Widok

Położna - Zaspa !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie- jestem w 37tc, miałam położną z polecenia na Zaspie, jednak w moim terminie ma oblężenie w pracy i poza i niestety nie może mi towarzyszyć. Jeśli któraś z Was miała wykupioną położną na Zaspie i spisała się na medal dajcie znać. Mam takiego stresa że szok !!!
Mój mail m.kwasnik@onet.eu
Z góry dzięki !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewqa, ja nie potrzebuję ustawy, to sprawa szpitala, niech oni się martwią. Szczerze mówiąc, nie znam żadnych ustaw, nawet ustawy na mocy której będę w ogóle przyjęta na porodówkę...
ja chciałabym rodzić na zaspie i też raczej będę chciala położną tylko zastanawaim się nad jednym...co w przypadku kiedy nie będzie miejsc i będą chcieli mnie odesłać do innego szpitala?
może wyrwane z kontekstu, ale gdzies wcześneij wspomniano o rachunku od położnika ...

ja mam za każda wizytę rachunek za wizytę i poszczególne badania, na zyczenie a nie z incjatywy lekarza, ale bez problemu co miesiac mi wypisuje :)
papilio1@op.pl
"3. poza tym czy dozwolone jest przebywanie na oddziale położnych, których nie ma w grafiku?

Jest dozwolone, jakoś szpital sobie z tym radzi, nawet lekarz połoznik w szkole rodzenia o tym mówi."

a gdzie to jest zapisane że jest dozwolone? masz jakiś zapis ustawę na to? własnie nie jest to nigdzie uregulowane, skoro płacisz takiej połoznej to niech przyjmuje we własnej postawionej sali porodowej lub w twoim domu i korzysta z własnego sprzętu a nie z państwowego

a sprawa komplikacji, lub śmierci matki czy dziecka takie rzeczy też sie przecież zdarzają i co w tedy ? kto za to odpowiada połozna która przychodzi bo jej sie płaci, czy lekarz i połozna która jest w danym dniu w grafiku?
Nigdy nie mów "nigdy" :D
Agatha przypominam, że ty sie mną nie zajmujesz i na szczęście nigdy nie będziesz miała okazji ;)
Lariso, nie przeszkadza, ale osobami, których własny świat jest kompletnie sprzeczny z obserwacjami innych bardzo lubię się zajmować :)

1.co jeśli uprę się na położną, która będzie świeżo po dyżurze

Przyjedzie, właśnie za to jej się płaci.

2. czy będziecie ją budzić po ciężkiej nocy jak zaczną Wam się bóle?

Mamy do niej dzwonić o kazdej porze dnia i nocy, za to właśnie jej płacimy.

3. poza tym czy dozwolone jest przebywanie na oddziale położnych, których nie ma w grafiku?

Jest dozwolone, jakoś szpital sobie z tym radzi, nawet lekarz połoznik w szkole rodzenia o tym mówi.

co do płacenia za spełnienie obowiązku, za który dostaje się normalną pensję - jest na to chyba jakaś określona nazwa :/

Patrz na punkty 1,2,3 które sama wymieniłaś. Naprawdę położna za to otrzymuje normalną pensję?
oj coś narozrabiałam i poszło dwa razy :(
Agatha i sama doszłaś do istoty rzeczy,

tak jak napisałaś żyję w świecie własnych wyobrażeń, obserwacji i poglądów i to chyba zupełnie naturalne, sami Tworzymy sobie swój świat i swoją osobowość, podejmujemy decyzje dzięki trudnemu do przecenienia doświadczeniu ... myślę, że to jest bardziej prawidłowe niż życie podporządkowane badaniom, dowodom, publikacjom uczonych,liczbom i faktom, może jesteś typem naukowca i to Cię przekonuje ale mnie nie, nigdy nie napisałam, że coś o czym pisze jest 100% prawdziwe, to są moje przemyślenia i tyle, co Ci w tym przeszkadza ?
Agatha i sama doszłaś do istoty rzeczy,

tak jak napisałaś żyję w świecie własnych wyobrażeń, obserwacji i poglądów i to chyba zupełnie naturalne, sami Tworzymy sobie swój świat i swoją osobowość, podejmujemy decyzje dzięki trudnemu do przecenienia doświadczeniu ... myślę, że to jest bardziej prawidłowe niż życie podporządkowane badaniom, dowodom, publikacjom uczonych,liczbom i faktom, może jesteś typem naukowca i to Cię przekonuje ale mnie nie, nigdy nie napisałam, że coś o czym pisze jest 100% prawdziwe, to są moje przemyślenia i tyle, co Ci w tym przeszkadza ?
ewqa - dokładnie wyjęłaś mi to z ust
co jeśli uprę się na położną, która będzie świeżo po dyżurze
czy będziecie ją budzić po ciężkiej nocy jak zaczną Wam się bóle?
poza tym czy dozwolone jest przebywanie na oddziale położnych, których nie ma w grafiku?

co do płacenia za spełnienie obowiązku, za który dostaje się normalną pensję - jest na to chyba jakaś określona nazwa :/
*świecie :)
Lariso, cały czas proszę Cię o przykłady, ponieważ masz tendencję do życia w świedzie własnych wyobrażeń, najczęsciej sprzecznych z faktami, obserwacjami innych i nawet licznymi i bardzo popularnymi badaniami naukowymi. Mam nadzieję, że np. setna prośba o poparcie Twoich wymysłów faktami sprowadzi Cię do rzeczywistości. Pierwszych kilka próśb o przykłady nie daje efektów, to oczywiste...
zastanawia mnie tylko jedna rzecz jeśli przy porodzie jest opłacona połozna która nie ma w tym czasie dyżuru i coś pójdzie nie tak, jakieś komplikacje, powikłania, lub nie daj bóg śmierć rodzącej lub dziecka to kto za to odpowiada? lekarz czy połozna którzy maja w tym dniu dyżur czy położna której pacjentka płaci i przychodzi sobie na oddział, czy taka połozna ma w ogóle prawo przebywać na oddziale jeśli nie ma dyzuru?
Agatha ty tylko cały czas odsyłasz wszystkich do książek i statystyk a ja żyję na tym świecie 27 lat i moje doświdczenia znaczą dla mnie dużo więcej niż najnowsze publikacje "wielkich " ludzi

ja mam takie doświadczenia ty masz inne więc czemu tak usilnie negujesz moje ?

Co do Twoich wiecznych próśb o przykładziki, dowody i przywoływania to naprawdę wystarczy mi to, że ja wiem, że tak jest i nie widzę powodu, dla którego miałabym Ci to udowadniać, jaka jesteś chyba sama wiesz najlepiej :)

ja uważam że, ludzie bardzo często akceptuja coś ale pod warunkiem, że to nie dotyczy ich samych, to jest prawda stara jak świat, jest to ludzkie i naturalne, więc nie rozumiem co jest kontrowersyjnego w tym poglądzie żeby go tak bojkotować ???

każdy ma swoja moralność- na moją składa się wiele rzeczy w tym, nie opłacanie dodatkowej położnej w państwowym szpitalu, więc w moim mniemaniu Twoje zachowanie jest dla mnie niemoralne-koniec, kropka :)

Ja myślę, że zu duzo tu emocji doszło do głosu. Bo idąc tropem, że Ci co płacą zabierają coś tym, których na to nie stać i przezwyczajają do tego to należy też potępiać tych, którzy chodząc do lekarza prywatnie. Przecież to ich zawód i powinni każdego przyjąć i tak samo traktować. A tak często lekarz pracuje prywatnie i na NFZ i przezwyczjaony do tych, c płacą powinien być niemiły dla tych grugich itd. itp. I tak w każdej dziedzinie życia. Tak jak dziewczyny piszą nie płaci się za uśmiech tylko, żeby dana położna opiekowała się tylko nami, przeważnie w jej wolny dzień. Dużo tutaj jet dziewczyn, które nie płąciły, a miały dobrą opiekę. Właściwie wszystkie. Więc ta teoria jednak nie za bardzo się sprawdza, że już się im "nie za kasę" nie che...
Położna przyjeżdża specjalnie dla mnie, więc reszta dziewczyn nic nie traci, a wręcz przeciwnie - zyskuje.

Masz opinie dziewczyn - nikt nie zauważył gorszej opieki, położne bez dodatkowych opłat zachowują się bardzo fajnie.

Przywołaj mój "moralizatorski ton" odnośnie płacenia za to, co chcemy uzyskać. Przykładzik jakiś poproszę. Od lat leczę się prywatnie, bo tak wolę i piszę o tym od lat. Na NFZ nie ma wielkiej szansy robić tego dobrze (większość lekarzy, do których chodzę nawet nie przyjmuja na NFZ), a z moich składek moga sobie korzystać inni. Gdzie widzisz niemoralne zachowanie? Może równie niemoralne było kupienie całkiem nowej wyprawki dla dziecka, podczas gdy wiele osób kupuje rzeczy z drugiej ręki?

Przestań mi wmawiać, że postępuję niemoralnie, bo nie popieram socjalistycznej urawniłowki. Każdy decyduje sam, na co chce wydać pieniądze.

Na temat stereotypów to moze jakąś książkę lub choćby artykuł przeczytaj. To, że akurat w Twoim otoczeniu coś takiego się wydarzyło, nie oznacza jeszcze, że to prawidłowość. W mojej rodzinie jest akurat odwrotnie. O czymś świadczy pojedynczy przypadek? Tylko o pojedynczych osobach.
sprawiedliwość względem matek których nie stać żeby zapłacić, i nie wmówisz mi, że położna nie będzie się bardziej poświęcała dla tych które jej zapłaciły kosztem innych, bo nie zawsze specjalnie przyjeżdża do porodu poświęcając swój wolny czas ! Sama piszesz, że jest ich tyle mniej ! więc to chyba oczywiste, że jeżeli ta jedna z siedmiu położnych siedzi przy tobie za kasę 10h to nie zostaje jej wiele czasu na te "nieopłacone"

co do rasowych uprzedzeń to bardzo często jest tak jak opisałam bo znam takie przypadki z własnego doświadczenia, owszem potem akceptują takie związki bo... nie mają wyjścia i najczęściej robią dobrą mine do złej gry

Agatha wkurzasz się bo to ty jesteś najlepszym przykładem tego co opisałam, Twój wiecznie moralizatorski ton, przywoływanie wszystkich do porządku itd, ale jak chodzi o Twoją ciąże i Twoje dziecko to morale masz gdzieś, płacisz i tyle ! Byle miec dobrze i zamiast się do tego przyznać to oczywiście tworzysz sobie nowe zasady i reguły, byleby wytłumaczyć swoje postępowanie ( a to właśnie jest dopiero typowe dla PiS-u ) jest cwaniak i manipulator pierwszej wody
Moja sis miała położną Alicje Grzesiak- z czystym sumieniem poleca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry