Widok

Mamusie październikowe i listopadowe 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ach otworzę nowy :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uu nikt się dziś nie odzywał:)

a u Was 100 dniówka synka :))) gratuluje :))

a dziekujemy faktycznie nie zauważyłam:)

A my właśnie wróciliśmy ze spaceru. Dwie godziny łażenia - ja padnięta, synek wyspany ;-)

Ja byłam nawet 2,5 godziny. Super pogoda. Julka cały czas spała, jak zwykle. A do wieczora teraz pewnie juz nie zasnie.

podbijam bo coś man spadł:)

dziewczyny, a jak długo Wasze pociechy leżą na brzuszkach, lubią tą pozycję? Moja Smerfecia buntuje się jak ją tak kładę, więc dla przyzwyczajenia leżakuje mi na razie na kolanach, ale już po paru minutach kręci nosem :(

kubuś leży czasmi dłużej czasami krócej różnie ale on już ładnie trzyma główkę i już po woli siada:), zawsze po kąpilei trochę leży i wtedy robię mu masaż pleców

Nataszka leżąc na kolanach również ładnie dźwiga główkę, ale ta pozycja jest niewystarczająca dla prawidłowego rozwoju, bo przecież leżąc na brzuszku, najlepiej na twardym podłożu, dziecko ćwiczy mięśnie odpowiedzialne za prawidłowy siad, a co za tym stoi i z czasem chodzenie. Krasnalka skończyła wczoraj 10 tygodni, ale jeszcze sporo czasu zajmuje jej sen w ciągu dnia (po wybudzeniu i jedzeniu już po około 2 godzinach ma odlot, a na świeżym powietrzu śpi nawet 4 godzinki :))), a karuzela z melodiami działa na nią hipnotycznie - od razu się uspokaja i przytula do podusi ;), bez jej grania to już raczej nie zasypia :)

no to super
mój uwielbia miętosić tetre i tak sobie ostatnio zasypia
nie ma co trzeba wtedy kłaść na siłę bo mała znajomych nie była kładziona bo płakała a teraz zbliża się do pół roku i główki nie podnosi i muszą z nią na rehabilitację zasówać gdzie mała już siedzieć spokojnie powinna

to faktycznie problem, bo półrocze to już odpowiedni moment dla maluszka i jego postawy siedzącej. Nataszka codziennie leży mi na kolanach, nie ma zmiłuj się, bo to dla jej dobra :) Wiem, że z czasem dzieci, które nie cierpiały leżenia na brzuszku tak się do tego przekonują, że później w innej pozycji już nie chcą leżeć :) Mam nadzieję, że i u nas będzie taki finał. Wszystko jest na dobrej drodze, bo stokrotka już dzisiaj dłużej leżakowała niż zazwyczaj.

małymi kroczkami a polubi ja sama uwielbiam spać na brzuchu jakaż w ciąży była tragednia jak nie mogłam:)
inees, chciałm zapytać jak wam idzie przyzwyczajanie do smoczka, bo u nas czarno to widze.

ale może raz od czasu mu dawaj tylko jak potrzeba mój też żadko ssie jak potrzeba i tak najlepiej:)

Oj spadłyśmy na drugą stronę. Moja córcia odkryła dziś nową zabawę: niszczenie gazet i rzucanie wszystkim co sie da.

mój też dziś złapał za ulotkę z makro i nie dał mi oglądać
ale wogle to dzisiaj był paskudnie marudny a wieczorem jak się zryczał nie wiem co mu było

Mój też był dzis marudka straszna. Może to przez pogodę. Dziecko też człowiek - może mieć słabszy dzień ;))))

no mam nadzieję bo nielubię jak tak marudzi aż ochrypł z płaczu

dziewczyny, uśmiechnęłam się na Wasze wpisy, bo moja Nataszka też była dzisiaj marudna :) Na codzień jak ją kładę spać, to zasypia bez grymaszenia, dzisiaj popłakiwała, więc głaskałam i całowałam ją po główce, a w rezultacie po pół godzinie zasnęła :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry