Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Identycznie jak teraz u mnie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Identycznie jak teraz u mnie:-)
U mnie też w 13 tyg powiedział, że chłopak i do teraz 30tc się utrzymuje :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi na usg w 13tc lekarz prawidłowo wskazał płeć, zarówno z synkiem (był na 90% pewny) jak i córeczka (tutaj tylko zasugerował) i sprawdziło się :) ale to dobry lekarz jest:)
[img]image[/img][img]image[/img]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas w 12 tygodniu gin zasugerowała chłopca, teraz w 16 tygodniu było bardzo źle ułożone ale raczej wskazywało na dziewczynkę. Z niecierpliwością czekam połówkowego może w końcu się ujawni:-)
i nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale ułożony był pośladkami. W 12 tc nie powinno się w ogóle patrzeć na płeć, to zdecydowanie za szybko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie na połówkowym usg lekarz widział dziewczynkę, potem już maleństwo się nie chciało pokazać - przy porodzie okazało się że urodziłam wymarzonego chłopca - dziewczynkę już mam :) dodam jeszcze ze przez całą ciąże jadłam na słodko- i tylko moja mama nie traciła nadziei na wnuczka :) dodam tylko, że urodziłam we wrześniu tego roku więc pomyłki się zdarzają:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każda dzidzia na początku ma siusiaka i dopiero z czasem przekształca się to w łechtaczkę albo zostaje siusiak. Tak wiec łatwiej stwierdzić dziewczynkę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
z tego co ja wiem to właśnie chłopcy ujawniają się na usg wcześniej ;) nam w 11 tygodniu gin zasugerował chłopca a w 12 tygodniu inny gin powiedział, że chłopak na bank. Urodził się chłopak ;)
Dziewczynki "widać" wcześniej, narządy rozrodcze męskie, zewnętrzne uwidaczniają się później, wiem,że niektórzy lekarze w 12 tc stwiedzaja plec,ale to stanowczo za wcześnie, bo wargi sromowe na tym etapie mogą być ta duże,że brane sa za narządy rozrodcze męski. Książkowo nie podaje się płci dziecka przed 20tc. a na pewno nie powinno się dawac 100% pewności co do płci. Mam 3 ginekologów w rodzinie i wszyscy twierdza,że to50%szans i jak pacjentka bardzo chce w 12tc wiedzieć to mówia,ale to jak wróżenie z fusów.
Nam zależało na dziewczynce gdyż u męża w rodzinie same chłopaki sie rodzą, poszliśmy na usg (ok15 tydzień), lekarz tak patrzy na monitor i pyta co ma być a my że dziewczynka a on na to że w takim razie jest dziewczynka na 70%, my wielka radość ale patrzę na lekarza a jemu oczy wyszły na wierzch, mina mu zrzedła i mowi " bardzo Państwa przepraszam ale tu jest chłopak" :) a ja -jak chłopak??? On na to- "widze jajka", na 90% chłopak.
Ja - jakie jajka panie doktorze !!! A on no że mu przykro ale chłopak bedzie :)
Wracalismy z usg w ciszy i zastanawialiśmy sie jak powiedzieć babci że bedzie kolejny wnuk :) hihi ale przecież ja od zawsze chciałam mieć syna !!! Teraz jest moim oczkiem w głowie (20mc) i nie wyobrażam sobie mieć córki, mało tego za pare mc planujemy z mężem starać sie o drugie i też chce synka !!! :)
u mnie w 12 tygodniu lekarka widziala syna - reke dawala sobie uciac.. w 40 tygodniu urodzila sie coreczka :)
W pierwszej ciąży lekarz w 12 tygodniu spytał czy chcemy poznać płeć, bo dziecko było idealnie ułożone i wszystko było widać jak na dłoni ;-) na 99 % miał być syn - i jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie w 12tc prawopodobnie chlopczyk ale lekarz reki by nie dał, później w polowkowym nie bylo widac bo pepowina zaslaniala i zle ulozony....teraz 30 tc chlopczyk bo worek mosznowy widziala lekarka ...na moje pytanie czy siusiaka tez...to powiedziala ze nie ale to napewno byla moszna chociaz zdarzają sie pomylki bo moga to byc bardzo nabrzmiale wargi sromowe....ale ja juz nie wierze ze bedzie malutka....musze sie przygotowac na 3 syna....trochę żal. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u nas w 9 tyg lekarz 'wywróżył' synka, potem na targach na amber expo (12-13 tydzień) pani od usg potwierdziła synka (dokładny dowód widzieliśmy na usg :P) i tak ciągnęło się całą ciąże (jeden lekarz, widział wargi sromowe, nie wiem gdzie :P) i jest synek :)
Witam ja jak byłam w pierwszej ciąży 1999r. To do siebie nią porodu była dziewczynka a urodziłam syna, następne ciąże mnie nie interesowały grunt że zdrowe urodziłam jeszcze 2je chłopców, teraz jestem w33tyg. Ciąży dzisiaj robiłam USG i lekarz powiedział że syn ale mi to jakoś nie pasuje i idę do innego lekarza na Usg o potwierdzenie. Dla mnie ważne że będzie zdrowe. Ale jak zapytałam lekarza czy jest pewny to powiedział że pomyłki istnieją.
Poprawność usg zależy od wielu czynników, m.in:
- od lekarza, jego doświadczenia
- sprzetu usg
- ułożenia dziecka

Pierwsza ciąża, 22 tydz - syn - potwierdzone
Druga ciąża 13 tydz - syn - potwierdzone
Ja mam zdj gdzie widać wargi sromowe także mam nadzieje ze pomyłki nie będzie :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w wątkach tegorocznych były pomyłki tylko w drugą stronę, że stwierdzili dziewczynki, a one okazały się chłopakami.
Nam lekarz też mówił, że częściej pomyłki są w drugą stronę (bo jak widać pisiorka i jajeczka, to się nie zrobi z tego dziewuszka)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lekarz powiedział mi, że częściej zdarzają się pomyłki takie, że widać chłopaka, a rodzi się dziewczynka. Jeśli lekarz widzi, że babeczka, to raczej można się nastawiać, że babeczka. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

do góry