Widok

Nowe Dada

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Widzieliście nowe opakowanie pieluch dada pieluchy lepsze nie są takie sztywne fajne w małpki napiszcie swoje opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie wiem jakie były wcześniej ale teraz kupiłam 2 i są bardzo fajne delikatne prawie jak pampers ,żadnego uczulenia mały jak na razie nie ma biedronkę mam blisko ,cenowo się opłaca więc będę kupować.
zmiana moim zdaniem na lepsze podchodza pod pampersa mojej nie uczulaja
słabiej chłona - mój je przesikuje :(.. te poprzednie były bardziej chłonne ..
właśnie też uważam że są gorsze, słabiej chłoną, jak położę rękę na zasikanej od wewnątrz to jest cała mokra, a we wcześniejszych tak nie było a to oznacza że Maluch leży w mokrym niestety
szukam czegoś innego
moze nie bedzie tak zle z tymi nowymi,trzeba wyprobowac.
wg mnie poprawili jakość tych pieluch, przypominają pampersy slep & play, i u nas nie przesiąkają
ile sztuk w paczce ?jaka cena?
a ja wam polecam Lidlowe pieluszki -sa tanie i super jakościowo
Ja też kupiłam dziś Dada Premium i jestem mile zaskoczona. Cena 26,99. Kupiłam 4. W paczce są 54 sztuki. U nas też nic póki co nie przesiąkło (zobaczymy po nocy) i póki co nie ma uczulenia żadnego.
U mnie przesiąkają. U obu.
Ale ja mam wrażenie że to nie te nowe. Te co mam są sztywne i wogóle nie podchodzą pod Pampki...
Kupiłam bo się nakręciłam po pierwszych postach ale wolę Pampersy chyba jednak :)
MamaMarty z pewnością trafiłaś na te poprzednie...

te nowe są z hipciami

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
musze sprawdzic cene lidlowych .
Bo my tylko na noc urzywamy sumie
lidlowe 4 w paczce 50 pieluszek kosztuje 27,99 albo 26,99. Ale jak dla mnie są super za tą cenę.
wg mnie te nowsze Dadą są zdecydowanie lepsze niż lidlowe
no ja lidlowe urzywałam i sa rewelka jak dla mnie ale jak chwalicie Dady to może spróbuję tylko że ja na noc potrzebuję wiec nie moga przeciekać
Ja też za namową koleżanki kupiłam te nowe DADA premium i jestem mile zaskoczona. Środek pieluchy jest dość miękki - coś jak Pampersy. Co prawda ta część pieluchy gzie są rzepki jest trochę "papierowe" ale ogólnie całość wypada OK.
Więc ja robie tak, że na dzień zakładam Dada a na noc Pampersa.
Policzyłam że miesięcznie prawie 40 zł w kieszeni jest :)
a czy zapięcia w dada są elastyczne czy takie sztywne?
ja robię jak Ewelka - na dzień zaczęłam zakładać huggisy (bo częściej zmieniam), a na noc pampersy. i też trochę taniej. ale może warto spróbować dada...
hopek
zapięcie jest elastyczne, rozciąga się
No to mam staruszki na 100%............
Jak mi się skończą te zapasy Pampersa z Lidla to kupię :)
jak dla mnie BabyDream z Rossmana są o wiele lepsze i od tych Lidlowych i od Dada, a są tańsze (rozm. 3 - 56 sztuk kosztuje 19,99 zł). Są zupełnie takie jak Pampersy Active Baby tylko nie mają tego zapachu. Madzia ma jedną na całą noc (jakieś 11-12 godzin) i nie przesiąka.
a ile te dada kosztują bo jakoś nie doczytałam ? my używamy pampersów ale kurde teraz kasy nie ma trzeba czegoś innego poszukac
dla mnie ciagle huggisy najlepsze. Pampki nam przeciekaja i odparzaja tylek. Huggies na noc wytrzyma spokojnie 12 godzin.
Tych nowych jeszcze nie miałam, ale mi nawet nie za bardzo przeszkadzały te stare. Jak te są lepsze to już wogóle rewelacja. Dada używaliśmy jak mieliśmy mniej kasy albo jak nie było promocji na pampersy.

I u mnie na 1 miejscu pampersy, nigdy nam nie przeciekły, ani te zwykłe nie uczuliły.
Później właśnie Dada.

Co prawda tych innych marketowych nie używałam, ale dla mnie huggies to porażka :/. Co chwile przesikane
U nas też na 1 miejscu Pampers,na 2 Huggies,na 3 z Lidla Toujours a tych nowych Dada muszę spróbować.
Kupiłam 2 od 3-6kg są świetne tak jak poprzedniczki pisały przypominają pampersa nie są takie twarde i nie powodują odparzeń:)
czy te Dada nowe są sztywne??
nie są w ogóle sztywne, są super :) Ostatnio kupiłam i muszę pochwalić! Mięciutkie, chłonne, nie śmierdzą, mają rozciągliwe boczki. Można śmiało porównać do Pampers Active Baby. A może nawet są lepsze, bo mają większe rzepy. Nic się z nich nie wytrąca (tak jak w Baby Dream czasami się wytracała taka jakby galaretka), nie ma na razie żadnych odparzeń ani uczuleń (zużyłam już ponad połowę paczki)
oficjalnie przerzucam się na Dada
dzieki .

to kupie
A nas te nowe dada chyba uczuliły :(. Tzn. nie na pupie, ale tak nad pupą przy pleckach. Robię teraz test, używałam kilka dni pampersów, zeszły kropeczki. Teraz znowu używam Dada i sprawdzę czy to od nich czy może od leków.
ja kiedyś myślałam o dada ale obliczyłam, że wogóle ich się nie opłaca. Pampersy w promocji kupuje zazwyczaj za 40 zł za 70 sztuk czyli 0,57 gr sztuka, a dady jest chyba 54 sztuki za 30 zł to 0,55 gr za sztukę :(
nowe dada si u nas super sprawdziły:)
u nas też się sprawdziły :)
co prawda na noc zakładam Pampersa zwykłego - boje się zalania w nocy :)
alycja, jeżeli chodzi o Dada rozm. 3 to jest ich w paczce 64 szt. i kosztują 27 zł to wychodzi 42 gr ;)
Ja jestem zachwycona :)
ja jestem bardzo niezadowolona z nowych dada! dla mnie totalna klapa!
ale 3 papmeprsa tez jest więcej w paczce czyba 82 sztuki juz nie pamiętam a to wychodzi 0,48
kupiłam na próbę paczkę nowych pieluch Dada "4" :P

zużyliśmy kilka sztuk (przez 2 dni, na noc zakładałam Pampki) - i niestety Młody ma straszne czerwone krostki :/

chętnie wymienię np. na 3 paczki chusteczek Pampers Clean&Play (pomarańczowe)

agusiagda@o2.pl
nikt nie chce prawie całej paczki pieluch na wypróbowanie?
jak dla Nas sa super :)
zmienili na lepsze :))) a cena ta sama :)
Mnie pieluchy Dada odstraszaja swoim zapachem, capia czyms sztucznym. Okropne. Az sie wystraszylam. Huggies mi nie odpowiadaja ze sa takie sztywne, jakby ceratowe, na zewnatrz. Te rosmannowe Babydream sa super. Mieciutkie i w srodku i na zewnatrz. Dla mnie rewelacja.
Kilka dni temu kupiłam i pierwszego dnia używania byłam zadowolona - może trochę twardsze i minimalnie mniej chłonne od Pampersów, ale przecieków nie było i Stach nie protestował, uznałam że wszystko ok.

Drugiego dnia Stach dwa razy po zrobieniu siusiu wołał "Mamo, kupa!", znaczy - wilgotno mu było. Trzeciego dnia na skórze zaczęła się robić masakra.

Do bani, więcej nie kupię.
ja jestem zadowolona
Agatha - podobnie było u nas :( najpierw ok - super, jest alternatywa jak nie ma pampków w dobrej cenie, a skończą się zapasy ;) lub Dada an dzień, pampki na noc :]

pierwszego dnia zużyliśmy chyba ze 2 pieluchy - kupiłam popołudniu, na noc Pampers :)

następnego dnia nie wiem ile :P ze 4-5?

i teraz już nie wiem czy tego drugiego dnia wieczorem była tragedia "w rowku" :P ;) czy trzeciego?

w każdym razie stare Dady pasowały Młodemu(jak był jeszcze malutki, ponad 1,5 roku temu),a te nowe - nie :/
Niestety bardzo zbryla się wkład chłonny i trochę przecieka :-(
Ja jestem bardzo zadowolona z Dada Premium, ale jakoś mam pecha, i tylko raz udało mi się trafić na rozmiar "4".
Wojtuś (10 m-cy, 9 kg) i Tośka (ponad 2 lata, 12 kg) noszą ten sam rozmiar pieluch :D
Dada 1 sa rewelacyjne,2 juz sa inne-nie maja tej siateczki i sa troche twardsze,ale jak dla nas lepsze od pampersa,ktory jest owszem mieciutki ale bardzo cieniutki i co nie co potrafi uciec.Dada 1i 2 sa tez wieksze od pampers i hugies 1 i 2.Szkoda ze pampers akurat sie zmienił jak zaczełysmy uzywac(miałysmy takie z przed 1,5 roku i były grubsze)ale cuz...zaoszczedzimy bo dada tansze,rosmanowskie tez dobre i cena jak dada wiec stawiamy na dada i rossmanka:-)
do góry