Widok

PRZYROST BETA HCG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki powinien byc przyrost bety po 48 godzinach ??
W poniedziałek robiłam miałam 9533 wynik z środy 10904.
Nie wiem czy to jest dobrze? zwłaszcza ze ginekolog mi ostsanio powiedziała ze zarodek jest mały??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w 6 tyg mogłabys miec jak najbardziej taka bete
tu masz normy
Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

Jestes z gadńska ?
Jak tak pojedź jutro zrobic Bete do AMG na Dębinki i bedziesz miała spokojniejsze świeta
tak jestem z Gdańska.W soboty jest czynne?? i wynik tez bede jutro znała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiave tak, masz wszystko na stronie w necie, jako ciężarna jestes bez kolejki
kiave ja miałam betę na początku 6 tygodnia właśnie 9 tyś więc jak najbardziej taka może być. Wartość nie jest o tyle ważna co odpowiedni przyrost. Pójdź jutro koniecznie, będziesz wiedzieć co i jak.
Dziewczyny wyjasnijcie mi czemu kiave powinna odstawic luteine?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie jestem ekspertem i mogę się mylić ale wydaje mi się, że lekarze kazali odstawić luteinę ponieważ chcą sprawdzić czy przypadkiem sztucznie nie podtrzymuje ciąży która bez jej udziału już wcześniej uległaby poronieniu. Może być że zarodek się już nie rozwija, a rozwijają się tylko komórki trofoblastu właśnie przez wpływ luteiny. I ten rozwój trofoblastu może też fałszować wynik beta hcg bo zamiast spadać przyrasta, niewiele ale przyrasta.

Trzymam kciuki za kiave żeby wszystko było ok, beta ładnie przyrosła i ciąża była silna (wtedy spokojnie da radę po odstawieniu luteiny)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak tez mi się tak wydaje ze zarodek przestał się rozwijac a luteina wszystko sztucznie podtrzymywała.Beta za mało przyrasta zarodek jest mały.
Przeanalizowałam badania i usg które robiłam i sądzę ze juz raczej nic z tego nie bedzię, chyba ze jakis cud sie zdarzy.
Musze sie nastawic psychicznie na najgorsze, nie chce sobie robic nadzieji.Smutne to jest, tyle lat czekałam na dziecko, a teraz tak to wygląda. Oby nastepnym razem wszystko było dobrze.
Potwierdzi sie we wtorek jak pójdę na usg.
Bardzo mi pomogłyści, dziekuję z całego serca!!
kiava z własnego doświadczenia wiem, że mały przyrost znaczy albo poronienie, albo ciążę pozamaciczną.
Kiave, a ja mimo wszystko trzymam kciuki, moze jednak wszystko wyjasni sie pozytywnie. Skoro dr widziala zarodek w jamie macicy, to nie jest to ciaza pozamaciczna.Teraz mozesz tylko czekac, a nuz dzidzius okaze sie silniejszy i zrobi Wam wszystkim niespodzianke.Sciskam mocno
Aha, no i cuda przeciez sie zdarzaja...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ola u mnie też widziała zarodek i miałam łyżeczkowanie, ale los obdarzył mnie równolegle ciążą pozamaciczna, któej nikt nie wykrył na badaniach tylko jak wylądowałam z bólem w szpitalu i od razu na stół mnie położyli to się okazało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiave trzymaj się, u mnie było podobnie, niby Beta rosła, ale za mało, z tym, że u mnie była to wcześniejsza ciąża; ja jestem tego zdania że lepiej powoli się z pogodzić z tym, że to najprawdopodobniej będzie poronienie, znam twój ból bo też starałam się wieleee lat; trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze (nieważne czy teraz czy później)
Kiave co u Ciebie? Jak po odstawieniu luteiny? Jak sie czujesz?
zle jest od niedzieli mam plamienia, z dnia na dzień coraz więcej :(
przykro mi !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiave, ściskam. :(
Wiem co czujesz Kochana..nawet nie wiesz jak bardzo...sciskam, bądź dzielna..po nocy przychodzi dzień! Caluski
kiave myślę, że Twój organizm sam się nie wyczyści. Chyba powinnaś udać się do ginekologa po skierowanie na łyżeczkowanie do szpitala.
Dzięki juz się prawie pogodziłam z tą sytuacją oby tylko następnym razem tak nie było.

A co do oczyszczenia do dzwoniłam do swojego ginekologa powiedział ze w każdej chwili moge jechac do szpitala ale lepiej zeby samo się wszystko wyczyściło.
W czwartek ide do lekarza.
DZIEWCZYNY BADAJCIE TARCZYCE OKAZUJE SIE ZE WSZYSTKIE MOJE PROBLEMY SA WŁAŚNIE PRZEZ TRCZYCE!!!

Internistka moiwła ze niby wyniki są dobre, dziś moja kolezanka była u endokrynologa pokazała moje badania. Okazało się ze sa złe i ze nic dziwnego ze sie tak stało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry