Widok
Witam
Dołączam do mamuś marcowych , termin mam równo na połowę marca i będzie córka
Co co do różnicy wieku, wszystko ma swoje wady i zalety. Przy małej różnicy wieku dzieci wychowują się razem, przy większej każde ma już swoje zainteresowania , ale jest za to pomoc
Mam już dwoje dzieci 7 lat syn i 9 lat córka
Ja już wszystko mam, zostało mi kupno biustonosza do karmienia, jako że syna urdziłam w 38 tyg , po feriach chcę być już spakowana i przygotowana
Dołączam do mamuś marcowych , termin mam równo na połowę marca i będzie córka
Co co do różnicy wieku, wszystko ma swoje wady i zalety. Przy małej różnicy wieku dzieci wychowują się razem, przy większej każde ma już swoje zainteresowania , ale jest za to pomoc
Mam już dwoje dzieci 7 lat syn i 9 lat córka
Ja już wszystko mam, zostało mi kupno biustonosza do karmienia, jako że syna urdziłam w 38 tyg , po feriach chcę być już spakowana i przygotowana
U nas będzie różnica 5 lat.
W sumie to nie planowaliśmy takiej różnicy, ale tak wyszło i jest :)
Póki co córcia jest prze szczęśliwa i nie może się doczekać braciszka. Sama zapowiada,że będzie chciała pomagać przy małym.
Zobaczymy co z tego wyjdzie hehe
Dziewczyny a macie jakąś listę wyprawkową co jest niezbędne dla mamy i maluszka na te pierwsze dni bo ja już NIC nie pamiętam :P ?
W sumie to nie planowaliśmy takiej różnicy, ale tak wyszło i jest :)
Póki co córcia jest prze szczęśliwa i nie może się doczekać braciszka. Sama zapowiada,że będzie chciała pomagać przy małym.
Zobaczymy co z tego wyjdzie hehe
Dziewczyny a macie jakąś listę wyprawkową co jest niezbędne dla mamy i maluszka na te pierwsze dni bo ja już NIC nie pamiętam :P ?
Ja uważam że nie jest za duża synek jest cudowny rozumny cieszy się że będzie miał siostrę, sam chce przy niej pomagać tylko d*pci jak twierdzi nie będzie przebierał. Sam potrafi wiele rzeczy zrobić nie muszę już go ze wszystkim pilnować sam idzie spać, zje ubierze się itp. to duże ułatwienie szczególnie jak mój mąż wyjedzie w delegację.
Witaj Magda więc mamy podobnie co do różnicy wieku dzieci. Co do wyprawki to dla córci spakowałam
3x pajace
3x body
2x skarpetki
1x kocyk
2x pieluchy tetrowe flanelowe jak kto woli
1 x czapeczka
1x mokre chusteczki
1x opakowanie pieluch małe
1x krem sudocrem i raczej to wszystko
a dla siebie :
- koszula w której chcę rodzić
2x koszule do karmienia
2x cienkie ręczniki
2x skarpetki
3x majtki poporodowe
1x stanik do karmienia
1x opakowanie podpasek poporodowych
kosmetyki takie jak szczotka pasta mydło krem szampon
chusteczki tantum rosa oraz klapki a i koło po porodowe i chyba wszystko wymieniłam co wzięłam ni o oczywiście dokumenty trzeba mieć, w razie co mąż przywiezie to o czym zapomniałam.
3x pajace
3x body
2x skarpetki
1x kocyk
2x pieluchy tetrowe flanelowe jak kto woli
1 x czapeczka
1x mokre chusteczki
1x opakowanie pieluch małe
1x krem sudocrem i raczej to wszystko
a dla siebie :
- koszula w której chcę rodzić
2x koszule do karmienia
2x cienkie ręczniki
2x skarpetki
3x majtki poporodowe
1x stanik do karmienia
1x opakowanie podpasek poporodowych
kosmetyki takie jak szczotka pasta mydło krem szampon
chusteczki tantum rosa oraz klapki a i koło po porodowe i chyba wszystko wymieniłam co wzięłam ni o oczywiście dokumenty trzeba mieć, w razie co mąż przywiezie to o czym zapomniałam.