Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
moja siostra u fiutkowskiego badana była w 98r. był gorszy sprzęt ale w drugiej ciąży była u innego lekarza i też na przemian mówił raz chłopak raz dziewczynka no i znow był chłopak to było w 2008
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas dr. Fiutowski (który ponoć nigdy się nie myli - opinia innego lekarza) w 14tyg. zobaczył Dziewczynkę i jest dziewczynka :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
siusiaka może też z ogonem pomylić, dopiero w 3 miesiacu ten ogonek znika
mi robiła usg w 5 tyg. i na nastepnym usg powiedziała,że chłopak bo widać antenke nie pamietam uz ktory to dokładnie tydzien byl ale dosyć szybko no i każde nastepne usg potwierdzało że to chłopak nie tylko na usg u mojej lekarki ale u innych też no i był chłopak.Moja siostra chodziła do fiutkowskiego i wróżył jej dziewczynke a był chłopak.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
my w 12 tygodniu dowiedzielismy sie, ze prawdopodobnie bedzie chlopiec i... Młody skonczyl niedawno 4 miesiace :)
12 tydzien to stanowczo za wczesnie, nawet jak na super sprzet, bo siusiaka po prostu jeszcze nie ma! lekarzowi pomylil sie siusiak z pepowina. najwczesniej po 14 tyugoniu, a na 100% na polowkowym.

wiele zalezy od sprzetu i wiedzy lekarza. jesli ktos ocenia plec tylko na podstawie obecnosci siusiaka, to sie moze przejechac... plec okresla sie glownie na podstawie obecnosci moszny lub warg sromowych - ale do tego potrzeba i wiedzy i umiejetnosci. czasem malo doswiadczony lekarz moze pomylic siusiaka z pepowina... ale pepowina jest 3 naczyniowa i dlatego dobry lekarz ja odrozni od siusiaka... siusiak ma tez inny ksztalt (strzalkowaty).

dla pewnosci warto tez isc do dwoch lekarzy. u nas plec byla w obu ciazach stwierdzona przez lekarza prowadzacego a potwierdzona przez lekarza robiacego polowkowe.
Nam lekarz w 14tc (I ciąża) powiedziała że synuś i był synuś:) Ale małego zaganiacza było widać :D
Mój Maksiu do 38 tyg był Zuzią wszystko na dziewczynkę pokój w kotki i serduszka białe łóżeczko no wszystko w tym dniu wylądowałam a 3 dni na patologii i tam pan dr pokazał mi wielkie jajka mojego synka dobrze ze miałam komu posprzedawac rzeczy :)
za to z Poli juz w 14 tyg powiedziano mi ze dziewczynka :) z potwierdzeniem na filmie :) ale dopiero jak 3 innny lekarz mi potwierdził uwieżyłam
Nam gin powiedziala chyba dopiero w 7 miesiacu, ze bedzie chłopak, wcześniej pępowina była między nóżkami i nie było widać. A w 9 miesiacu okazało się, że jednak dziewczynka, przed samym końcem ;) Dobrze że wszystko kupowałam unisex, bo nie wierzyłam w tą "przepowiednię" o chłopcu, hehe ;)

Zastanawiam się jak to jest, te aparaty USG "widzą" jakieś aorty, części mózgu, części serduszka, nawet jakąś kropeczkę na serduszku, a nie mogą zobaczyć penisa?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam w 14 tygodniu lekarz powiedziała, że to będzie dziewczynka, bo ma bułeczkę :) mąż niby też tak widział :P
w 18 tygodniu lekarz powiedział, że chłopak, sama widziałam siusiaka.
w 22 tygodniu jeszcze inny lekarz mówił, że widzi raz chłopca raz dziewczynkę :D
w 24 tygodniu inny lekarz powiedział, że chłopak ;)
także wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi i jaki ma "punkt widzenia"

póki co czekamy na kolejne USG.
a na to kto nam wyjdzie przy porodzie, musimy jeszcze poczekać :)

my pokoiku nie robimy stricte pod chłopca czy dziewczynkę. nie chcemy żeby potem maluch miał traumę :P pokoik będzie biało beżowy w elementami zielonego :)
W pierwszej ciąży lekarz w 6 miesiącu mówił że na 150 % duża dziewczynka....... wzięłam poprawkę i nie nastawiałam się za bardzo ,urodził się chłopak :),w drugiej ciąży każdy mi mówił że będzie chłopak bo na buzi wyładniałam ,lekarka w 7 miesiącu mówiła że na 80 % dziewczyna i jest dziewczyna :)
No tak... u nas 3 dni przed owu wyszedł chłopak... a miała być dziewczynka, bo synka mamy
Bardzo, bardzo dziękuję życzę wszystkiego dobrego. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi od poczatku mówili ,że dziewczynka no i panna sie urodziła:-)ale mojej koleżance cały czas mówili że dziewczynka nawet w dniu porodu jak robili usg no a po paru godzinach urodził sie chłopiec:-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
joaśka to był u mnie 13 dzień, owu była 15-ego:)Poprostu testowałam sobie wieczorem codziennie i jak zobaczyłam 2 krechy to wstrzymanie, takie same wyrażne tylko muszą być, bo jak jedna słabsza to o niczym nie świadczy- to był 14 dzień czyli owu dzień później, bo te testy pokazują nie sam moment tylko jak rośnie hormon przed gdzieś 12 godzin u mnie to jeszcze były na potwierdzenie bóle owulacyjne następnego dnia, więc na pewno owu była 15 dnia właśnie. Według tej teori jednak to 2 dni jest na granicy, bo plemniczki co robią chłopców też jakiś wytrwały się może trafić, niby lepiej 3 dni przed owu ale wtedy to sobie można długo czekać i nic. Tylko wioadomo,ze są wyjątki a to tylko zwiększa szanse.
Zawsze można spróbować....
bardzo dziękuje za radę, a może pamiętasz, w którym dniu cyklu zakończyliście starania o dziewczynkę?
u nas w 37 tygodniu lekarz zmienil zdanie z dziewczynki na chlopca ;) Wczesniej chyba z 6 lekarzy powiedzialo mi ze dziewczynka, a tu niespodzianka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas do 27 tc Gabryś był Majeczką :P nawet mamy to na zdjęciach :P a później raptem wyrósł Mu siusiak :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście to było tak bez jakiegoś zawzięcia bo normalnie to ponoć trzeba zacząć od 5 dni przed planowaną owu i skracać w miarę jak nic nie wychodzi ten dystans, zakończyć na 2 dniach przed, a myśmy od razu 2 dni przed bo to nie było tak za wszelką cenę:) tylko miało być zwiększenie prawdopodobieństwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na dziewczynkę to myśmy zaopatrzyli się wtesty owu i jak na teście pokazała się druga tak samo wyraźna krecha to już stop, bo według tych testów to oznacza,że owu się zbliża jak dwie krechy są identyczne, no i wyszło:) jest dziewczynka. Na chłopca to trzeba działać jak się te dwie krechy pojawią ponoć:) to by się u nas też zgadzało, choć krystianka nie robiliśmy z testami ale napewno w owu i po:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry