Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To dziewczynki trzymamy kciuki, żeby któraś się dziś rozpakowala;-)
mi mówili, że po cc dwa lata odczekać ale jak byłam na wizycie 1,5 roku po porodzie to już mówili, ze blizna jest dobra:) Natomiast ona jest od początku wrażliwa, odczuwam nawet na zmianę pogody...:( i teraz w ciąży daje o sobie znać:( dzisiaj tylko tyle co do toalety i kuchni pójdę
bynajmniej będe miała czas poszukać na allegro potrzebnych rzeczy do porodu i maluszka:)
Przegrzebywałam właśnie nasze początkowe wątki, bo szukałam info jakie leki brałam na samym początku. Aż się łezka w oku kręci, gdy pisałyśmy, że w I miesiącu brzuchy wzdęte, płeć nieznana, lekarz nie wystawia karty ciąży :)
Hej po 5ciu godzinach czekania na izbie na klinicznej dali mi termin na 7.11 bo brak miejsc, jestem padnieta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O matko to jednak faktycznie taki nawał na klinicznej?
Po wizycie, szyjka zamknięta i ogólnie nic nie zwiastuje jeszcze porodu, więc chyba zdążę z tym fryzjerem. Rozmawiałam z położną z Klinicznej i rzeczywiście potwierdza, że jest coś w tej pełni księżyca :) zdecydowanie wolę zaczekać skoro i tak z miejscami na Klinicznej strasznie słabo :((( Zaczynam się martwić czy znowu nie wyląduję w Wojewódzkim (poprzednio miała być Zaspa, ale padło na wojewódzki bo bliżej)
Polazilam po Alfie.
Bluzę do młodego kupilam ;) zmeczylam i dalej czekam.

Jutro wizyta u gina ciekawa jestem co wypatrzy
Jaka cisza.. czyżby pełnia? :P
Nasz Synek znow na OIMie bo mial zalozone wklucie centralne. Na szczescie wszystkie badania sa prawidlowe :) coraz wiecej je.mamy nadzieje ze moze zza 2 tygod bedzie juz z nami.
jeju Anuka trzymajcie się dzielnie:) Dużo zdrówka i sił dla Was:*
Dzieki :)
Zalozone ma to wklucie zeby stopki i dlonie odpoczely od wenflonow.
Serce boli jak patrze ile musi cierpiec od samego poczatku. Ale ma wszystkie badania porobione.a to wszystko przez to ze wody mi szybciej odeszly :(
Kochana współczuję że musicie tyle przeżyć, jedno w tym dobre że badania wychodzą dobrze, co złe to się szybko zapomina i jak już minie ten czas będziecie się małym cieszyć w domku.

A u nas cisza ;) Tylko mała mimo że ma już tak mało miejsca to potrafi nieźle dać popalić swoimi wygibasami, wczoraj przechodziła samą siebie :D

Dzisiaj trochę mąż wziął sprawy w swoje ręce i może coś podziała ;)

co wchodzę tu na forum to mam nadzieję że będzie nowy post o narodzinach, normalnie uzależniłam się od was :D
Dziewczyny, jak kupujecie coś z allegro to polecam zakup przez aplikację mobilną i płatność kartą VISA. Można skorzystać z promocji i nie zapłacić za koszty przesyłki (do 25 zł) https://kupony.allegro.pl/visa/
Można skorzystać jeszcze przez 10 dni i aż 20 razy (max 5 razy na dzień).
Dziś rano udałam się do mojego lekarza pierwszego kontaktu po ogólne badania, ginekolog z ośrodka nie chce wypisać zadnego skierowania to trzeba sobie jakoś radzić....
O matko co ja się nasłuchałam - była Pani u mnie w kwietniu, wykorzystała Pani swoje limity na ten rok, że wykorzystuje system, że to niezgodne z prawem, że nfz go ukaze....
Boże, dziewczyny gdzie my żyjemy, co to jest za chory kraj... żeby kobieta w 8 miesiącu ciązy musiała się prosić o podstawowe badania krwi....
to się wyżaliłam! ;-)

Od kilku dni moje maleństwo znacznie mniej się rusza, do tej pory czułamw sumie te ruchy non sto a teraz jak się położe wieczorem a w ciagu dnia bardzo sporadycznie... czy powinnam się niepokoić?
Do lekarza ide dopiero w poniedziałek....

image
Nina podczas całej ciąży jesteś pod ochroną i gin ma obowiązek wypisać Ci skierowania na badania ( niezależenie czy to wizyta prv czy nfz). Łaski nikt Tobie nie robi. Pewnie gdybyś chciała jakieś skomplikowane skierowania, to robiliby problem, ale standardowe takie jak krew, mocz, to w ogóle nie powinni kwestionować ich zasadności. Co do zmniejszenia ruchliwości maluszka, to norma. Ma mniej miejsca, więc się mniej rusza. Mój za to już na końcówce głównie się przeciąga i czasem ból jest nie do zniesienia. Najczęściej zaczynam wtedy delikatnie podskakiwać, żeby "zmusić" go do zmiany pozycji :)
Jak to nie chce Ci ginekolog badań wypisać, moja aż do przesady co wizytę morfologia+mocz...
No niestety to jest chore...
Odebrałam wyniki wymazu i wyszło, że mam gronkowca 0o tydzień wcześniej robiłam u prywatnego i było ok...
Ale te z nfz były robione w brussie i coś podejrzewam, że po prostu syf tam mają :/ ale teraz dostałam receptę na antybiotyk i boję się, że małej też będą chcieli wcisnąć, a nie wiem czy zdążę jeszcze zrobić kolejny przed porodem :(
Na 14 mam wizytę u prywatnego skonsultuje to z nim i może zrobię kolejny...
Ja tez mam gronkowca o antybiotyk dostane dopiero przy porodzie
A jak ma się gronkowca czy inne cholerstwo to dłużej zostaje się w szpitalu po porodzie?
Eh widzicie, mój lekarza nie chce mi dawać skierować, oh a jak się wzburzył jak poprosiłam go o badania tarczycowe tsh i ft4 !
Oczywiscie mowił ze w systemie pokazuje ze robiłam w kwietniu, sam przyznał ze wyniki były złe ale limit wyczerpany i koniec, moge przyjść w stycznu ;-)

Dziś rano mój mąż z oburzeniem do mnie mówi: weź już spakuj tą torbę do szpitala bo to przecież lada dzień... chyba się posłucham i rzeczywiście coś zaczne sobie przygotowaywac, nie za wczesnie?

image
To u ja po wizycie

Młody 3980 lepek 35 cm
Szyjka dluga i nic a nic nie wskazuje na to ze ma się zacząć

Dostałam skierowanie do szpitala i mam się stawić w niedzielę czyli w dzień wpisany w karcie ciąży
Będzie to koniec 40 tyg i po cc juz nie czekają tylko akcje wymuszają

I tez mam paciorkowca tyle ze juz zdążyłam zapodac antybiotyk w kremie do pochwowym a tez mam wynik odrazu pokazywać w szpitalu żeby dostać dostać antybiotyk .
Moze się udać ze dziecko nie złapie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry