Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura ( lub Tymon jeśli okaże się chłopiec) - Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola
18.05 hope
18.05 Usiaa - ZASPA
24.05 ja3
26.05 graszka
26.05.2013 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: Swissmed/Zaspa
31.05 aśku_85: Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Kliniczna/Swissmed
07.06. justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014
08.06 monica88
12.06 mamma
17.06 Takaja_84
18.06 aniax
20.06 nusia85
22.06 kalitta
22.06 kamilku
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
29.06 LidkaJ
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Re-Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-4-t509494,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No mi się wydaje, że też jak choroby panują tylko.
A wkłucia nie ma się co bać. Ja mam mega skoliozę więc mogły być utrudnienia a dali radę i to na skurczu w dodatku paartym. Więc ledwie, ledwie wytrzymałam bez ruchu.
Poruszyłyście temat, który bardzo mnie interesuje, czy w jakimś szpitalu poza kliniczną jest szansa na znieczulenie>?
Ja jestem skłonna zapłacić by tylko to przeżyć, a w moim przypadku może być strasznie. W sumie to nie wiem nawet czy mam jakiekolwiek szanse urodzić naturalnie przy moim wąskim rozstawie kości, może do czerwca trochę się rozejdą :)

Ja nie czytam już żadnych strasznych historii, ani też wątków, czy artykułów o chorobach niemowlęcych etc., za nerwowo na nie reaguje :(
Ja tez unikam takich historii, bo mnie stresują.
Czy możemy sie umówić, żeby nie wypisywać tu takich rzeczy?
Z góry dziękuje.
Umowa stoi. Sorki nie pomyślałam o tym.
Luzik. Skąd miałaś wiedzieć, ze znajda sie tu takie jak ja :)))
Ale tak na serio, to ja nawet ogłoszenia społeczne dotyczące chorych dzieci przelaczam w tv... Jakaś nadzwyczaj wrażliwa jestem, a ostatnio, to już w ogóle masakra.
Ja nie wiem czemu ale właśnie katuje się takimi info a później nie mogę spać i rozmyślam, wzruszam się itd. Teraz to dlatego, że dużo muszę leżeć, w tv nudy, na książkach ciężko się skupić jak córcia z mężem szaleją i tak czytam i czytam.
ja chyba będę znawczynią seriali:)
Ja jak urodziłam córcię to ona nie schodziła mi z piersi to byłam na bierząco z wszystkimi seriami Greys Anatomy :P
Asku cztałam ze masz krótką szyjkę...spoko dasz radę, ja w pierwszej ciąży tez miałam i zakładalimi szef...najgorsze było dla mnie tylko zakaz jazd samochodem, a ze rodzinę mamy daleko, to przez pol roku z nikim się kompletnie z rodziny nie widziałam..Pod koniec ciazy okazalo sie ze szjka sie wydłuza, to pamietam, że nawet okna myłam zeby przyspieszyc poród a i tak urodziłam w terminie:) więc nie stresuj sie na zapas, ale fakt uważaj na siebie:)

a mój mały coś złapał. Dziwi mnie, bo wszystko było w porzadku, zero objaw, a wczoraj o 4 rano złapały go wymioty i gorączka. Wymioty ustały a gorączka cały dzień 39 st. Poza tym mówi, ze nic go nie boli, nawet gardło...hmmm nie wiem czy się wstrzmac czy jutro isc z nim gdzieś do lekarza:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kkasita, jezeli synek nie bedzie mial goraczki, to bym nie poszla z nim do lekarza. Byc moze przyczyna moze byc lekkie zatruci pokarmowe, albo cos mu zalegalo na zoladku. Profilaktycznie dalabym mu troche coli fo napicia, albo wody gazowanej, zobaczysz, wszystko bedzie dobrze:)
Kkasita, jezeli synek nie bedzie mial goraczki, to bym nie poszla z nim do lekarza. Byc moze przyczyna moze byc lekkie zatruci pokarmowe, albo cos mu zalegalo na zoladku. Profilaktycznie dalabym mu troche coli fo napicia, albo wody gazowanej, zobaczysz, wszystko bedzie dobrze:)
O, az trzy razy wyslalo wiadomosc:)
Przede wszystkim podaj mu probiotyk, bo to dobrze działa w razie zatrucia pokarmowego i oczywiście dużo wody. Możesz tez dać elektrolity gdyby więcej wymiotował.
ojej:/ to niezłe nocne przeboje mieliście....poobserwuj małego jak z tempka, czy ma apetyt, czy jeszcze wymiotuje, czy to tylko jednorazowa akcja.

co do szwu, to mam cicha nadzieje, ze obejdzie się bez niego, ale wiadomo, jak trzeba to nie będę protestować. Choć wolałabym pessar..a pamiętasz może ile miała szyjka, ze zakładali Ci szew?
czerwcowa znieczulenie niestety tylko na klinicznej przynajmniej w Gdańsku. W Gdyni się nie orientuje. 7 lat temu było też w wojewódzkim ale odpłatnie i niechętnie dawali. Mnie położna przekonywała, że wytrzymam. No i wytrzymałam oczywiście ale wolałabym, żeby dali. Teraz nie ma opcji.. chce znieczulenie i koniec
w gdyni i Wejherowie nie daja znieczulenia:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna odpisali mi z tej szkoły rodzenia. Ale namyśleliśmy się z mężem, że jednak zapiszemy się na kurs. Więc wypełniłam formularz wczoraj i wysłałam. I dodałam również, że chcielibyśmy wynająć położną do porodu. Odpisali mi, że w tej chwili rozliczają się z NFZem i maja nawał pracy i w tej sprawie proszą o kontakt za 2-3 tygodnie. Więc spróbuj może też wtedy napisać jeszcze raz o ile się do nich nie zraziłaś za brak odzewu
Dziewczyny te koło 16-17-18 tyg. Czy jak poczułyście ruchy pierwsze to już czujecie je codziennie? Ja od wczoraj nic nie czuję. To normalne czy mam się martwić? Po nocy u mnie powróciło przeziębienie. Leże i odpoczywam więc przy okazji pachwiny odpuszczają. Teraz znowu nie wiem czy nie jechać z powodu braku tych ruchów. Maleństwo jeszcze małe może czasem się ułoży tak że sie czuje a czasem że nie... Jaaaaaa zawsze coś.
ja jestem w 17 tygodniu a pierwsze poczułam już w 15. I czuje może ze 3 razy w tygodniu. Myślę, że nie masz się co martwić. Dzidzia jest naprawdę mała ok 17cm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry