Widok

Poród w Redłowie - aktualne opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, jestem w 9 mcu ciąży i wielkimi krokami zbliża się "godzina 0" :) Nastawiam się na poród na Klinicznej, ale z racji tego że bliżej mi do Redłowa - to gdyby trzeba było jechać natychmiast pewnie tam wyląduję. Znalazłam kilka opinii ale niezbyt świeżych - są tu mamusie, które rodziły w Redłowie w tym roku? Słyszałam że jest / był tam remont. Jak wygląda pierwsza faza porodu - każą leżeć pod KTG czy można się ruszać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapomniałam napisać, że nie trzeba leżeć w pierwszej fazie. Położna przyniosła mi piłkę i worek sako, ale mnie to nic nie pomogło, wręcz przeciwnie wkurzało mnie tylko jak miałam się ruszać;) Wolałam stać przy łóżku w czasie skurczu. Położna tylko co jakiś czas sprawdzała puls maluszka.
Ja rodziłam w Redłowie w maju. I jestem bardzo zadowolona. Faktycznie był remont na zewnątrz, ale na porodówce położna zasłoniła okna.Leżałam w sali nr 3. ktg miałam podłączone na początku, a potem po podaniu oksytocyny już nie. Miałam podłączoną kroplówkę, bodajże z antybiotykiem, ale miałam ciągłą potrzebę chodzenia do toalety i położna cierpliwie przychodziła i jak chciałam tylko wyjść to mnie odłączała, a potem przyłączała. Na prawdę trafiłam na prawdę na cudowną położną panią Małgosię:) ale w między czasie jak zaglądały inne to też były na prawdę bardzo pomocne. Skurcze zaczęły się po podaniu oksytocyny, i urodziłam już po niecałych 4 godzinach, więc pewnie też dlatego nie było najgorzej. Przede mną dziewczyna urodziła w 20 minut :p Jeśli chodzi o opiekę po porodzie, trafiło się parę mniej miłych położnych i jedna pediatra była nie za bardzo fajna. Ale reszta pań na prawdę kochanych. Wyszłam po dwóch dobach. Myślę też, że bardzo dużo zależy od nastawienia:) Powodzenia i nie słuchaj złych opinii, bo i tak nie ma co się stresować na zapas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja rodziłam rok temu w Redłowie. Jestem bardzo zadowolona...opieka w trakcie porodu super, tak samo już na porodówce czuliśmy się z synkiem komfortowi.
Życzę łagodnego porodu :)
pozdrawiam
Nie ma żadnych mamuś, które tam rodziły?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry