Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,

Ja dzisiaj bede chyba jak zombie chodzic,jakos spac mi sie chce :/ Lena od 5:30 nie spi bo moj maz musi oczywiscie rano obudzic nas wrrr Ja nie wiem ale to chyba kobiety sa tylko na tyle delikatne zeby spokojnie i bez halasu wyjsc rano z domu ...
Wczoraj upieklam znowu murzynka z twarogiem tym razem ale zapomnialam zmielic twarog i juz taki dobry nie jest :/
Mam jakiegos wk***a dzisiaj ... Chyba ogarniemy sie z Lena i pojde jakiegos kwiata na parapet sobie kupic i moze cos dla dziewczyn ;)
Styczniowka Idziesz dzisiaj na gimnastyke?

Milego dnia
oj madlenn aż bije z posta wkur* ;) - kup sobie może lepiej dwa kwiatki :P
Ja sobie odpuściłam robienie murzynka w ciąży, przed wychodził mi zawsze w ciąży ani razu :/
moj mąż na szczęście wstaje cicho, chyba bym zamordowała ( póki nie zmienił pracy wstawał o 4 ;) ) za to synuś postanowił od 3 do 5 nie spać po czym o 6 jak go do żłobka budziłam zrobić awanturę i się na mnie obrazić - w ogóle nie wiem o co mu chodzi ostatnio... nic mu nie pasuje co jest ze mną związane, zaczyna charakterek pokazywać, a ja już nie mam siły z nim walczyć... Ciekawe co to będzie jak się mała pojawi...
I zaczynam się stresować pół nocy myślałam czego nie zapakowałam do torby... czekanie wykańcza dobrze, że w czw mam wizytę ;) to mi powie czy coś się ruszyło...
A Ja myślałam że tylko mi krocze puchnie... My trochę do przodu bo wczoraj pokoik dziecięcy skończyliśmy, synek już łładnie dziś spał u siebie a ja trochę za bardzo pofolgowałam bo aż spać w nocy nie mogłam bo mnie brzuch i krzyż bolały a jeszcze dziś mam wizytę u lekarza...a i wczoraj kosz mojżesza przyszedł więc muszę go ogarnąć:-D. Nr do Pani Joli 668831602 też muszę do niej zadzwonić i się umówić na pogaduszki;-)
Ja dzisiaj też nieprzytomna, kolejna noc nieprzespana. Od wczoraj wieczora mam skurcze, nieregularne ale mocne, albo mnie pogoni albo faktycznie w pełni pojadę ;)

Jeśli nic się nie rozkręci to będę na gimnastyce może ją bardziej rozruszam.
Jeszcze mam wizytę na 16.30 i ciekawe co tam się u mnie dzieje.

Gdybym nie miała problemu co zrobic z małym to pewnie teraz bym jechała na IP a tak to jakoś przetrzymam, moja mama kończy pracę koło 11 więc wtedy mogę coś pomyśleć ;)
Dziewczyny mnie tydzien przed odejsciem wod bolalo krocze, najbardziej w nocy, jak rozchodzilam to przechodzilo.wiem ze czasem spojenie lonowe sie rozchodzi ale lekarz( wizyta 4 dni przed odejsciem wod) powiedzial ze to nie to, poza tym troche bolalo biodro i promieniowalo do nogi, w nocy bylam spocona,ciezko sie chodzilo i ogromna zgaga szcegolnie w nocy. Tak jak na poczatku ciazy nie mialam na nic ochoty, od miesa mnie odrzucalo no i dzien przed odejsciem wod skurcze niereguralne ale momementami mocne,ulge przynosilo bujanie biodrami i nospa na pare godzin. W zyciu nie myslalam ze to juz sie zbliza, ze szyjka sie rozwiera bo bylam w koncowce 34 tc. Na izbie przyjec powiedzial lekarz ze jest 1.5 cm rozwarcia. Bylam w szoku ! Teraz mysle ze moze gdybym nie jechala do galerii jak skurcze przechodzily tylko lezala to moze wody by nie odeszly ale moze by odeszly nastepnego dnia albo pare dni potem.wiem ze dla maluszka kazdy dzien w brzuszku wazny.gdy nie ma wod to jest ogromne ryzyko zakazenia wewnatrzmacicznego.dlatego teraz szukaja,robia badania lacznie z nakluciem ledzwiowym :( z jednej strony dobrze ze bedzie przebadany, z drugiej boli serce jak patrzysz na poklute cialko ,wenflon w glowce. Dzieki Bogu wszystkie wyniki sa prawidlowe, tylko przrdwczoraj spadla saturacja ale nie przeniesli na oiom bo sie ustabilizowaly parametry. Wierze ze Maluch musi sie zaadaptowac do nowych warunkow i wymaga to czasu.pewnie szybko nie zabierzemy Go do domu :( bardzo brakuje mi brzucha i Synka ktorego nie ma przy mnie :( dobrze ze mam mleko i dwa razy dzienie dowoze do szpitala ipatrze na Maluszka :))
a.nuka będzie dobrze, zdaję sobie sprawę że jest ci ciężko i najgorsze dla matki jest widok dzieciątka bezbronnego któremu samemu nic nie możemy pomóc. Ale jest pod dobrą opieką i już wkrótce tylko będzie wspominać te trudne początki.

Przytulam gorąco :)
Ale powoli zaczynają się emocje :)

U mnie cos dzis ale chyba jeszcze nic konkretnego
Bylam ma krwi jedna pielęgniarka o nie jeszcze brzuch wysoko a druga oj jaka pani spuchnieta chyba to juz

Szczerze mam dość zmęczenie maksymalnie
Krocze boli brzuch spina się.
Ehh to se ponazekalam

Anuka tulam mocno jeszcze chwile i zabierzesz malutkiego do domku
Anuka dużo sił :* Trzymajcie się dzielnie:) najważniejsze, ze maleństwo zdrowe, resztę przetrzymasz:)

ja jeszcze wczoraj miałam ochotę zająć się wyprawką a dzisiaj mi już przeszło:P Poczekam do poniedziałku, wtedy mam wizytę:) no i muszę jakiś proszek dzidziusiowy kupić
orientujecie się czy w tesco aktualnie sa przeceny na pajace?
Dzieki za wsparcie :) gleboko wierze ze bedzie wszystko ok :)

Jesli mogeWam cos poradzic to nie czekajcie ze wszystkim do ostatniej chwili. Ja mialam na wszystko czas. Teraz mi go brakuje. Pokoj w ktorym bedzie Maluszek chyba w nocy bedziemy urzadzac, nie mowiac o sprzatnieciu mieszkania.w ciagu dnia nie ma na nic czasu, nie mamy samochodu a dojazdy do szpitala zajmuja troche czasu.
anuka, dzielna jesteś! Trzymam kciuki za szybki powrót Twojego maluszka do domu!
anulka ja tak w pierwszej ciaży byłam zupełnie nieprzygotowana;/ mam jednak nadzieję, że w tej wytrwam do 38 tygodnia:)
Hej dziewczyny:)

gratuluje wszystkim "nowym" mamusiom;)!
Anuka kciuki zaciśnięte za twoją kruszynkę - zobaczysz za jakiś czas to wszystko będzie tylko złym wspomnieniem:*

Ja, biorąc pod uwagę termin z USG genetycznego, zaczynam dziś 36 tydzień. Ale u mnie -odpukać -nie jest najgorzej. Co prawda ucisk na pęcherz jest, rano spuchnięte dłonie i piersi mnie jakoś dziwnie pobolewają ale to wszystko do przeżycia.
Ostatnio chęci jakby mniej ale dziś się wzięłam i ostatnie rzeczy do łóżeczka zamówiłam. Staniki do karmienia mi zostały a poza tym mamy chyba plus minus komplet. A w pon lekarz:)
Ja też serdecznie gratuluję wszystkim nowym mamusiom :) Mnie już dobija to czekanie... od piątkowego KTG, na którym lekarz obstawiał weekendowy poród, niewiele się dzieje. Skórcze są ale nieregularne, więc pozostaje tylko czekać.
Ja tam wam mówię że w czwartek się rozsypiemy :D

Jeszcze trochę i do lekarza ciekawe co mi powie ;)

madlenn na gimnastyce raczej będę, poskaczemy sobie a potem poćwiczymy poród ;)
Cześć Dziewczyny, gratuluje wszystkim Mamusią, które są już po porodach😉 bardzo długo nie pisałam na forum ale czytam Was codziennie. U nas jest 36 tydzień, prowadzę bardzo intensywny tryb zycia przy 22mc synku😉 ale od kilku dni czuje straszny ucisk na dole, mam problemy ze snem i co chwila chodzę do toalety. Lekarz mówil, ze to normalne, starać sie dużo odpoczywać, co mamy, które mają dzieciaczki w domu dobrze wiedzą. Ale przyszedł czas by zwolnić tempo, dokończyć pakowanie i jeszcze troszkę mam nadzieje poczekać, przynajmniej z dwa tygodnie😉
Czesc ja po wizycie maly wazy 3600 jutro mam sie wstawic na kliniczna w celu wywyolania porodu ciaza juz donoszona ale zobaczymy co oni powiedza moj lekarz mowi ze nie ma na co czekac malemu sie bardziej powiększyły te ukm na nerkach
Aga a co u Ciebie?
Taaa pocwiczyc porod ;) Jak cos sie zmieni i nie bedziesz szla na gimnastyke to napisz ;)
wiolka a Ty ktory masz tydzien?
38 tydzień
do szpitala body krótki czy długi rękaw?
Pajace bawełniane, frotte czy welurowe?
Czwartek powiadasz Dobry dzień ;)

Córkę w czwartek urodzilam nawet jak cc to w pon juz w domku byśmy byli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry