Widok

Mamy marcowo-kwietniowe 2015

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy wątek nowe osoby nowa lista, wpisujcie się

-Marzec-
-Kwiecień-
26.04 - Sabi182 - synek Jakub:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
my mamy kupionych dosłownie kilka ciuszków dla Maluszka. Najpóźniej do połowy marca chcę mieć już wszystko kupione i przygotowane :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dowiedziałam się około 4 tyg ostatnia miesiączka to 23.05 i według nowej lekarki termin jest szacowany na 27.02 no ale tak to jest jak się zaufa nie temu lekarzowi co powinno ehh. I tak też wskazują wszystkie parametry z usg więc obstawiamy ten termin .
Dlatego też ze strachu przed niezapowiedzianym porodem jestem już praktycznie spakowana i wszystkie potrzebne rzeczy mamy kupione. Czekam zwarta i gotowa. A tak ogólnie to będzie dziewczynka chłopiec 5 letni już jest.
miało być 24.02 przepraszam za pomyłkę
Tak z ciekawości. Pakowałaś sie w jedną torbe czy w dwie? :)
Część znajomych pakowala wszystko w jedna a część miała osobna dla siebie a osobna dla malszuka :)
To już mega rozbicie! Dwa miesiace :)
Samborkowa- 5 lat to nie za duza różnica wieku? pytam bo sama mam ponad 3 letniego syna i troche sie obawiam czy przypadkiem nie za długo czekałam z decyzją o drugiej ciąży. Co prawda planowalismy jedna siostre dla Marcela a że wyszły dwie to już trudno sie mówi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie zawsze da sie zaplanowac odpowiednia roznice wieku miedzy dziecmi. Ja chcialabym max 2letnia roznice rocznikowo. Zobaczymy czy sie uda
Witam
Dołączam do mamuś marcowych , termin mam równo na połowę marca i będzie córka
Co co do różnicy wieku, wszystko ma swoje wady i zalety. Przy małej różnicy wieku dzieci wychowują się razem, przy większej każde ma już swoje zainteresowania , ale jest za to pomoc
Mam już dwoje dzieci 7 lat syn i 9 lat córka
Ja już wszystko mam, zostało mi kupno biustonosza do karmienia, jako że syna urdziłam w 38 tyg , po feriach chcę być już spakowana i przygotowana
U nas będzie różnica 5 lat.
W sumie to nie planowaliśmy takiej różnicy, ale tak wyszło i jest :)
Póki co córcia jest prze szczęśliwa i nie może się doczekać braciszka. Sama zapowiada,że będzie chciała pomagać przy małym.
Zobaczymy co z tego wyjdzie hehe

Dziewczyny a macie jakąś listę wyprawkową co jest niezbędne dla mamy i maluszka na te pierwsze dni bo ja już NIC nie pamiętam :P ?
Witaj Michasia pakowałam się w dwie małe torby jedna dla mnie druga dla córci Ubranka dla młodej na wyjście ze szpitala są w domu przygotowane i mąż mi dowiezie więc wszystko się zmieściło. A torby mogę włożyć jedna na drugą bo są malutkie
Ja uważam że nie jest za duża synek jest cudowny rozumny cieszy się że będzie miał siostrę, sam chce przy niej pomagać tylko d*pci jak twierdzi nie będzie przebierał. Sam potrafi wiele rzeczy zrobić nie muszę już go ze wszystkim pilnować sam idzie spać, zje ubierze się itp. to duże ułatwienie szczególnie jak mój mąż wyjedzie w delegację.
ja mama dostać ze szkoły rodzenia listę wyprawkową- jak dostanę to mogę ja przesłac :)

2/3 lata różnicy między dziećmi to akurat :) My się na nic nie nastawiamy, nie planujemy bo wiadomo, los lubi płatać figle :)
Witaj Magda więc mamy podobnie co do różnicy wieku dzieci. Co do wyprawki to dla córci spakowałam
3x pajace
3x body
2x skarpetki
1x kocyk
2x pieluchy tetrowe flanelowe jak kto woli
1 x czapeczka
1x mokre chusteczki
1x opakowanie pieluch małe
1x krem sudocrem i raczej to wszystko
a dla siebie :
- koszula w której chcę rodzić
2x koszule do karmienia
2x cienkie ręczniki
2x skarpetki
3x majtki poporodowe
1x stanik do karmienia
1x opakowanie podpasek poporodowych
kosmetyki takie jak szczotka pasta mydło krem szampon
chusteczki tantum rosa oraz klapki a i koło po porodowe i chyba wszystko wymieniłam co wzięłam ni o oczywiście dokumenty trzeba mieć, w razie co mąż przywiezie to o czym zapomniałam.
Myśmy chcieli szybciej ale wyszło teraz i się cieszę tak samo będę je kochała a to że jedno starsze drugie malutkie na nic nie wpływa.
między mną a moją siostrą jest prawie 7 lat różnicy :) pamiętam jak rodzice wrócili z nią ze szpitala :) odkąd pamiętam to zawsze mamie pomagałam przy siostrze i sprawiało mi to wiele frajdy

są plusy dużej jak i małej różnicy między dziećmi :D
Do mam spodziewających się dziewczynek: może macie ochotę na małą wymianę ciuszkową dla bobasów? Ja spodziewam się chłopca a mam całą górę ubranek po córci, która również w kwietniu kończy 2 latka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurczę ale tu pusto jak się zagląda nic się nie dzieje.
Mam pytanie gdzie zamierzacie rodzić bo ja w Redłowie
bardzo pusto...
ja wybieram kliniczną lub zaspę
wszystko zależy od mojego samopoczucie
chcę tym razem jechać "na ostatnią chwilę" o ile dam radę wytrzymać
wtedy zaspa, bo mam bliżej
chyba,że będzie ciężko, to kliniczna ze względu na zzo
ja tak samo :)
Zaspa albo Kliniczna, ale bardziej obstawiam Zaspę bo mam zdecydowanie bliżej i mają podobno lepszy sprzęt

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry