Widok

Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz. 9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To zaczynamy kolejną część naszego wątku.

Część 8

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz-8-t571366,1,160.htmll

Gratulujemy;-)

Rozpakowane:
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chocolate ja w pierwszej ciąży w 38 tyg dostalam skierowanie do szpitala bo lekarz stwierdził, że wg niego mam mało wód, na ip stwierdzi lekarz, że nie podoba mu się tętno dziecka, trafiłam na porodówkę, dostałam oksytocynę , byłam podłączona do ktg, jak wychodziłam do toalety to po powrocie był problem z tętnem dziecka, kazali leżeć, po kilku godzinach podjęli decyzję, że robią cc bo tętno caly czas im sie nie podoba. Synek urodził sie silny i zdrowy przez cc. Teraz lekarz kontroluje co wizytę tętno i wody bo mówi, ze często przy drugiej ciąży mogą ( ale nie musza) takie same rzeczy wystąpić.
Chocolate skoro się stresowałaś i masz wysokie ciśnienie to niestety może to mieć wpływ na maleństwo. Spróbuj sie uspokoić, oddychać, odprężyć, zrelaksować.
Moj maluszek mial ostatnio na usg tetno 165 i lekarz powiedział, że wszystko w porządku. Będzie dobrze :)
Gratulacje dla kolejnej mamy ;)

U mnie tez 4 dni wywoływania bylo i poród w 41 tyg 6 dniu cc wiec teraz się nie dam tak zbywac. Wszystkie masaze szyjki oxy i inne "przyjemności" nie pomagaly
Mam nadzieję że tera będzie szybko i sprawnie.

Znacie dr Mazurkiewicz z polmedu( Manhattan Gdańsk) usg 4d robi tam ?
Szwagierce polecil jej gin zeby tam polowkowe robiła
Gratuluje kolejnej mamie :)
Czy moge cos zasugerowac mama blizej terminu?probowalyscie same pomoc sobie przyspieszyc porod?Wiem ze seks duzo pomaga,symuluje macice do skurczow a sperma dziala podobnie do oxy.... :) polecam,sama prubowalam przy moich ciazach.Kochalam sie wieczorem z mezem a w nocy zaczela sie akcja.
Co do pakowania torby to ja dopiero zaczelam prac o prasowac ciuszki...dopiero 32tydz....mam czas :)
cześć Dziewczyny,

znalazłam wczoraj wasze forum i przeczytałam od pewnego momentu wszystkie Wasze posty, fajnie wiedzieć, że nie tylko ja mam przeróżne dylematy ciążowe.

mam termin na 27 listopada będzie chłopak, Michałek
to moja pierwsza ciąża i niestety nie jest bezproblemowa,
od sierpnia głównie leżę ze względu na skracającą się szyjkę

na ostatniej wizycie u gina okazało się, że Mały nie ma ochoty się obrócić główką w dół i zapowiada się cesarka no i mam dylemat, bo nastawiałam się na poród w Wejherowie ale czytałam, że tam nie za bardzo są chętni do robienia cesarki i że zdarza się się że dzieciaczki w ułożeniu miednicowym też próbują "wypchnąć" siłami natury... wie któraś z Was może czy tak tam jest faktycznie? bo może lepiej w takiej sytuacji jechać do Redłowa...
Gratulacje, niech się maluszki zdrowo chowają, a reszta Mamuś niech się dzielnie rozpakowuje :)

Szczególne kciuki trzymam za Bartusia, pamiętam jak mój starszak, mimo, że donoszony leżał w inkubatorze, a potem z racji infekcji miał wenflon w główce i podawane leki... Na pewno będzie wszystko dobrze, zdrówka dla maluszka.

U mnie wieczór jak zwykle, nie mogę spać, więc będę siedzieć do 1 w nocy zapewne, zastanawiam się jak tam pełnia i czy są tłumy na porodówkach dziś :)
Alex, w wejherowie beda liczyc, ze sie obroci, ale jesli nie, to zrobia cesarke. W SR byla dziewczyna z ulozeniem posladkowym i jej zrobili planowa cesarke. Moze udaj sie na konsultacje do jakiegos ich lekarza, jeszcze masz troche czasu :)
Co tu taka cisza czyżby dziewczyny były na porodówce?

U nas noc nie przespana, skurcze mnie męczyły co 10 min i nic. Jak tak dzisiaj będzie to pod wieczór pojadę na IP sprawdzić co i jak.

Przed nami długi weekend, ciężki weekend ;)
Wszystkim dzieciaczkom życzę dużo zdrówka, niech rosną zdrowo wasza maluszki.
Ja też wciąż na chodzie, pełnia nie pomogła, umyłam też wczoraj wszystkie okna i dalej nic. Wczoraj też miała skurcze, ale jeszcze nieregularne.
Już jetem zmęczona tym oczekiwaniem, ciągłymi telefonami jak się czuję, (na dług weekend myślałam, że już będę w domu ;-( a tu klops, czuję się bardzo dobrze nic się nie zapowiada.
Cały czas zaglądam tylko do Was i widzę, że wasze maluszki również czekają.
Mi też się marzyło urodzić 5 wyjść w sobotę i mieć męża do wtorku w domu... no ale niestety, pewnie zaczną masowo 11 wychodzić ;P
Gosia, dzięki za podpowiedź, za 1,5 tyg mam kolejną wizytę to pogadam z moim lekarzem, on jest właśnie z Redłowa.

dużo zdrówka dla wszystkich Maluszków :)
hej,

U nas też cisza :/ A Ty styczniówka nie czekaj następnym razem bo może dadza Ci cos na przyspieszenie jak Ty się tak męczysz?
Nie wiem co mam zrobić na obiad bo wczoraj jak to mój mąż stwierdził cofnęłam się do początku ciąży i zwymiotowałam po obiedzie :/
czesc Dziewczyny, tez zaglądam co chwila czy moze kolejna się rozpakuje ... to forum uzależnia! ;-)

pisałam ostatnio ze jakos czuje mniej ruchy małej ale dziś jest już ich wyjatkowo mało, w sumie od rana od 7 zawsze czułam je wyraźnie a dziś tak naprawde zadnego kopnięcia, coś jakby lekko się przesuwało przekręcało ale w sumie to tyle co nic, brzuch od rana jest jak kamień przez kilkanaście minut, na chwile odpuszcza i zaraz znowu, jak taki nadmuchany mocno balon, lekko pobolewa, nospa nie pomogła ani trochę...
w nocy przebudziłam się z uczuciem jakbym miała mokrą piżamę ale teraz nic nie czuję aby coś leciało ani się sączyło... być może już wariuje i poprostu byłam lekko zgrzana...
już nie wiem co robić i czy nie pojechać na IP :(
już wariuję :(

image
Nina spokojnie, nie denerwuj się. Moim zdaniem powinnaś udać sie do lekarza lub na IP, żeby sprawdził czy wszystko jest dobrze, będziesz spokojniejsza.
Wiem, denerwuje się i to pewnie tez wpływa na to wszytsko, przez to czuje że ten brzuch jest taki twardy ale wiecie jak to jest, człowiek się martwi i od razu ma głupie myśli ...
Dziś tez od rana jestem na nogach, ostatnią godzinkę wygospodarowałam tylko dla siebie, zjadłam ciepłą zupę, położyłam się i odpoczywam, poczułam kilka razy jakieś muśniecia ale to nie jest to co zwykle...
Mieszkam za miastem, lekarza tutaj nie ma a IP najbliższa 30km, moze warto się tam wybrać przynajmniej sprawdze sobie już przed porodem ip

image
Nina jedź na IP tam Cię zawsze zbadaja i zobaczą czy wszystko OK...a napewno tak jest:-)...zawsze będziesz spokojniejsza
Hej leze na zaspie podlaczona pod oxy na klinicznej sie wypieli powiedzieli ze niema miejsca i koniec a bylam na dzis umowiona na termin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nina powinnaś pojechać, skoro coś czujesz że jest nie tak to jedź.

Madlenn te wymioty to może jeden z objawów nadchodzącego porodu.

U mnie coś dziwnego się dzieje, ponad dwa tyg temu badaniu gin stwierdziła że odszedł czop i ja tez byłam pewna, ale dzisiaj to co ze mnie wyszło to mi dopiero wygląda na prawdziwy czop, więc te skurcze to może się jeszcze rozkręcą.
wiolka to trzymam kciuki oby szybko poszło. niecierpliwie będę czekać na wieści od ciebie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry