Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też po wizycie ;)
Mała 3,3kg i 1,5 palca rozwarcia :)
Jadę do szpitala powtórzyć ktg, prawdopodobnie mnie puszczą jak będzie dobre, nie uśmiecha mi się leżeć na patologii więc oby ;)
No to dziewczyny czekamy na kolejne maluszki. U mnie bez zmian tzn skurcze się pojawiają i znikają i tylko wkurzają ;) musze iść się odprężyć i zrobić gorącą kąpiel. Zaraz mąż wróci to będę miała chwile dla siebie.

A tak to strasznie senny ten dzień zasypiam na stojąco.
Gagata a czemu dostałaś skierowanie?
Masz cukrzycę albo jakieś inne dolegliwości? Gdzie będziesz rodzić?
Bo ja mam termin na 8 listopada a wizyte u gina i ktg mam 10.11, ale nic nie mówił o żadnym skierowaniu po terminie.
Ja ani razu nie dostałam skierowania na morfologię i mocz, na inne badania dostawałam, ale za wszystko musiałam płacić.
Dimis, robisz KTG w Redłowie? Trzeba mieć dobry powód czy tak robią poprostu?

Dziś poszłam do fryzjera... 3 godziny siedzenia, Tośce się to nie podobało, bo wierzgała straszliwie!
Styczniówka Dzisiaj to ja też spie na stojąco :/ Nawet drzemke sobie z Lena ucięłam :) A że moje dziecko jest ostatnio okropne to nie żałowałam sobie ;)
Jakoś nie słychać żeby któraś szykowała się na porodówkę dzięki pełni ;)
Gosia gin stwierdził że po co mam coś tłumaczyć najwyższej na niego będą psioczyk.
A ja jestem juz po jednym cc i wtedy tez sama akcja się nie chciala zacząć
Przez 3 dni miałam podawana oxy i jak tylko kroplowa się konczyla to akcja również.
I teraz zmiany takie niby weszły ze w takim przypadku nie czekaja tylko koniec 40 wywołują.
A i chce Zaspe
Dostalam dzisiaj rozpiske id położnej co przysługuje na nfz
Spróbuję wkleić fote jutro

I dostalam tez plan porodu tez wam wkleje
Jun tak, Ale dostałam skierowanie, bo to robione w gabinecie się nie podobało ;)
Ok Gagata to u Ciebie całkiem inna sytuacja.
Bo termin teoretycznie mamy obydwie na 8 listopada :)
Jak nie urodzę do poniedziałku to też wezmę skierowanie. Kurcze w każdym szpitalu jest inaczej :(
A może ktoś ma wieści jak sprawy z wywoływaniem porodu dla kobiet z cukrzycą ciężarnych wyglądają w Redłowie?
http://www.znaczkijakrobaczki.pl/2014/03/wybor-pooznej-poz-nowe-standardy-opieki.html?m=1

W ogóle teraz to położona i pielęgniarka kilka razy po porodzie maja przychodzić
ja nie mam żadnej położnej ani pielęgniarki. Chodzę do lekarza do swissmedu i nic mi nie mówił na temat położnej. Do szkoły rodzenia też nie chodzę. Nawet nie wiem gdzie się udać żeby załatwić położną..
Rozpakowane:
22.10 (06.11) Zaspa ana_zaba 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11

Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
image
Gratuluje kolejnej mamusi :)

My po ktg, mała się rozbrykała aż za bardzo. Na szczęście, bo nas nie zatrzymali tylko mam podjechać w niedziele i powtórzyć ktg :)
I dobre wiadomosci z Zaspy
PATOLOGIA
Szykuje sie remont calego oddzialu.

POŁOŻNICTWO
wyremontowano łazienki
Zakryto grzyb w malej lazience, dołozono płytek ktore sie odklejały, nowe zasłony prysznicowe
W dużej łazience z natryskami - pomalowano sciany, wymieniono zasłony, uzupełniono fugi
Wiec łazienki wygladaja dosc dobrze

W salach uzupelniono ubytki w scianach i troche pomalowano gdzie było bardzo brzydko.

(To w czesci dla CC - w drugiej nie wiem jak wyglada)
Gratulacje ana_zaba! Dużo zdrówka dla Was :)
Gosia ja wprawdzie nie miałam cukrzycy ale też dostałam skierowanie na wywołanie po 40 tygodniu do Redłowa. Niestety lekarze tam ani myśleli by się nim kierować, Szczypek powiedział na to skierowanie, cytuję: "pani doktor tutaj za panią nie odpowiada, tylko my, tak więc my zdecydujemy". I zdecydowali, że będą wywoływać tydzień później. Nie udało się za pierwszym razem, ale wody odeszły i ja tak bez tych wód leżałam jeszcze ponad dobę, wprawdzie podpięta non stop do KTG ale to była najgorsza doba jaką pamiętam - jeszcze w nocy jedna babka straciła swoje dziecko i wyła że serce pękało z żalu :( W Redłowie ogólnie lubią czekać...dziewczyna leżaca na patologii obok mnie miała 4 razy wywoływany, zwijała się na łóżku od 2 tygodni a oni czekali.... nie doczekali się, musieli zrobić w końcu CC ale pamiętam, że jej mąz był nieźle wk...
I jak tu rodzic po ludzku?!?!?! Rece opadaja...
Mam nadzieje, ze z Wejherowa mnie nie odesla albo kaza czekac tydzien.
dlatego ja wybieram się na Kaliniczną. Z pierwszą córką trafiłam w 38 tyg... w ciągu dnia jakieś małe skurcze pojechałam wieczorem, zostawili na nocke żeby zobaczyć, rano skurcze ustały praktycznie do zera rozwarcie minimalne ( które było już od kilku tyg) kazali skakać na piłce wziąć prysznic i moze jak przyjdzie kolejna zmiana to coś zadecyduje, na nową zmianę ok 10-11 przyszedł nowy lekarz, młody fajny facet, zajrzał do mnie i zdecydowali ze wywołają zebym się nie męczyła... podali oxytocyne przebili wody i ok 45min i było po wszystkim...
Życze sobie i każdej z Was żeby lekarze szybko reagowali i pomagali nam przejść to wszytsko a nie utrudniali i czekali do ostatniej chwili...

Mąż mnie nastraszył że sam się boi i wolałby uniknąć w razie co latania i panikowania więc jutro może wezmę się powoli składować rzeczy do spzitala, narazie nie do torby żeby się nie gniotło ale już na jedną półkę aby w razie co łatwo i szybko można było zabrać ;-)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny:)
milion postów miałam do nadrobienia, nie było mnie tu już dłuuugo;/.

Gratuluję wszytskim mamusiom i trzymamm kciuki za kolejne bobaski :).

U mnie bardzo dużo się działo, nie miałam czasu nawet na podczytywanie Waszych postów;/.
Ehhh dzisiaj miałam wizytę u lekarza, który dał mi skierowanie na izbę przyjęć, wszystkie badani dopplerem wyszły dobrze, ale tętno się lekarzowi nie podobało- mała miała pomiędzy 158-174. POjechałam na kliczną przyjęli mnie od razu, ale niedość, że cąły poprzedni miesiąc się stresowałam, to dzisiaj już z bezsilności wyłam jak bóbr;/.Na ip nie zrobili za wiele, zbadali tętno małej, zbadali ginekologicznie. Tętno było cały czas około 166;/. Ja też byłam zdenerwowana, więc jak mi zbadali ciśnienie, to powiedzieli, że mam podejchac jutro na ktg i będzie decyzja. mam nadzieję, że z moją dzidzią będzie dobrze i jutro moja córeczka przejdzie pomyślnie badania. Dziewczyny, czy miałyście może problem z tetnem maleństwa?
Anuka...trzymam gorąco kciuki za Waszego synka i mam nadzieję, że niedługo będziecie już razem w domu!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry