Widok

Piwo bezalkoholowe w ciąży????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
można pić?...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
agatha a ty znowu ludzi "szufladkujesz"... ;P eghm.. opisujesz

ja alkoholu nie pijam dla % tylko wlasnie dla smaku a bezalkoholowe(ponizej 0,5% nie trzeba pisac ze cos jest napojem alkoholowym).
sa rozne okresy w zyciu ze jednym smakuje cola innym piwo, jednak to piwo dobrze gasi pragnienie,cola nic a nic- no i ze ktostam nie lubi nie znaczy ze inni maja sobie z tego powodu ronbic wyrzuty.
owszem jest jeszcze podpiwek- ale musiosz sobie sama go uwazyc i jest slodszy, kwas chlebowy- nie kazdemu smakuje albo woda z octem(kiedys pita podczas żniw zeby nie suszylo) wiec prosze cie...
nie wszyscy zyja wsrod alkoholikow i patologii, wszystko dla ludzi ale z umiarem - no codzienne piwkowanie tez uwazam za zbedne.

ide zbierac pole bobowe bo mi dywan obrodzil :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale tutaj właśnie piszemy o codziennym piwkowaniu i piwkowaniu przez kobiety w ciąży. A Ty jak zawsze nakręciłaś się, bo masz złe skojarzenia.

Może zmień nick na "Przeczulka"?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a mnie tez dziwi, ze ktos nie moze wytrzymac bez smaku alko.... :/ a na pragnienie to nie piwko czy cola, ale woda ( nie mylić z wódą :D ) albo lemoniada??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Alkohol pije się jedynie dla smaku i dla orzeźwienia, nie słyszałam jeszcze innej opinii, chyba że od leczącego się długo AA ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pcheła jak nie rozumiesz to znaczy żeś moher :D

Ja tez nie kumam, najpierw wypic, a potem sie zastanawiac czy to aby nie zaszkodzi... Dla mnie prościej po prostu nie wypić ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moCHer
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale codziennym piwkowaniu piwem bezalkoholowym a nie alkoholem. to jest diametralna roznica.

tak tylko piwa wypijesz 0,3 bezalkoholowego i nie chce sie juz pic
a wody litr i ganiasz co 5min do kibla :( a pic sie dalej chce

takie moje zdanie moj organizm i kazdy reaguje inaczej

ja nie jestem juz w ciazy nie karmie i LUBIE piwo,a mimo to ostatnio moze z 2 tyg temupilam , i to wlasnie bezalkoholowe bo lubie smak a procenty sa mi zbedne.
cola, kawa itp to tez uzywki i jakos z tego nikt halo nie robi a kofeina tez nie bardzo dziala na dzidzie w brzuszku i nikt nie zlinczuje mamusi ktora pije jedna kawke dziennie,czy szklaneczke coli.
ja sobie tego odmawialam w ciazy ale nie mam zamiaru innych wypominac ze oni nie.
A z FAS to tak samo jak z syndromem smierci łóżeczkowej - nie wiadomo do konca co jest czego wynikiem i przyczyną.
pomijajac ze dysortografia(itp) jest teraz mocno rozdmuchana, i spowodowana korzystaniem z komputerów a nie pisaniem dlugopisem.

tak Cie drazni Aghata ze musisz robic osobiste przytyczki, nie mozesz sie powstrzymac czy brak Ci argumentow?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Drażni mnie dorabienie doopie uszu, mam alegię na to:

FAS w życiu nikt nie widział, piwo najlepiej orzeźwia, a nie jest zły ten, kto pije, tylko ten, kto mu to wytyka.

Takie "poglądy" są spisane na plakatach w większości poradni uzależnień.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mów za siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozczulasz mnie, Pieczulka.
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i mamy wybór. Warto jednak czasem poczytać coś mądrzejszego niż forum trójmiasto. Tylko po to i aż po to, żeby podjąć świadomą decyzję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co wyzwiska typu moher ??? juz sie kłócic chcecie? :) nie szkoda Wam dnia?
Dziewczyny co się tak Agathy czepiacie? napisała co myśli bo założycielka napisała o CODZIENNYM PIWKOWANIU DLA TOWARZYSTWA Z MĘŻEM no sorry!!!! rozumiem wypić piwko raz na mc bo najdzie ochota ale codziennie? Tutaj zgadzam się z Agathą bo skoro ktoś nie potrafi obejść się bez smaku piwa codziennie to już czymś trąci. Nie chodzi o alkoholowe czy bezalkoholowe ale o to co ukryte między wierszami. Jak ktoś szczery i napisze inną opinię to dawaj na niego wsiadać.

Ja wolę szczerość niż obłudę i będę pisała co myślę i nie będę się "bała" że mnie forumki obsiądą jak pszczoły sok malinowy. Taka już moja natura.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak ktoś myśli o piwie w ciąży to ma coś z głową!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Pieczulka jest jeszcze woda, zimna z lodówki z plasterkiem cytryny...gasi pragnienie całkiem nieźle ;)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
przez 9 miesięcy można wytrzymać... przecież to dla dobra dziecka...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
znoooooooowuuuuuuuuuuuu???????

przecież nie tak dawno był wątek o "alkoholiczkach" pijących bezalkoholowe piwo ;P (czy to w ciąży czy przy karmieniu)
samonakręcająca się maszyna:))))

dajcie se troche luzu, nie wiem..może napijcie się czegoś "orzeźwiającego":)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie polowa to nie nadaje sie na rodzicow ja dowiedzialam sie ze bede mama choc juz wiedziala sercem w 2 tyg ciazy dzieki badaniom krwi:) i od poczatku dbalam o swoje dziecko ale problemow zmezem jej nie zaoszczedzilam i co i dowidzialam sie ze moja mala jest chora w bagatela 37 tyg:(. i mimo dbania i tak zle i dalej czuje sie winna nie moge pojac dlaczego ktos roidz wyrzuca i est zdrwoe a potem:( a ja mimo wszytsko mam zawsze pod gore .W czym moje dziecko jets gorsze w tym ze kocham je poand sowje zycie szkoda ze ja nie moge byc chora by Ona byla zdrwoa i zyla 100 lat.Pytam dlaczego a wy o glupotach typu piwo w ciazy o tym wy decydujecie a wasze dziecko nie a jak zmierzycie sie z choroba dziecka to co .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mojej ciotce 30 lat temu, nie pijącej alkoholu w ogóle, lekarz przepisał kieliszek koniaku co wieczór :) To były fajne czasy :)

Ehhh - 9 miesięcy ciąży bez alkoholu to luz,mi mija kolejne 9 (karmię) i przyznam szczerze, że taka ze mnie patologia że z chęcią bym z pół butelki winka do kolacji wypiła :P albo chociaż Reddsa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry