Widok

PORÓD-GDZIE NAJLEPIEJ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM
obecnie od tygodnia jestem w szpitalu w Redłowie na patologii ciąży, więc na razie się nie przeprowadzimy. To co tu widzę i słyszę przeraża mnie z dnia na dzień. Proszę napiszcie gdzie najlepiej rodzić, może podajcie lekarza, położną cokolwiek.Sama nie wiem a Redłowa się boję. Napiszcie swoje rady i opinie.
dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według moich informacji poród w swissmedzie kosztuje 4+1 dla lekarza.
Tak poinformował mnie lekarz do którego chodzę.
Nowka poczytaj opinii na temat swiss i zastanów się czy kasa, którą zapłacisz jest adekwatna do opinii. Zresztą decyzja gdzie i w jaki sposób należy oczywiście do Ciebie.
eeeej, czy ten lekarz coś tu nie naciąga? Oficjalnie poród kosztuje 4 tys. Jakby chcieć jeszcze dopłacić lekarzowi, polożnej, anestezjologowi i paniom z neonatologii to by wyszło drugie tyle. Chyba lekarz ma na myśli, że bierze 1000 za prywatne wynajęcie właśnie jego na czas porodu. Hm. 29 stycznia mam wizytę u swojej lekarki, ona tam tez pracuje, podpytam co i jak. Planuję też jeździć od lutego do tamtejszej szkoły rodzenia, zorientuję się więc bliżej i na miejscu w temacie.

dziewczyny, porod w swissmed kosztuje 4 tys ze wszystkim, jesli mama musi troszke dluzej polezec w szptalu to to rowniez jest w cenie. Takie informacje mam z tamtejszej porodowki (bylam tam porozmawiac z nimi). Co do dodatkowego 1 tys dla lekarza to cos nowego. Moja lekarka na codzien pracuje na Klinicznej ale ma umowe ze swissmedem i powiedziala mi ze jesli chce to wystarczy ze do niej zadzwonie i bedzie przy porodzie (chyba ze akurat bedzie przy stole operacyjnym na Klinicznej - to sila wyzsza) ale nie wspomniala mi nic o dodatkowych pieniadzach. To jest jeszcze do dogadania. Ale nie zamierzam nic jej placic dodatkowo - po to chce rodzic w prywatnym szpitalu zeby nie martwic sie o "koperty".
Co do szkoly rodzenia to tam wlasnie chodze i jestem bardzo zadowolona. Pani Dagmara jest bardzo sympatyczna i kompetentna (rowniez jest z klinicznej), sa spotkania ze specjalistami (anestezjolog, neonatolog, itp...), zajecia z kapieli dziecka odbyly sie bezposrednio na porodowce swissmedowej (akurat bylo pusto). Radze tylko troche wczesniej zadzwonic i umowic sie bo ostatnio sa problemy z iloscia osob na cwiczeniach (sa w tej chwili 2 grupy po 8 osob) i niektore przyszle mamy chodza tylko na czesc wykladowa czekajac az zwolni sie miejsce na cwiczeniac (tzn dzidzia sie urodzi). Jesli macie jeszcze jakies pytania na temat swissmedowych uslug to pytajcie - a najlepiej poinformowana bede po 29 stycznia (termin)

no z tego co wiem przed lutym nawet by mnie do szkoły rodzenia nie wzięli, więc mam jeszcze chwilę czasu. Swoją drogą z wielkim zaskoczeniem przeczytałam w GW informację, że cena za zajęcia w szkole jest taka sama w Swissmed co u pań położnych z Wojewódzkiego (zajęcia w "Mama i Ja").
Ta cała wspomniana dopłata 1000 zł dla lekarza też mi się wydaje nonsensem. Po to jest w prywatnej klinice wywieszony cennik usług, żeby z góry za pokwitowaniem wszystko oficjalnie opłacić, a nie podsuwać jeszcze dodatkowe pieniążki personelowi. Jakiś hochsztapler to musiał zaproponować (nie chcę obrażać lekarza, ale coś tu nie gra).

fakt, do szkoly rodzenia w swiss chodzi sie jakies dwa miesiace przed porodem - dobrze jak nie ma zadnyc swiat w miedzyczasie bo mozna przez to przegapic jakies zajecia i po prostu nie zdazyc przed rozwiazaniem. Dlatego proponuje tak kolo 30 TC juz sie tam zglosic

Co do porodu w swiss to piszę Wam co usłyszałam od lekarza 4+1. Jeśli tam poród kosztuje 4tys, to pan doktor ma u mnie krechę na maksa. Dolicza sobie swoją prowizję, nieźle co?Kasuje za wizyty i jeszcze liczy sobie extra.
Zresztą nie ważne, z drugim dzieckiem będę mądrzejsza i zacznę chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Teraz wybierałam lekarza czytając opinie na jego temat w necie, bo musiałam zmienić lekarza, gdyż pierwszy do którego chodziliśmy traktował nas taśmowo a cała wizyta trwała ok. 8 minut.Dlatego zmieniłam na tego który pracuje w swiismedzie(ale to czysty przypadek) ( i tu znów niezbyt dobry wybór skoro naciąga na kafla) i tak nie będę tam rodziła, bo mnie zwyczajnie na to nie stać i wole tą kasę przeznaczyć na inne wydatki.
Zresztą każdy lekarz (mam z nimi bardzo złe doświadczenia) ma swoje za uszami i patrzy na kasę. Niezwykle rzadko zdarzają sie tacy z powołania -ja na takiego jeszcze nie trafiłam, a swego czasu miałam z nimi stały kontakt.No bo co można dobrego powiedzieć o lekarzach,którzy przez pół roku diagnozują tętniaka mózgu i na to leczą.A jak zrobiłam prywatnie rezonans (inaczej musiałabym czekać 4m-ce na wolny termin badania)lekarz który mnie prowadził na fundusz powiedział,że zrobią jeszcze raz rezonans(tym razem termin był od razu!!),żeby sprawdzić. Jak sie okazało pomylono wyniki tomografu!! Tak więc przez lekarzy miałam wycięte z życia prawie 10 miesięcy, z czego połowę spędziłam w szpitalu i podawano mi różne środki a na koniec usłszałam, że powinnam się cieszyć że jestem zdrowa, a nie mieć pretensje do całego świata o pomyłkę.
to nie było tylko jedno zdarzenie!!!
ale cóż było minęło-samo życie. Mam nadzieję, że w Pucku gdzie chcę rodzić trafię na ludzi a nie materialistów.
w Pucku ludzie super ekstra. Oczywiście jeśli zależy ci na bardzo naturalnym porodzie, bo tam mają jobla na tym punkcie. Minimalna ilość cc, zamiast ZZO stosują rózne inne nie chemiczne bajery pseudoznieczulające. Tam wszystko musi odbyć się w zgodzie z naturą :))) Idea jest piękna i słuszna, ale nie każdemu pasuje. Znajomą własnie pogonili, bo przyszła z prośbą o umówienie jej na cc, a ma protezę stawu biodrowego. zaproponowali jej ewentualnie..... poród fizjologiczny, ale że ona nie chce ryzykować, to spytali po co przyjechała do Pucka. He.

OJĆ, to mnie nastraszyłaś, a takie maja dobre opinie. Myślałam, że jak coś się będzie działo to zrezygnują z naturalnego porodu za wszelką cenę. Cholerka, chyba nigdzie w tym kraju nie powinny odbywać się porody.
:) dobre podsumowanie, lisiczka... niestety jest w tym sporo prawdy...
Najlepiej (najbezpieczniej?!) w zaciszu własnego domku, jak to kiedyś bywało...

a wiecie, że moda na porody domowe wraca? Międzynarodowa Organizacja Zdrowia stwierdziła nawet ze zdumieniem, że jest podczas nich mniej problemów i mniej interwencji medycznych niż w szpitalach. Oczywiście chodzi o porody przyjmowane przez wykwalifikowane położne po dobrze prowadzonej i monitorowanej przez USG ciąży.
Sama bym chętnie rodziła w domu, bo w rodzinie mojego ojca wszyscy się tak zawsze rodzili bez najmniejszych komplikacji. Ale w Gdańsku nie ma takiej możliwości, w innych dużych miastach już są położne z uprawnieniami i praktyką w tym względzie, a tu nie.
Co do Pucka to nie straszę. Tam jest rewelacyjnie. Mają takie metody, że komplikacji praktycznie nie ma, wszystkie babki które mogą to rodzą naturalnie zdrowe dzieci. Przypadek mojej znajomej jest szczególny i nie ma co się sugerować.

baaardzo niebezpiecznie jest rodzic w domu... zdecydowanie nie !!!

rodzić w domu, troche strach, ale co tam jak byłaby fachowa opieka to czemu nie.
Słuchajcie założyłam nowy wątek pt: immunoglobulina dla przyszłych mam, proszę wypowiedzcie się na ten temat. Bo ja wymiękam w tym temacie.Po prostu brakuje mi siły na naszą służbe zdrowia!
helo aniu :)
wiecie co ja balam sie porodu..i wcale nie mialam zopa a chcialam dali mi jakies czopki potem zastrzyk i bylo ok da sie przezyc
a co do lekarzy szkoda slow...

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
dzięki babeczki za wsparcie.
Yaira ucałowania dla Zuzi i Ceibie.
Wiem jak przezyłaś poród, miałaś farta. Mam nadzieje że mnie też się poszczęści.
Pozdrawiam
Ja wybralam juz zaspe... dzis ide na pierwsze zajecia ze szkoly rodzenia;)

ja rodziłam rok temu na Zaspie i nie było źle
coś więcej na temat szpitali:
http://www.ktosiad.webd.pl/cari/viewforum.php?f=47&sid=d1118e1e0f82acf80a26661b9dded739

pod koniec maja mam termin porodu ale nie mogę zdecydować sie na szpital który mam wybrać osoby które miały styczność ze szpitalami w trójmieście proszę o napisanie opinii na temat szpitali w gdańsku.
polecam baaardzo swissmed. rodzilam tam w styczniu i spelnili moje oczekiwana w 100% - opieka, warunki, wszystko na medal

pozdrawiam
Witajcie
Kochane na kazdy szpital jest tyle opini co rodzących, ja osobiscie bede rodziła na zaspie (tam pracuje moj lekarz) nie decuduje sie na zaplaceniu mu zeby byl przy porodzie, bo z tego co slyszalam zyczy sobie 1,5 tys. a kolezanka jak rodzila w grudniu to mowila ze najwazniejsza jest polozna i to warto jej zaplacic a lekarz, przyszedl odebral porod , zbadal malego, zszyl ja i pojechal do domu. I uwazacie ze warto za to placic 1,5 tys?? ona twierdzi ze nie warto!!!! to byl jej pierwszy porod teraz powiedziala ze juz by niebrala lekarza do porodu, tylko polozna.
A z poloznej byla bardzo zodowolona, byla przy niej caly czas od momentu przyjazdu do szpitala, wprowadzila jej meza na sale i nieplacili za porod rodzinny.
no i polozna nie kosztuje tyle co lekarz tylko w granicach od 300 do 600 zawsze sie mozna dogadac.
Co do szpitalu na zaspie jako jedyny ma aparature do ratowanie zycia matki i dziecka, wiem bo znamoja tam pracuje.
co do swissmed rodzila tam moja koleznaka niedawno no i ogolnie niemiala nic do zarzucenia, ale tez powiedziala ze nie warto, wydala kupe kasy za to zeby pielegniarki koloniej skakaly, ale ogolnie wydala na ciaze i porod ponad 5 tys .
4 za porod i ponad 1000 za wizyty.
a i tak rodzila 8 godzin. niechciala znieczulenia zewnatrzoponowego(czy jakos tak) lekarz nieskrocil jej porodu,
dziewczyny niesugerujcie sie tym ze jak zaplacicie to bedziecie mialy lzejszy porod. nieprawda!!!! mozecie tez sie meczyc i rodzic po kilkanascie godzin, tylko tyle ze bedziecie mialy swoj pokoj.
Zastanowcie sie czy warto placic az tyle kasy??
Moim zdaniem wole to przeznaczyc na cos dla dzidziusia.
pozdrawiam

MAdziak gdzie chodzisz do szkoly rodzenia??
Kiedy najlepiej sie zapisac??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry