Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika_81 sory,zle zrorumialam z tym okresem he he.ostatnio to juz nie myśle trzeżwo.Ja mam termin porodu na 27 kwietnia,ciekawe jaki mi dadzą termin cc.to moja trzecia ciąża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe ze ja tak bardzo daze do Sn jak wy do cc ;))
Mam nadzieje ze gdy ktos chodzi do lekarza ze swiss to pozniej nawet w 35 tyg moze liczyc na przyjecie w razie porodu...
a jak to sobie wyobrazasz ze np przed klasfikacja zacznie Ci sie porod i pojedziesz na porodowke do swiss medu ? marne szanse jak dla mnie bliskie zeru - bo jezeli porod zacznie sie przed 37TC to znaczy ze dziecko bedzie wczesniakiem - co oznacza wzmozona opieke nad nim czyli ryzyko ze swiss med zaraz po porodzie bedzie musial przewiesc nororodka np na zaspe - swiss med omija jak moze przypadkow ciaz w ktorych cos jest nie tak, bo im sie to nie oplaca. Cena za porod to 5,5tys niezaleznie jak dlugo zostaniesz w szpitalu i niezaleznie jaki porod bedziesz miala - ale zalezy im zeby wszytsko przebieglo latwo i sprawnie zeby po 3 dniach wypisac kobiete z dzieckiem do domu - to swietna klinika jezeli chodzi o porody bez problemow bo inne przypadki nie sa tak przyjmowane, ja znam sporo przypadkow kiedy wlasnie ciaze ktore nie przebiegaly "gladko" nie zostaly przyjete na oddzial
Jak widac z powyzszych przypadków takie porody sie jednak zdarzaja.. szczegolnie jak chce sie cc...
jak ja byłam w swissie to był jeden wcześniak ale taki nie wymagający specjalistycznej opieki chyba bo wszystkie inkubatorki stały puste, wiem bo byłam w tym pokoiku gdzie stoują z położną, bo mi pokazywała tam wyniki badań małej.
ale cc gdzie termin jest z góry ustalony a poród naturalny to całkiem inna bajka
ja idę za tydzień na kwalifikacje to jeszcze raz się o to spytam - ale telefonicznie i od znajomych dostałam właśnie tą inf o której CI napisałam
tez sie zastanwiałam na swissmed w przyszłości ale właśnie ze wzgledu na to ze nie maja dla wszesniaków rezygnuje
Dziewczyny,

dziś byłam ponownie na wizycie kontrolnej czyli KTG. Ponieważ w nocy miałam skurcze - lekarz na wszelki wypadek wolał to sprawdzić - i byłam także badana. Okazuje się że to przepowiadające jednakże zostałam wpisana do magicznego kalendarza na 14 kwietnia - i od dziś odliczam :)

Fakt faktem że nie przyjmują zagrożonych ciąż - i to wydaje się być odpowiedzialne bowiem nikt później nie chciałby przechodzić wszelkich nieprzyjemności z tym związanych. Poza tym również w tej sprawie wcześniej rozmawiałam z moim lekarzem prowadzącym i wspólnie ustaliliśmy że gdyby coś się działo zanim przeszłam kwalifikację - mam jechać na Zaspę bo tylko tam radzą sobie z poważnymi problemami. Dziś już wiemy że jest wszystko ok - niemniej jednak lekarze wcale nie kwapią się do przeprowadzania CC przed 38/39 tygodniem - bowiem każdy dzień dzidziusia w brzuszku jest dla niego bardzo cenny. No chyba że dzidziuś sam się pcha na świat - to inna sprawa.
sprawdziłam w książeczce małej, jak to kogoś interesuje, to dają noworodkom w swissie tą szczepionkę engerix, bo w innych szpitalach podają niby jakąś o niezbyt fajnym składzie-był długi temat na forum
tak dokładnie - skład szczepionki w swiss medzie dla noworodków jest lepszy niż te co są w zwykłych szpitalach :)
Monika- czyli pierwszy raz na kwalifikacje bylas na poczatku 36 tygodnia tak? chcesz rodzic sn w swiss?
Fajnie ze szczepionka jest super ;) inkuobatory tez sa - przynajmniej jak bylam na ogladaniu to widzialam i polozna podekreslala ze jak cos sie dzieje to nigdzie nie jada tylko wszystko odbywa sie u nich.
dziewczyny a kiedy najlepiej wybrać się na samo oglądanie - chciałabym z mężem podjechać do nich i zobaczyć warunki, a przede wszystkim porozmawiać z kimś jak wygląda u nich poród (mam sporo pytań na które forum nie pomorze), kwestie kwalifikacji i płatności - czy w weekendy mozna ??
Kamyk1 ja byłam w 35/36 tygodniu na kwalifikacji. Jednakże już na wizycie w 34 tygodniu otrzymałam informację iż w razie gdyby coś się działo mam tam jechać - w takich sytuacjach lekarze porozumiewają się pomiędzy sobą w przypadku stałych pacjentek i bezproblemowych ciąż.

Rodzę przez CC - skierowanie od ortopedy i neurochirurga.
niestety kwalifikacje są od pon do pt do godziny 14, ale w weekend możesz pojechać zobaczyć oddział i porozmawiać z dyżurującą położną
Dzieki Monika ;) Mam nadzieje ze wlasnie moj gin jakby co to nawet w 34 tyg jakos mnie pokieruje, jako ze pracuje w swiss.
Jesli chodzi o samo ogladanie to polecam soboty, nikogo nie ma i wlasnie polozna oprowadzi i odpowie na wsz. pytania.

A Ja dziś byłam na kwalifikacji i mam wyznaczony termij na 21 kwietnia.za tydzien jadę na ktg i jeszcze za 2 tyg.dziś miałam ktg,usg no i wymaz.i kurcze dowiedziałam się że to nie córcia tylko syn!To będzie nasz trzeci chłopak.ale ciagle mam nadzieję,że może jednak córka?!!
Kaja a w ktorym tygodniu jestes? ja do dzis nie wiem czy syn czy corka bo lekarz wciaz zmienia albo nozki sa zlaczone i nic nie widac.. ale rozumiem ze ty cala ciaze wiedzialas ze corka a tu nagle chlopak ;))) czyli nic tak naprawde do konca nie wiadomo ;)))
hop do góry
Wiecie co, ja tam nie rodziłam ale zastanawialam się mocno nad porodem właśnie tam. Jednak się nie zdecydowałam. Już wyjaśniam czemu. Otóź urodziła tam dziewczyna z mojej rodziny i ona była bardzo a nawet BARDZO zadowolona. Ale mnie zraził fakt, że sale poporodowe są 2-osobowe a nie ma limitu odwiedzin. Kurcze, jak się płaci 5 czy 6 tysięcy, to powinni zapewnić salę na wyłączność pacjentki. No bo jak tu mówić o poszanowaniu intymności, kiedy trzeba dziecko karmić, zmienić podkład (bo krwi trochę jest po porodzie) w obecności gości sąsiadki, którzy mogą siedzieć na okrągło. Mąż dziewczyny, która mi o tym opowiadala, siedział do nocy aż ok północy przyszła polożna i delikatnie zasugerowała, że może już pojedzie do domu (byli spoza Tczewa więc jak już przyjechał to siedział), bo i żonie, i pani z sąsiedniego łóżka przyda się odpoczynek. Mnie to odrzuciło. W końcu cena za poród jest spora i nawet jeśli reszta jest super, to ja nie chciałabym być zaraz po porodzie narażona na obecność czyjegoś męża w pokoju. Ja pamiętam, że po każdym porodzie nie dało rady być szczelnie zakrytą i wszelkich czynności związane z... kawałkiem golizny nazwijmy to :-) dokonac w łaziencie. I co innego, jak za towarzystwo mamy drugą świerzą mamę a co innego jak jej męża :-). Myślę, że jeśli komuś to nie przeszkadza, to swissmed będzie świetną alternatywą. Ale jak ktoś nie życzy sobie obecności obcego męża, to chyba nie. Bo jaką gwarancję będziemy mieli, że akurat będziemy w sali same lub że trafimy na wyjątkowo delikatną i wyrozumiałą współpacjentkę, która nie pozwoli gościom długo siedzieć.
masz rację to nie tak powinno być przy takiej cenie...można liczyć że akurat pokój będzie pusty , no ale nadzieja matką głupich jak mawiają :)
tylko i tak lepsze to niż np na kliniczej gdzie sale są wieloosobowe i również masz gości swoich "koleżanek" non stop... Zaspa miała fajnie jak była epidemia grypy bo wtedy nikogo nie wpuszczali na sale poporodowe w ramach odwiedzin no ale już "epidemia" przeszła ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry