Widok

Mamy marcowo-kwietniowe 2015

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy wątek nowe osoby nowa lista, wpisujcie się

-Marzec-
-Kwiecień-
26.04 - Sabi182 - synek Jakub:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiedzialam ze zaraz po urodzeniu daja malenstwu jakas szczepionke.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też jestem przerażona syn jak się urodził miał 4.100 mam nadzieję że nie pójdzie na masę lekarka mówi że masa jak na teraz jest w normie a młoda jest długa pocieszyła mnie że teraz już nie będzie tak szybko rosła w ciągu 2 tygodni przybrała prawie 700 gram.
Co do szczepionki to właśnie dają zaraz po urodzeniu stąd moje pytania bo ciągle się waham co mam zrobić.
samborkowa pięknie rośnie ta Twoja córcia :)

Kompletnie nie znam się na szczepionkach :(
Muszę o tym poczytać !!!

Córcię szczepiliśmy normalnie w szpitalu tym co mieli. Kolejne braliśmy skojarzone 6w1 i później dodatkowo pneumokoki. I to tyle ...

Maja córa ma dzisiaj bal przebierańców w przedszkolu i baaaardzo była przejęta rano :)
Często mówi,że nie może się doczekać wiosny bo wtedy urodzi się Hubcio :) Ma nawet swój kalendarz na którym odlicza dni :)
Tez nie wiedzialam nic o szczepionkach. To moje pierwsze dziecko i codziennie sie czegos nowego dowiaduje :)
ja raczej planuje rodzic w wejherowie- tu mam najblizej.
Magda81 ja również się nie znam też szczepiliśmy tak jak Ty tylko teraz człowiek tyle się nasłuchał o szczepionkach, że zgłupiałam kompletnie nie wiem co robić zadzwonię do koleżanki która jest położną w redłowie i się zapytam jakiej używają to podejmę decyzję.

Synek też odlicza dni co chwilę się pyta kiedy się urodzi, bo chce ją już zobaczyć. Mam nadzieję, że jak się urodzi to nadal będzie taki pełen zapału do pomocy.
OOOOO jak cicho
To ja melduję że jestem gotowa wszystko dla córci przygotowane. Zostało ubrać tylko prześcieradło i czekamy.
Dom posprzątany tylko okna został no ale to już zrobi mama w przyszłym tyg. przynajmniej zaoferowała pomoc. A jak tam u was strasznie tu cicho, jak tam wasze dzieciaczki?
Hej chwilę mnie nie było :)
u mnie poza przeziębieniem wszystko jest oki mam nadzieję że niedługo się pozbędę tego dziadostwa:P
W pon badania w tym również po raz drugi glukoza a w czwartek wizyta, zobaczymy co tam u malucha słychać:)
Samborkowa to chyba jako pierwsza z nas urodzisz,bo termin na koniec lutego z tego co zapamiętałam masz. Do mnie też już pomału będą przychodzić rzeczy które zamówiłam,wole mieć wcześniej wszystko przygotowane żeby się nie martwić:)
Dziewczyny a jaki macie wózek ? My chyba zdecydujemy się na X-landera x-pulse
Cześć Sabi ja co do wózka zastanawiałam się chyba z 4 miesiące chodziłam wybierałam i zdecydowałam się na riko nano polska firma cena przystępna wózek jak dla mnie super spełnia wszystkie moje wymagania, właśnie od 4 dni już stoi przygotowany.
Co do narodzin maluszka to pewnie masz rację, że będę pierwsza, choć wcale bym się nie zdziwiła, że nagle urodzę np 16 marca ta ciąża dała mi nieźle w kość wszystko mnie się łapie 3 x leżałam w szpitalu anemia, toxo wyszło nie takie, teraz jeszcze tarczyca ojjj zresztą długo bym mogła pisać o wszystkich kłopotach obecnej ciąży. Więc się już wszystkiego spodziewam no tylko nie że z dziewczynki nagle by zrobił się chłopiec bym chyba zawału dostała. No ale myślę że 5 lekarzy przez których się przewinęłam nie mogli się mylić.
Samoborkowa, to musi być córcia skoro aż tylu lekarzy ją widziało.

Dzisiaj byłam na jakiś dodatkowych badaniach krwi w związku z tym podwyższonym cukrem (zapomniałam jakich) a potem odwiedziłam ludzi z pracy :)

My chcemy kupić wózek x-lander xa. Ciągle się zastanawiamy czy nowy czy używany. Korci mnie aby kupić nowy a potem sprzedać :) ale nie mam jakiegoś dużego parcia na nowy. Jakbym trafiła na w dobrym stanie używany to bym się bardzo ucieszyła. Zawsze parę stówek w kieszeni.

Wszystko gotowe chciałabym mieć do połowy marca. Termin mam na 22 kwietnia więc myślę,że powinniśmy zdążyć :)
My zdecydowalismy sie na wózek riko tez :)
zamawiać będziemy gdzieś w połowie lutego bo podobno trzeba czekać około dwóch tygodni. Tylko fotelika- nosidełka nie bedziemy brali od nich tylko z innej firmy.
Michasia w akpolu wózek riko jest przeceniony o jakieś 200 zł więc warto 2 w jednym kosztowało 1.400 niecałe Ja czekałam dosłownie 3 dni bo podobno zależy od koloru wózka termin realizacji i czy akurat robią dany kolor mnie się udało ale koleżanka czekała prawie miesiąc.
No wlasnie my w akpolu sie dowiadywalismy i kobietka mowial ze okolo dwoch tygodni. Cena faktycznie super :) a fotelik bralas tez z riko?
Samborkowa to może u mnie z terminem będzie tak jak u ciebie 17 mam a maluch wyjdzie 18, bo ja włąsnie obstawiam ten 18 :)
choć gin mówi ze może byc wcześniej bo maluch będzie duży, wolałabym jednak w terminie niż tak nagle z zaskoczenia
teraz jakos bardziej wszzystkiego sie boje niz za pierwszym razem, teraz tez więcej do ogarnięcia, trzeba załatwić opiekę nad starszym synkiem, rodzice daleko, ale zaoferowali ze przyjadą tydz przed terminem.

w razie czego jest jeszcze siostra mojego partnera- konkubenta :), też zaoferowała pomoc
Sabi ja właśnie też rozmyslałam nad x landerem x-pulse szukam opinii, ale to juz jest w ostateczności, bo jednak szukam uzywanego x landera xq, ten własnie model bo ma przekładaną spacerówkę.
włąsciwie znalazłam taki jak chcę, ale sprzedawca nie bardzo chce wysłać za pobraniem, rzekomo powodem jest to że długo trzeba czekać na pieniądze od kuriera hmmm, jakaś ściema
no i tak zaczęłam zastanawiać sie nad nowym, ale jak z jego funkcjonalnością??? znalazłąm ze 3 opinie dwie na plus jedna taka neutralna.póki co wstrzymuje sie, może jeszcze coś uzywanego upoluję
Aha któraś z was pisała że jest znieczulenie na Zaspie, nie nie ma tam niestety zzo, jak rodziłam to dostałam tylko gaz, to była wtedy nowość, całą butlę zuzyłam w 3 godz chyba ;) i koniec i póżniej jeszcze dostałam coś przeciwbólowego, ale położna uprzedzała że juz może to nic nie dać i faktycznie nie pomogło, tak więc teraz chciałabym rodzić na klinicznej i w razie czego wiedzieć że mogę dostać zzo
Ja wogóle dziwie sie dlaczego to nie jest standardem w każdym szpitalu, gdańsk duże miasto i tylko w jednym szpitalu jest taka możliwość, a i tak nie masz pewności że cię tam przyjmą :(
W szkole rodzenia też nam mówili że tylko na Klinicznej jest to znieczulenie,niestety jak dla mnie to jest za daleko a poza tym tak jak mówisz raz że nie wiadomo czy będą miejsca a dwa że to znieczulenie też za późno nie można podać chyba tylko do 4cm rozwarcia.
W Gdyni też jest ponoć gaz jedna butla na wszystkie sale porodowe absurd,ehh miejmy nadzieję że to będą łatwe,szybkie porody:)
Cos obilo mi się o uszy , ze jeszcze wojewódzki ma zzo
Ja wybrałam wózek jedno fyn,
Nie mamy zbytnio na to wpływu, ale wolałabym urodzić 2 tyg wcześniej, teraz mam na 15 marca, syna miałam na 17 ale urodziłam ost. Lutego
Ja już też prawie wszystko mam zostały do kupienia tylko łóżeczka, materace, el. niania i foteliki-nosidełka.
Ja niestety nie miałam zbyt dużego polu manerwu i zdecydowałam się na easy walker duo bo ze wszystkich wózków bliźniaczych mają największe gondole choć moim zdaniem i tak są małe.
Mam po pierwszym dziecku wózek bebe beni 4runner i liczyłam że przy drugim dziecku też bede go używać bo jest fenomenalny ale przydarzył nam się drobny psikus w postaci bliźniaczek ;)

Co z imionami? część z Was już ma wybrane a co z posotałymi koleżankami? Ja niestety nie mam pomysłu na imiona dla córek :/
Masz podwójny problem, niby tyle tych imion a wybrać ciężko, tak żeby każdemu pasowało
U nas stanęło na Maja, cztery osoby zadowolić graniczy z cudem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Michasia fotelik też brałam z riko nam się podoba wszystko w zestawie było i tak braliśmy. Mi też powiedzieli że około 2 tyg ale po 3 czy 4 dniach był już wózek u nas. Pani mówiła, że jak mają na stanie w fabryce to od razu wózki są. Jak dla mnie wózek super zresztą ja jestem wysoka więc potrzebowałam wysokiego i solidnego wózka i gondola duża.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry