętego biodra w dzieciństwie.
Ja tez jestem z Rumi i raczej Wejherowo, wybiore pierwsze też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona. No chyba że coś bedzie sie działo to do Redłowa bo tam mam mojego gin. Redłowo mi nie odpowiada bo tam odwiedziny nawet męża to za szybką a nie ukrywam że mąż pomógł mi po porodzie jak chciałam się umyć czy przespac to on z mała siedział .Wiem że mniej zarazków itp. ale przeciez dziecko i tak jest narażone na nie po wyjsciu ze szpitala.
Dziewczyny które chcą rodzić w Wejherowie na kiedy macie terminy? Ja mam 30.03-08.04.
Ru.minka - dr Puzio bierze za usg prenatalne 250zl. Nastepne 156zl kosztuje test pappa z krwi mamy:-) ale to juz robisz jak chcesz mozesz zrobic samo usg. Badanie trwalo 30min! Wszystko dokladnie sprawdzone.Okolo 10 wydrukow dostaniecie:-) widac nawet półkule mózgowe, zołądek... ale i tak najcudowniejsze jest bijace serduszko o machajace raczki i nozki:-D
Dziewczyny od wczoraj bolą mnie oczy .. ciekawa jestem czym to jest spowodowane ,czy to normalne w ciązy .... dodam ,że noszę okulary .....Hmmm :((((
W sumie ja się zastanawiam nad Redłowem i właśnie Wejherowem :) bo mieszkam w Rumi i tam mam najbliżej :)
Sharana Oj tam oj tam, od razu tasiemiec ;)
Wsyztsko w jednym miejscu ;)

Co do ciąży moja druga, Maluszek miał w 10 tyg.i 6 dni 4,74 cm
Anielka też "w tym wieku" podobnie, około tyg. większe te Nasze dzieci.

Póki co chodzę co 2 tyg gin. chciała sobie jeszcze pooglądać póki się Maluszek mieści na ekranie ;) kolejne wizyty po najbliższej środzie już co miesiąc.

skołowana przyszła mama to badanie jest w zasadzie prenatalnym, znaczy oceniającym pod kątem chorób genetycznych,ale odbywać się może podczas normalnej wizyty.

No właśnie Kaju ile teraz bierze dr Puzio? tm razem chyba też do Niego się wybierzemy na połówkowe.

Co do kremów to ja za bardzo nie wierzę w te cudeńka bo jednak rozstępy robią się trochę głębiej niż tylko w naskórku, a więc tam gdzie nie docierają raczej kremy,ale smarować się warto choćby dla zwiększenia jędrności i żeby póżniej wrócil brzuszek szybciej do normy, bo w ciąży z rosnącym brzuszkiem skóra robi się sucha.

Czy ktoras z was będzie rodzila w Wejherowie? Jedna poza mną, to wiem :P ktoś jeszcze?
Fajny sklep z ciuszkami wyszukałam na Świętojańskiej 83. Dość duży wybór, sporo również sukienek - jeśli ktoś potrzebuje do pracy, to powinien znaleźć :) Ja kupiłam sukienkę za 136 zł, uważam że to dobra cena!! No i były też rajstopy dla ciężarnych, po 16 zł para :)
Inter szyk :)
Informacyjnie :)

polecam hurtownię Inter... na ul.Narwickiej (prostopadła do Marynarki Polskiej) - zakupiłam tam wczoraj fajne rajstopy ciążowe firmy Gatta różne grubości 100DEN, 40DEN i 20DEN. Ceny bardzo przystępne bo do 15zł za parę. Są miękkie, nie uciskają, mają specjalne rozciągliwe miejsce na brzuch i jeszcze jakieś odciążenie dla kręgosłupa i są różne kolory. Mnie już zwykłe rajstopy uciskały, a że od czasu przeziębienia chodzę już cieplej ubrana, więc musiałam coś takiego zakupić.
jeszcze brakuje mi tylko jakiejs choroby typu ospa itp. zeby mała z przedszkola przyniosła.
musze go odbudowac bo 6 juz nie mam po pierwszym dziecku hehe,dwa zeby z jednej strony to za duzo .Mam nadzieje ze szczescie wkońcu sie do mnie usmiechnie :)
uuu współczuję :( no ale może skoro takie problemy z tym zębem to w takim razie dobrze, że już po wszystkim? całe szczęście, że ząb z tyłu szczęki - nie będzie widać braku! ;)
Jestem po wizycie u dentysty, no i stało się miałam wyrwane pół zęba nie dało sie nic zrobić. Pomimo znieczulenie podwójnego bolało jak diabli. Za dwa tygodnie kolejna wizyta na odbudowę tymczasowej koronki. Juz nawet nie chce liczyć ile kasy mnie kosztuje ten ząb .
Ps: Jeżeli chodzi o dentystę to mam wizyte na 16.10 ... obawiam się bo strasznie boli mnie 8'semka ,którą powinnam wyrwać ...ale nie wiem czy można robić to w ciąży .? hmm :)
Hey dziewczyny ja idę dzisiaj na warsztaty dla przyszłych mam:) widzę ,że jeszcze są wolne miejsca w Gdańsku ,więc może któraś by chciała skorzystać :) wrzucam linka http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Czuję się świetnie , dalej nic nie przytyłam a to prawie 15 tydz. Mieszczę się w swoje ciuszki :) więc o tyle dobrze i na razie nie myślę o kupnie spodni ciążowych itp , posiadam 1 parę i musi starczyć :)

wizyta dopiero w listopadzie , ale jestem ciekawa ,co słychać u maleństwa :D

Miłego dnia :)
-kasia
Ja się smaruję teraz w miarę regularnie od jakiś kilku tygodniu, najczęściej na wieczór. Stosuję zwykłe mleczko nawilżające, którego do tej pory używałam (aż się skończy). Staram się smarować codziennie, a czasem jak ciągnie skóra to i kilka razy dziennie. Słyszałam różne opinie o kremach na rozstępy, a kosztują czasem bardzo dużo i nie są warte tego. Ważne żeby się w ogóle smarować.

Może to być krem, mleczko czy oliwka dla dzieci. Ja właśnie wczoraj sobie kupiłam oliwkę dla dzieci i krem dla dzieci i zamierzam zamiennie stosować, wiadomo oliwka potrzebuje więcej czasu na wchłonięcie. Produkty dla dzieci są ponoć bezpieczniejsze, bo nie zawierają takiej chemii jak dla dorosłych. Znam przypadki, że przy stosowaniu specjalnych kremów zakupionych w aptekach na rozstępy - takowe się pojawiły, jak również znam przypadki, że się nie pojawiły przy smarowaniu zwykłym mleczkiem. Także jak zwykle zdania są podzielone. Moja kumpela dość szczupła w czasie ciąży zużyła 7 butelek mleczek, oliwek i kremów= około 3l mazideł. Rezultat=zero rozstepów na całym ciele. Piszą, żeby dbać o skórę na brzuchu, piersiach, pupie, udach... ale ja często smaruje całe ciało...

No to w końcu nowinę w rodzinie ogłosiłam, posypały się gratulacje... A póki co u mnie kończy się powoli 15 tydz, za tydzień kontrola, ciekawe ile bobo już ma i czy płeć da się dojrzeć :).

Zakupiłam sobie też pas ciążowy, taki zakrywający rozpięte spodnie. Jest spoko. Sprawdza się rewelacyjnie, bo wygląda jak dłuższa bluzka. Dzięki temu nie muszę się jeszcze pakować w ciążówki.

Wczoraj w H&M byłam, mają wybór spory spodni ciążowych, z bluzkami i tunikami gorzej, z bielizną też słabo. Widziałam tam też rajstopy ciążowe, ale dość drogie 30-40zł. Byłam też w C&A, wybór spodni też jest dość spory, ale te w H&M chyba mają lepszy ściągacz, moim zdaniem. Niestety w tym 2 sklepie też mały wybór bluzek, dosłownie z 4 rodzaje, kolory też nijakie.

Kojarzycie jeszcze jakieś sklepy? Muszę przyznać, że wybór ciążowych ciuchów jest bardzo słaby, kolory monotonne i smutne. Ja bym chciała się ubierać kolorowo, optymistycznie, żeby nie wyglądać jak ponurak. W necie widziałam sporo fajnych ciuchów, w tym bluzek z długim rękawem, specjalnie uszytym marszczonym brzuszkiem.

Jak podchodzicie do ciążowych zakupów internetowych? Ja póki co kupiłam ten pas na all.... W kolorze czarnym, bo uniwersalny, ale mam mnóstwo kolorowych sweterków, więc z tym czarnym pasem będą dobrze wyglądać. Poza tym stylistki zalecają noszenie biżuterii na szyję, która odciąga od dużego brzucha :). To chyba na tyle.

Pozdrawiam
Jakaś masakra, dziś idę do dentysty a rano patrze pół żeba mi się rusza,mam nadzieję ze da sie go jakos odbudować. W ciąży mam zawsze problem z zebami ,z pierwsza straciłam 6.Moja mama smieje się ze co ciąż to tracę zęba .
Skołowana ja płaciłam 200 zł za badanie przyzierności i,robił mi to mój gin. ale w innym gabinecie gdzie ma lepszy sprzet.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry