Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc Dziewczyny, widzę że cichutko u Was...
Uparte te Wasze dziewczynki ;-)

U nas odpukać wszystko ok, w miarę się ostatni wysypiamy, starsza córka też jakby grzeczniejsza... tylko mam wrażenie jakby ten czas stał w miejscu, chciałabym nieco go przyśpieszyć ;-)
Jutro idę na wizytę nfz, w sumie zupełnie niczego nowego sie nie spodziewam no ale zawsze warto sprawdzić a co dwóch lekarzy to nie jeden ;-)
Uszyłam dla moich córeczek poszewki na pościel i poduszeczki i jestem z siebe dumna, dziś zrobiłam tez prezent starszej córci i uszyłam dla niej komplecik do kołyski dla lalek ( zrobiła się teraz taka opiekuńcza.... ) tymczasem zabieram się za ciasto marchewkowe ( licze na to że może jest mniej tuczące ;p

image
Od dziś w Biedronce produkty Lovela za 14.99: proszek biały i kolor 1.8kg, płyn do płukania 2l, odplamiacz 1l, mleczko do prania biały i kolor 1.5l.
I znów cisza, strasznie leniwe te listopadowe maluchy ;)
Dziś mam wizytę, ciekawe czy może coś się ruszyło z szyjką chociaż, ale wątpie:/

A i dostałam paczkę od pentelki, dla karmiących piersią mogę polecić:
http://www.pentelka.shoparena.pl/ (jeszcze jest na allegro i można łączyć zamówienia)
Zamówiłam sobie bluzki i bluzę przyda się teraz na jesieni i w zimie, żeby nie musieć ściągać wszystkich ciuchów :)
Jeszcze się zastanawiam nad polarem dla dwojga, ale mam po cichu nadzieję, że mała w przeciwieństwie do brata będzie lubiła wózek ;)
honorka to recaro young profi pasuje bynajmniej według Pani z mamaija w gdyni, ja mam też e46 ale sedan.

link do fotelika http://mamaija.pl/young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-,d3141.html czas oczekiwania do tygodnia.
iwonus.p zamówiłam i w piątek powinien być sama jestem ciekawa jak na żywo wygląda
Hej,
Gratuluje udanch wizyt :)
Ja dzisiaj tez bylam na wizycie. Oczywiscie jesli chodzi o rozwarcie to nc sie nie zmenilo :/ Za to jak Laura sie urodzi to bedziemy musieli sprawdzic Jej pecherz bo juz na ostatniej wizycie byl za duzy i teraz znowu :/ Dala m skierowanie na KTG bo Jej powiedzialam ze ja tam nie umiem i nie lubie sciemniac i nie chce tak bez podstwy ...
Styczniowka tak sobie mysle ze jak te nasze dziewczyny dalej beda uparte to my faktycznie spotkamy sie w wojewodzkim tylko moze ja juz bede w trakcie wywolywanie biorac pod uwage ze roznia nas dwa dni ;)
Ja juz w wyrku bo czuje sie wykonczona :/ Chyba za duzo emocji ostatnio mam ..
U nas też cisza. Jutro starszak ma 6 urodziny, byłby numer jakbym i tym razem 13 urodziła :))) pozdrowienia i trzymam kciuki za szybkie porody.
Ja w pon się dowiem ile mój mały waży :) ale lekarka obstawiała, że będzie ok. 3 kg. więc podobnie jak u Jun.

Juditt dokładnie o takim samym materacu myślę:)

Gosiu a jak ci w Wejherowie - masz jakieś zastrzeżenia do tej pory?

Anuka - cudownie że wreszcie do domku;))))!
Jun dużą córeczkę będziesz miała :) chciałabym aby moja przy porodzie w terminie miała chociaż 2 kg. A waga się nie przejmuj, niektórzy lekarze są lekko przewrazliwiony.
dziewczyny w szpitalach trzymajcie się ciepło, lada moment przytulicie Wasze Malenstwa!
Anuka super, że jutro do domku idziecie, w końcu będziecie razem.
Mia czy to u Ciebie juz?
jutro wyczekana wizyta, ciekawe jak Kropka i czy w końcu zrobi mi wymaz....
Spokojnego wieczoru
Juditt, i co z tym fotelikiem. Sprawdziłam oni maja BMW combi z 2000 roku
E46 czy jakos tak
Powiedział, że waga dziecka w normie. W ciągu tych ostatnich 4 tygodni ma przybrać 500-600. No w sumie ma nie przekroczyć 4kg.
co sądzicie o tym materacu? http://allegro.pl/materac-piankowy-kokos-120x60-dzieciecy-lozeczko-i4705543661.html

Jun to normalne że wieczorem waży się więcej niż rano, poza tym ja w domu ważę się nago a u lekarza ubrana i tez mam zawsze wyższą wagę. A waga Tosi to chyba spora jak jeszcze miesiąc Ci został?

Ja idę jutro zobaczyć co słychać u małej i zrobić wymaz, muszę się zapytać czy widać światełko i przed światami uda się być w domu, mój chłopak przekonany ze będę rodzić wigilię.
i cel na najbliższe dni zamówić wózek Pani w mamaija załamała mnie mówiąc że czeka się do 4 tyg roboczych.
Meldujemy się po wizycie.
Płyn, przepływy w normie. Szyjka pomału się skraca. Zrobił mi wymaz na paciorkowca. Tosia waży 3,150 kg. I znów się przypierniczył do mojej wagi, że przytyłam 3 kg w 3 tygodnie... Ja nie wiem, czy z moją wagą jest coś nie tak, czy z jego - dziś rano ważyłam 91,5, a u niego wieczorem 93! Kazał z tej okazji znów zrobił dobową utratę białka. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Mówił, że w Redłowie owszem dużo pacjentek, ale nie jest jeszcze tak źle.

Pozdrawiam :)
Ja wciąż w Redłowie na patologii, dzisiaj na izbie przyjęć podobno tłumy, kilka dzieciaczków się urodziło, ale na patologi jest jeszcze sporo miejsca. Wczoraj przyjęli chyba z 5 babeczek i już urodziły. Ja straciłam nadzieję, że coś się zacznie, jutro będę po terminie i zacznę prosić o jakieś przyspieszacze.
Gosia9 ja się wybieram ale na razie pooglądać oddział, muszę się zmotywować bo nawet nie wiem którym wejściem iść na ip
Zapraszam do Wejherowa! Dzieciaczki się rodzą, więc i na patologii miejsca są.
Dużo pań chodzi po korytarzu, bo indukcje są w toku :)
Chocolate my mamy bardzo podobny termin 😉 a gdzie chcesz rodzic? Na klinicznej? Ja obstawiam Zaspę bo tam juz znam szpital po pierwszym porodzie i lekarza tez mam z Zaspy.
Ja tez sypiam bardzo źle, czesto sie budzę a od dwóch dni synek troche przeziębiony budzi sie w nocy , nie spi z godzinę a ja później nie mogę zasnąć. Wczoraj mąż wyciągnął mnie do kina i myślałam ze w połowie filmu wyjdę, bo nie szło usiedzieć, kręciłam sie na boki, mała strasznie kopała. Dzisiaj idę do lekarza, ciekawe co powie.
a..nuka super że już jutro będzie w domku! cieszę się razem z wami :)
Nie wszystkie skorpiony sa leniwe, nasz Synek mial byl strzelcem a Mu sie pospieszylo :) dzis byl szczepiony i wychodzi jutro do domku :D

Ja na IP pojechalam a wlasciwie bylam zmuszona pojechac w nocy i przyjeli mnie od razu ale bylo miejsce i i to bylo przed remontem.
A o wojewódzkim cisza, czy żadna nie bierze pod uwagę tego szpitala? My jednak bedzie najpierw jechać do wojewódzkiego, po pierwsze że bardzo dobrze znam ten szpital a po drugie że to najbliżej.

U nas dalej cisza czekamy do soboty ;)
No jakoś nie chcą wyłazić, równy tydzień mi został do terminu
Mała mi się coś niemrawo rusza... poczekam do wieczora może łaskawie zaskoczy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry