Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 3*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczynki się tak rozpisały że wątek już setkę przekroczył :-)

mam pytanie
jak to jest jeżeli pójde za zwolnienie ciążowe a moje ogólne zatrudnienie będzie wynosiło 2miesiące to czy oni też licza średnią z 3miesięcy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chce odpoczac. to jedyna taka szansa w zyciu zeby miec dla siebie duzo czasu. Zreszta teraz jesien, choroby. A w pracy nerwy.
ja pracuję i jeśli z ciążą będzie wszystko w porządku to mam zamiar pracować jak długo się da. W końcu ciąża to nie choroba :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja siedze w pracy ale planuje za niedlugo isc na L4. Musze wpierw powiedziec szefowi o ciazy. odwlekam z dnia na dzien :/
A spać Mi się chce cały czas... I kregosłup Mnie w pracy siedzącej zaczął boleć :-( No i 8h przed komputerem strasznie męczy... A Wy pracujecie,czy poszłyście na zwolnienia???
Cześć Dziewczynki :-))) Znów rano miałam spotkanie z muszelką,ale tak ogólnie ok. Jestem ciągle głodna :-))) Tylko nie wszystko wchodzi... Ach te Nasze maleństwa to głodomory :-)))
Mała 757 Nulka ma rację, ale nawet jak się nie dogadasz z szefową to nie przyjmuj wypowiedzenia tylko przedstaw zaświadczenie o ciąży albo zwolnienie i tak nic nie zrobi. Teraz musisz myśleć jak tu najlepiej będzie dla Ciebie nie dla niej.
Miłego dnia!

nulka dzięki serdeczne za pomoc :-)

w piątek ide na wizyte i chce wziąść zaświadczenie i pogadać z szefową i iść szybko na zwolnienie żeby ona nie płaciła składek skoro jej nie stać
Mam nadzieje że się z nią dogadam normalnie
Boje się tej rozmowy ale ona nie likwiduje kwiaciarni tylko poprostu robi redukcje etatu więc myśle że nie może mnie zwolnić a jak się z nią jakoś dogodnie dogadam to obie będziemy zadowolone
przejrzałam kodeks pracy i nie moze Cie zwolnić

http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem/uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem

Art. 177.
§4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze.
a przyjełaś to wypowiedzenie ??

Bo ogolnie nawet w trakcie czasu trwania wypowiedzenia jestes chroniona, wiec jeśli teraz powiesz( a najlepiej dasz zaswiadczenie), nie moze Cie zwolnic... tylko ze u Ciebie jest likwidacja stanowiska, a tu nie wiem... koniecznie zadzwon do PIPu... a jak mozesz to nawet tam podjedz, porady prawne są codziennie
co tu taka cisza??
cześć dziewczynki
co ja mam zrobić?
właśnie dzisiaj dostałam wypowiedzenie z pracy z powodu likwidacji stanowiska pracy i zastanawiam się co zrobić :-(
jestem załamana
myślicie że powinnam z szefową szczerze pogadac i szybko iść na zwolnienie żeby ona nie musiała za mnie płacić?
doradzcie mi prosze
makuszka ja po cichu liczę że teraz tez tak będzie, bo póki co bolą mnie piersi i jestem nieziemsko śpiąca, a tak nic. Wcześniej się śmiałam że gdyby nie brak @ i rosnący brzuch w życiu nie wiedziałabym że w ciąży jestem. Więc jak słyszę że ktoś wymiotuje, mdli go itp to na prawdę współczuję chociaż nie wiem jak to jest :)

pyszotka ja sobie sama taki wyliczyłam :) jutro idę do gin to zobaczymy co powie :)

kobritta i jak wizyta ?? :)

no ja już się nie mogę jutrzejszej doczekać :))

ja w pierwszej przytyłam 22kg a nie miałam jakiś super zachcianek i w miarę zdrowo się odżywiałam (nałogowo mogłam jeść frytki ale mąż mi zabraniał :P) mam nadzieję że teraz nie powtórzę tego wyniku :)

O ja ... ale fajnie... a ja do czwartku musze wytrzymać... jeszcze tydzien :(
ja mam wizytę za godzinę, ciekawe jak mój maluszek:)
dobry w końcu :) u mnie wczoraj było koszmarnie, tak mnie bolało i kłuło podbrzusze ze myslałam ze zwariuje, przyspieszyłam wizyte u gina i mam na 14.00 w piątek, a tak poza to jakoś leci, dziś byłam u fryzjera, podcięłam włoski i sobie zafundowałam grzywkę i odrazu sie lepiej czuje ;)
O rety ja mam za to apetyt jak nie wiem co, gorzej czuje się dopiero od popołudnia do wieczora już. Zupełnie inaczej niż za pierwszym razem, wtedy nie mogłam tknąć jedzenia. Aż się boję co będzie dalej i jak widać każda ciąża jest inna. Więc nie martwcie się, że jedną boli a inną nie bo z tym też jest różnie.A jak nie boli to zazrościć :)

Dziekuje i również witam Was serdecznie... Madziuska2 faktycznie mamy ten sam termin :-))) Jeśli lekarz sie nie pomylił,bo każdy ma inną teorię :-)))

Mnie tez w brzuchu ciągnie,ale da się wytrzymać... A spanie i mdłości to Moje całodzienne zajęcie między posiłkami,które tez jakos nie wchodzą a pan głodek ciągnie :-))) Uroki... :-)))
dzieki Ci dobra kobieto za pocieszenie. Tyle sie slyszy o tych mdlosciach, bolach wszelakich ze skoro ja ich nie mam to wciskam se ze chyba cos nie tak :-)
makuszka ja tak miałam z Dawidem, nic oprócz senności, ani razu mnie nie zemdliło, nie zabolało nie za kuło nic kompletnie, pod koniec spuchłam trochę i to wszystko więc tylko się cieszyć widać jesteś stworzona do chodzenia w ciąży :))

Hej,
a ja checi do spanaia nadal mam duze. Wczoraj od 18 do dzis rana :-)
Za to minely mi bole brzucha, wogole nie czuje sie jak w ciazy. Normalne to to? Bo jestem bliska strachu czy wszystko ok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry