Widok

Położna - Zaspa !!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie- jestem w 37tc, miałam położną z polecenia na Zaspie, jednak w moim terminie ma oblężenie w pracy i poza i niestety nie może mi towarzyszyć. Jeśli któraś z Was miała wykupioną położną na Zaspie i spisała się na medal dajcie znać. Mam takiego stresa że szok !!!
Mój mail m.kwasnik@onet.eu
Z góry dzięki !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co ma "sprawiedliwość" i "dobro ogółu" do wykupienia prywatnej położnej? To jakieś emeryckie bajdurzenie, zaraz na PIS zejdziemy.

Fakty są takie, że:

- położne w naszych szpitalach są bardzo dobre i miłe, patrz posty dziewczyn, które już rodziły bez swojej położnej
- jest ich zdecydowanie za mało, bo kilka lat temu zmniejszono liczbę miejsc na porodówkach, a teraz znów mamy mnóstwo rodzących
- gdy jedne pacjentki mają prywatne położne, to reszta ma wtedy lepszą opiekę położnych "państwowych", więc wszystkie korzystamy

Faktem jest tylko, że proceder powinien być jeszcze bardziej oficjalny, a za usługę powinnam dostać fakturę. Ale czy za prywatne wizyty u położnika dostałam rachunek? A gdybym chodziła na NFZ zgodnie z limitami, to raczej już bym nie miała kogo rodzić.

P.S. Przełamywanie stereotypów, w tym rasowych uprzedzeń odbywa się dokładnie odwrotnie, niż to opisujesz.
tak już jest, że wszyscy jak ich zapytasz to hołdują wziosłym ideom, nie płacić za coś co się należy, nie uprawiać prywaty i być ponadto dla dobra ogółu, tylko, że w konfrontacji z własnymi potrzebami i obawą te wszystkie sprawiedliwości mamy w głęboko w dupie...
dobro ogółu w konfrontacji z naszym prywatnym dobrem zaskakująco traci na wartości :)
to tak jak z rasizmem, jak zapytasz u cioci na imieninach kto jest rasistą to każdy będzie sapał z oburzenia, że nigdy w życiu, ale niech potem nie daj boże córa przedstawi nigeryjczyka za męża to wtedy szybko się okazuje, że tolerują ależ oczywiście, że tolerują inne rasy ... byle u obcych ;)
ja rodziłam ponad rok temu również nie miałam opłaconej położnej, nie płaciliśmy za poród rodzinny a opieka rewelacja!!! dodam że leżałam na porodówce dwa razy i łącznie trafiłam na 3 zmiany i nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa na opiekę
A nie zauważyłaś, że teraz jest tak jakby ociupinkę więcej rodzących, niż trzy lata temu? Nie rzuciło Ci się w oczy stado brzuchatych babek w centrum handlowym? :D

Ech, chciałabym rodzić trzy lata temu... Teraz nie mam nawet pewności, czy uda mi się dostać na Zaspę. Może się okazać, że z braku miejsc zostanę odesłana do innego szpitala.
rodziłam na zaspie 3 lata temu nie płaciłam za połozną, nie płaciłam nawet za poród rodzinny, opiekę miałam super w ostatniej fazie porodu miałam przy sobie chyba 3 połozne, bardzo dobrze wykonujące swoją pracę także nie rozumiem idei "wykupywania" połoznej
ja jeszcze nie dzwoniłam, ale chyba juz czas, okaże się jeszcze że bede rodzić normalnie i nie będę miała z kim :) ?

a do tego co napisałas wyżej dorzucę jeszcze, że położnej płaci się także za to, że przyjedzie w swoim wolnym czasie, o każdej porze dnia i nocy ... a płacenei za jej pomoc jest spłycane tylko do tego, że się uśmiechnie 2 razy szerzej jak dostanie 300zł
papilio1@op.pl
Dokładnie Agatha nie płaci się za to żeby miła była tylko żeby była cały czas z rodzącą. Nie uważam tego za coś złego zwłaszcza, że płaci się położnej za to że przyszła dodatkowo i poświęciła swój czas wolny.
Ja zawsze będę polecać panią Alę, naprawdę super kobieta i myślę, że dzięki niej mój poród trwał tak krótko i nie jest dla mnie traumą :) :)
Nie będę płacić za to, żeby położna była miła i pomocna - niech któraś by spróbowała nie być... Na szczęście większość położnych w gdańskich szpitalach jest chwalona przez pacjentki, więc nie mam obaw z tym związanych.

Będę płacić za to, żeby położna była z nami cały czas. Teraz na Zaspie dziennie rodzi ponad 20 kobiet, a szpital przygotowany jest na 7... Choćby te położne święte były, to najzwyczajniej w świecie - nie dadzą rady siedzieć każdej pacjentce między nogami i dopilnować, żebyśmy rodziły jak najszybciej i najlepiej.

Tokio, już się umówiłam z "naszą" położną :) Spotykam się z nią w sobotę.
rodziłam na zaspie, nie miałam "swojej" położnej, a trafiłam na cudowna kobietę. Dziś nawet nie wiem jak się nazywa, a szkoda, bo może mogłabym polecić.
Biorą...bo dają.To jest świadoma łapówka,która nie jest zgodna z prawem.Jeśli chodzi o prywatne porody za grubą kasę,też uważam za przesadę,ale jak ludzie mają grubą kasę to dlaczego nie?
Lekarze biorą, położne biorą.. tak jest, było i będzie.
A punkt widzenia i potrzeba każdej kobiety jest inna.
W większości kobiet decyduje się na położną nie kierując się fanaberią lecz mają ku temu swoje powody ( mniej lub bardziej poważne).
Wolna wola. Jedna nie da, dziesięć da..
takie życie..
Dla mnie położna, była od początku ciąży oczywistością, ale już porody w prywatnych klinikach (np. SwissMed) to już dla mnie fanaberia, a dla innnych norma i oczywistość...
zgadzam sie z justi30 i ania27
Hej, czy mogłabyś mi tez przesłać na maila namiary na położną na Zaspie? Mam termin na czerwiec, ale wolę wcześniej kogoś zarezerwować. Oto mail: mufkaa@gazeta.pl
zgadzam sie z Toba Ania27.
Położne same sobie zawód wybrały,wiec dlaczego placic im jeszcze za to,zeby byly w miarę wporządku wobec pacjentek.Ludzie sami ucza ich brania kasy(i innych łapówek)a potem te pacjentki,ktore łapówek nie dają,tylko na tym cierpią musząc znosic niemiłe(lekko mówiąc)zachowania co niektórych poloznych.
A tak apropo...to jesli chodzi o porodówkę to nie spotkalam sie ani oosbiscie ani nie slyszalam o innych szpitalach,zeby polozne podczas porodu byly jakies niemiłe i malo pomocne.
Ja uważam,że taka moda na wypożyczenie za kasę położnej nie jest dobre,dlatego że to ich praca,za to im płacą i dobra opieka nad dzieckiem i matki leży w ich zas...obowiązku,a jak sie nauczą za dodatkową kasę być miłe i pomocne to bez wykupu zaczną,jak nie już zaczęły olewać.Wystarczy pokazać pieniądz i tak przyzwyczajać,ja uważam że robicie krzywdę tym których nie stać na to.
witam a ile taka połozna mniej wiecej kosztuje?
Cześć Dziewczyny,
ja mam jeszcze trochę czasu, ale też proszę o prezsłanie namiarów na sprawdzone położne na Zaspie na adres roksana74@wp.pl
Pozdarwiam
Nie nie do Pani Beaty :) możesz być spokojna, ale teraz już wiem- lepiej nie czekać i dzwonić dużo wcześniej, bo jest mega wysyp i jest problem z terminami. Radzę zadzwonić i się umówić - będziesz miała spokojną głowę :)
a do kogo miałaś namiar?
ja mam numer do Pani Beaty , jeszcze nie dzwoniłam ale teraz się przestraszyłam, że to może o nia chodzić i już mnie nie przyjmie? :(
papilio1@op.pl
poszedł mail :)
Ktoś ma jeszcze panią godną polecenia?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry