Widok

Ośrodek Adler/Zgorzałe

Wesele bez ogłoszeń Opinie i oceny Temat dostępny też na forum:
Witam,
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z wesela w tym ośrodku? Nam wydaje się, że jest to fajne miejsce, ale nie mamy kompletnie żadnych informacji czy obsługa i jedzenie jest oki. Napiszcie coś proszę:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie mnie również to bardzo interesuje...
ile kosztuje slub w kosciele w stezycy i wszystkie zwiazane z tym oplaty
dziewczyny jaką macie cenę menu na ten rok?
Dziękujemy za wiadomości :) trzymamy kciuki w maju napewno wszystko będzie ok!!!
Tak jak pisalem, wesele w maju. Ale dzisiaj bylismy tam i byly juz czyjes poprawiny. Wlascicielka mowila ze byla opcja bez dodatkowego jedzenia i spokojnie wystarczylo. ja mam ciagle co do tego watpliwosci, ale raczej tez tak zamowimy. Stoly z daleka wygladaly ladnie i schludnie. Furtki na plaze byly zamkniete, takze dojsc do jeziora mozna bylo tylko przez jadalnie, czyli tylko dla gosci. Wlascicieka tez pilnowala aby inni nie krecili sie na sali, czyli bardzo pozytywnie. Szczegolnie bedzie to istotle jak beda zjezdzali sie inni turysci. Nie bylo za to jeszcze akwarium ani wody w fontannie - obiecano ze juz na dniach maja byc. Co do cen za poprawiny to jeszcze nie rozmawialismy, ale nie podoba mi sie koniecznosc wynajmowania calego domku bez wzgledu na faktyczna liczbe osob ktore tam beda spaly. Mam nadzieje ze uda sie gosci jakos "efektywnie" rozmiescic. Ogolnie wyglada to wszystko dobrze i nie wydaje mi sie aby ze strony osrodka byly jakies wtopy :) Dam znac after party :)
Witam ali widzę że będziecie mieli wesele przed nami my mamy 27 czerwiec czy mogę liczyć na jakieś informacje zarówno przed jak i po weselu na co zwrócić uwagę i takie tam:) Dla pozostałych-po weselu napewno napiszę jak było :) i podzielę się doświadczeniami.Mam nadz. że będą tylko dobre:)
Przepraszam coś już chyba źle widzę nie N.K tylko P..N hihi
N.K. gdzie jesteś czekamy z niecierpliwością na relacje z wesela ,na co zwrócić uwagę i takie tam ???:)Pozdrawiam.
czesc,
co prawda nie byłam tam na weselu, a na imprezie integracyjnej z pracy na około 80 osób- cyli prawie jak wesele :) Jedzenie było bardzo dobre, dużo przystawek, kolorowo. Bardzo smaczne ciasta i o północy wjechał pieczony prosiak. Wszystko ciepłe i świeże. Nikt się nie uskarżał...chyba, że na ból głowy, ale to już nie od jedzenia :) Sala jest bardzo ładna, chociaż też nie przesadnie wielka. Obawiałabym się tylko tej kamiennej śliskiej posadzki. Pokoje do wynajęcia są wyremontowane, w nowym budynku- ladne i czyste. W domkach trochę zajeżdża wilgocią.. ale to już chyba ich urok.

ogólna ocena na 5

pozdrawiam
Do niki. Mamy ślub 19.09.2009 o 15.00 w kościele w Stężycy. Moze pomyslimy o wspólnej dekoracji. Ksiądz nie ma nic przeciw. Mój mail jolasta@poczta.onet.pl
My również mamy 05.09.2009 wesele na 90 osób w Adlerze i mieszkamy w Gdańsku.Z tego co wiem to jedzenie jest tam bardzo dobre,a okolica mówi sama za siebie:) Dziewczyny w kaim ośrodku musi nam się udać, a Panny Młode które slubuja wczesniej mam nadzieje że zdadzą relacje:)
my się jeszcze nie pytaliśmy, jak zamawialiśmy termin to dostaliśmy kartkę z menu i tam były podane ceny +/- 10% więc jakby się zdecydować na wersję z daniami z wesela to wychodzi 15 + 1,5 =16,50 zł

znajoma miała wesele i sobie chwaliła, jedzonka było w wystarczających ilościach

ile płacicie za noclegi dla gości?

i czy będziecie jakoś sami jeszcze stroić salę?
hej, hej, mamy wesele w tym ośrodku na początku czerwca i dalej nie wiemy, czy w dniu poprawin tylko z wersją dań z wesela, czy też dodatkowe dania dołożyć. Ale, i tu spytam jak to wygląda u was (czy się już pytałyście, czy może nie o to), czy wam też ceny poszły w górę - dla nas nowa wersja na poprawiny to 20 lub 30 zł plus (tu mały zonk) 3 zł za kawę i herbatę??? I jeszcze pytanie szczególnie do tych co mieli tam ślub (jeśli tu tacy są, lub ich znajomi, którzy tam się bawili) - jak z tym jadłem, czy faktycznie starczy, nawet bez dodatkowego dania ciepłego w dzień poprawin??? to coś, co mi trochę spędza sen z powiek co jakiś czas.
Tez nie jestesmy z tej parafii. W Stezycy w Kosciele to niewielki odsetek formalnosci, nie tylko Koscielnych :) Jak narazie w zadnym Kosciele jeszcze od nas nie oczekiwano zaplaty za nauki, protokoly itp. Ile damy w Stezycy jeszcze nie wiem bo spotkanie jest ok 2 tyg przed slubem. W kazdym razie Proboszcz jest bardzo sympatyczny i to akurat mnie nie stresuje :)
Ale proponuje zalatwic juz nauki przedmalzenskie a przede wszystkim poradnictwo rodzinne - wszedzie robia straszna laske jakby te kobiety byly pepkiem swiata. Juz w UM jest latwiej zalatwic dokumentny niz z poradnictwem rodzinnym.
Polecam tez nie kupowac obraczek z pieknych salonow w Galerii B. itp... Dokladnie te same (maja katalogi wszystkich markowych sklepow) i robione u tradycyjnych jubilerow potrafia kosztowac ponad 2, 3 razy taniej. A jeszcze jak macie na przetopienie np obraczki babci i dziadka to wogole koszta sa niewielkie. pozdr
Mam pytanko jak z załatwianiem formalności w Stężycy w kościele? My mamy ślub na licencji bo oboje jesteśmy z Gdańska. Ile dajecie księdzu za ślub? Pozdr
Czesc Weselnikom :) Z tego co czytam to my mamy wesele najwczesniej, w maju i slub tez w Kosciele w Stezycy... ale numer :) Mamy takie same rozterki, ale przede wszystkim licze na jakosc i ilosc jedzenia. Nie wyobrazam sobie sytuacji gdzie goscie beda chodzili nienajedzeni itp... Z checia sie z Wami podziele uwagami i praktycznymi rzeczami na ktore bedzie trzeba zwrocic uwage (oby takich nie bylo). pozdr
My też robimy wesele 05.09.09 w tym ośrodku na ok 90 osób i szczerze mówiąc martwiliśmy się o jedzenie,czy jest smaczne, ale teraz to się już uspokoiłam:) My poprawiny będziemy robić bez obiadu i część jedzenia z wesela a za część zapłacimy. Jesli chodzi o strojenie sali to też sie zastanawiamy,bo sala w sobie jest strojna ale może odorbinę mozna by przystroić.Jak ktos z was będzie stroił ta salę to niech pdesle zdjecia: redginger@interia.pl
jeszcze się nie zdecydowaliśmy
jaką wybrałyście opcję poprawinową z potrawami z wesela 15 zł.,czy z obiadem+potrawami z wesela 25 zł.???, ja wybiorę tę drugą bo każdy podejrzewam będzie czekał na coś ciepłego.
Witam dzięki za info.!!! my robimy wesele no ok 110 mam nadz., że nie będzie ciasno, byłam tam gdy mieli nakryte na 120 i jakoś to wyglądało:) wystrój stołów też był ok,kwiatki żywe bardzo ładnie wyglądało:)bardzo się martwiłam jak tam z tym jedzeniem i poprawinami ale trochę mnie uspokoiłaś:)HIHI piękną będziemy miały salę i ten plener dookoła wciąż coś tam jeszcze upiększają byle pogoda dopisała
do góry