Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anuka....cieszę sie, że z synkiem dużo lepiej i dalej trzymam za Was kciuki :)
Maluszek duzo lepiej :) od kilku dni lezy w lozeczku.jestesmy dwa razy dziennie w szpitalu wraz z mlekiem. Mamy nadzieje ze w przyszlym tygod bedzie z nami w domu :)
Nie mam nawet czasu Was czytac :(

Mam pytanie czy Wasze maluszki spia w spiworku niczym nie przykryte czy w pajacyku przykryte kolderka. Kolezanka mi mowila ze nie mozna niczym na noc przykrywac dlatego cieply spiworek.

Gratulacje dla nowych Mam i trzymam kciuki za reszte :)
Hi
Dziewczyny z Zaspy jak tam ?

My po śniadaniu się wybieramy. Skurczy brak :(
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które są na końcówce...najgorsze to czekanie. Ja odebrałam wynik posiewu i jest OK jakiś grzybek się wychowywał ale tylko jeden plusik więc mam smarować się clotrimazolum przez tydzień i będzie dobrze:-) A Ja mam takie problemy ze snem że masakra...mam wrażenie że 3/4 nocy nie śpię bo się budze i zasnąć nie mogę...i wogóle często boli mnie brzuch jak przy miesiączce, przy pierwszej ciąży tego nie miałam ale pewnie to skurcze przepowiadające
aaa i na oddziale nie zostawałam, tylko badanie było, nawet nie byłam przygotowana żeby zostać :)
madlenn69, ogólnie poszło szybko i sprawnie, zeszła do mnie młoda lekarka (bardzo sympatyczna) i absolutnie nie czułam, że robię jakiś kłopot ani, że panikuję. Potraktowano mnie bardzo dobrze. Na IP spędziłam może 15-20 minut łącznie z czasem oczekiwania i badaniem. Zastanawiam się jak to z tymi miejscami jest u nich bo jechałam tam drugi raz w ciągu kilku tygodni (wcześniej z ciśnieniem) i zawsze jak pytałam o miejsca to mówili, że aktualnie są.....
Mnie polozna w Wojewodzkim na szczescie nie badala ;) wystarczy mi jedno gmyranko ;) Styczniowka a jaki lekarz Ciebie badal ? Meski paluch jest grubszy wiec dla niego moze i opuszek ;) A jak masz na kartce wpisane? Bo ja mialam ze przepuszcza palec
Chocolate to Ty odpoczywaj jak najwiecej skoro lekarze mowia ze to dla Was najlepsze rozwiazanie a w jak nie to jedz do wojewodzkiego albo na zaspe jeszcze.
Emkarc a Ty jak wczoraj na Klinicznej bylas to mialas jakies problemy zeby Ciebie zbadali? Dalej KTGna oddziale?

Dzisiaj nie dosc ze mam mocniejsze straszaki to jeszcze pochwa i lechtaczka wraz z wargami kluje ze oszalec mozna :/ Mam nadzieje ze to sie szybko skonczy bo zaczynam miec dosyc :/
U nas na szczęście nic się nie dzieje :)
Byliśmy obejrzeć oddział w Redłowie - kolorowo, czysto i całkiem przyjemnie. Przy okazji zajrzeliśmy do Riviery i umordowałam się straszliwie. Wizytę mamy dopiero w środę, jestem ciekawa co tam słychać :)
Hej, mnie przyjeli na na patologie w redlowie. Ktg wyszlo ok, tylko pokazywalo silne skurcze, ja czuje raczej delikatne. Rozwarcia nie mam, ale kazali zostac, na usg wyszlo ze mala moze wazyc ok 4000, wec pewnie bedziemy probowac naturalnie. Mam nadzieje, ze z tymi skurczami sie rozkreci i juz niedlugo bedzie po wszystkim.
U mnie dziś zupełny spokój, byłam wczoraj około 22 na IP na Klinicznej bo czułam bardzo dziwne ruchy, takie gwałtowne szybkie (zupełnie inne niż zazwyczaj). Tętno 150-160, szyjka opuszek ledwo wpuściła zatem narazie nic sie nie dzieje. Nawet dziś przepowiadających mam mniej niż zazwyczaj.

Odebrałam też dziś wynik na GBS i jest ujemny.

Wczoraj na Klinicznej były 3 wolne miejsca na porodówce jak byłam i ogólnie na IP byłam tylko ja.
byłam u niej z polecenia od kuzynki która najpierw długo starała się o dziecko bo zmaga się z dosc ciężką i żadką chorobą a pozniej miala trudną ciąże... sama kuzynka równiez poszła do niej z polecenia.
prowadzila moją pierwszą ciąże i wydaje mi się ze mozesz jej zaufać... dodatkowo w swoim gabinecie ma naprawde dobry sprzet co tez podnosi wiarygodność tych wszystkich parametrwów...
Wypoczywaj i wszystko bedzie dobrze!

image
Nina..bylam u niej w gabinecie, ale wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. W sumie nie mialam wykupionej u niej wizyty, ale chętnie wytłumaczyła wynik, widzac ze sie martwię, zrobila badanie, spytała po nazwiskach...kto przyjmowal mnie na ip, kto badal itp. Powiedziala, ze wedlug niej nie jest koniecznie leczenie szpitalne, ze lepiej wypocząć w domku. Ale ja nie mogę przestać o mojej dzidzi myslec, choć musze zaufać,ze lekarze znaja sie na rzeczy.
A długo czekałaś zanim Cie przyjeli?
chocolate, a jak oceniasz dr Olszewską? przyjmowała Cie u siebie w gabinecie prywatnym czy na Klinicznej?
JA słyszałam dużo dobrego o tej Pani doktor, chodziłam do niej do gabinetu ale ciekawa jestem własnie jak się na nią trafi w szpitalu...

ja na szczescie ide w pon do lekarza, mam wrazenie ze przez te 3tyg od odtatniej wizyty jakos dużo tam w srodku sie zmieniło, mała dużo urosla i te ruchy mniejsze... musze koniecznie się wewnętrznie uspokoić ;)
a w piątek ide państwowo z nfz więc w tym tyg będę na bierząco ;-)
Dziewczyny, trzymam za Wam MOCNE KCIUKI !!

image
A więc tak: mała się rozruszała i obecnie tak mi się wciska w kanał że aż się prostuję.
Byłam na IP w wojewódzkim, bez problemu, powiedziałam tylko że odszedł czop i czuję bóle w krzyżu.
Najśmieszniejsze jest to że we wtorek na wizycie moja gin stwierdziła rozwarcie na palec i to tak luzem jak to ona powiedziała, szyjka zgładzona i centralnie ustawiona ogólnie gotowa, dzisiaj najpierw badała mnie położna, stwierdziła rozwarcie na 1,5 palca ale szyjka wysoko i nic się nie dzieje, podłączyła pod ktg i faktycznie skurcze które ja czułam były niewielkie, potem zbadała mnie lekarz który stwierdził rozwarcie na opuszek palca, szyjka twarda. Zrobił też usg i według niego waga małej wynosi 3600 a nie 4500 ale jak powiedział to on może się mylić ;) Ja mam nadzieję że to właśnie nie on się myli, a reszta wszystko dobrze i to chyba jednak najważniejsze :)

Po powrocie mała się strasznie rozbrykała i dostaję zupełnie inne skurcze ale to może przez jej ułożenie, czekam cierpliwie i teraz szybciej nie pojadę póki nie będę miała skurczy co najmniej co 5 min przez dłuższy czas albo zdecydowanie i szybko będzie się akcja rozkręcać.
Mialam skierowanie na IP. Zbadali tętno malej taka słuchawka, która przykłada sie do brzucha- nie wiem jak to sie nazywa. Tętni bylo również podwyższone, wezwali lekarza z patologii, zrobila badanie ginekologiczne. Poszla do innego lekarza skonsultować,powiedziala, ze z ordynatorem stwierdzili, ze to nie jest takie tętno, które zagraża, zalecili ktg. Spytałam, czy nie moze mi zrobić, a ona ze na ip nie mają ktg, tylko na oddziałach. Bylam zatem wczoraj u niejakiej pani Olszewskiej, zrobili mi tam ktg, potem podeszlam do niej na konsultacje, zerknela na wyniki i powiedziala, ze tętno podwyższone, ale w granicach normy. Ale widziała, ze sie strasznie przejmuje, wiec zrobila mi badanie Dopplerem, sprawdzila wszystko i powiedziala, ze wszystko idealnie, zbadala tętno i mówi ze u mniej pojawia się okolo 146-152, wiec w normie. Powiedziala, ze jak cos będzie się dzialo to podjechać na ip, ale tak lepiej wypocząć w domku i w poniedzialek podjechać. Ogólnie ja czuje się dobrze, ale martwie się malutką:/:/:/:/. Ehhh...mam nadzieje, ze wszystko będzie okey, musi byc!
Hej! U mnie kilka skurczy, ale nic regularnego.
Drugi termin to poniedziałek :)
U mnie żadnych skurczy od dwóch dni
Młody człowiek rusza się po jedzeniu
u nas dzisiaj ruchy bardzo leniwe ale ciut ich więcej niż wczoraj...
w pon ide do swojego lekarza więc opowiem mu o wszytskich moich obawach...
Całkiem dobrze sie dziś czujemy, byłam na lekkim spacerze... i kolejny dzien zleciał i coraz bliżej.... ;-)

image
Hej :)

Jak tam Styczniowka bylas na IP?
Chocate a co Ci powiedzieli ze dlaczego nie sprawdza czy wszystko dobrze? Ja chcialam jutro tam podejsc bo moja Mama mieszka w okolicach ale teraz to nie wiem :/ Przeciez nie powinni odmowic chbaze Ty mialas skierowanie na to zeby Ciebie polozyc???

Ja dzisiaj mocniej straszaki czuje ale poki co cisza :///

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry