Widok

Powrót do pracy - w teorii i w praktyce

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po jakim czasie od porodu wracałyście do pracy?

Ostatnio rozmawiałam z p. psycholog i generalnie uważa, że dla dziecka niekorzystne jest wysyłanie go do przedszkola na "cały dzień" przed 4tym rokiem życia, od 3 lat uważa, że można oddać, ale jedynie na pare godzin.

Z jednej strony nie wyobrażam sobie siedzenia przez kolejne 2,5 roku w domu. Myślałam, żeby od 3 lat zacząć małą oddawać na te pare godzin. Z jednej strony szukam ofert pracy, bo jestem po studiach, lata lecą, a nie mam żadnego doświadczenia zawodowego i jeśli jak najszybciej go nie zdobędę, to z każdym rokiem będzie coraz ciężej,a z drugiej strony nie wyobrażam sobie oddać małej pod opiekę obcej osoby... :((

Jak sobie radzicie/ poradziłyście z tą całą sytuacją? Jak dzieci takie "rozstanie" przeżyły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :)
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak przygotować się na powrót do biura, to polecam zapoznać się z tym artykułem: https://talentplace.pl/blog/dla-pracodawcow/jak-przygotowac-pracownikow-na-powrot-do-biura :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

raczej jest presja by za wszelką cenę iść do byle jakiej pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobiety w domu faktycznie maja znacznie mniej możliwości dorobienia sobie niż inni. W końcu, jak tutaj wyrwać się z mieszkania, gdy pod opieką jest maluch? Jeśli interesujecie się urodą oraz pielęgnacja, polecam zastanowić się nad pracą jako konsultant kosmetyków Souvre. Kosmetyki bardzo dobrej jakosci, jest to wysoka półka (może już pewnie o nich słyszałyście). Mają w ofercie również suplementy jak rownież artykuły do domu. Zarejestrować się można na tej stronie: http://pl.souvre.com/pl/auth/sign-up/498811b36e2ca052e8e880c75039d884 Rejestracja jest darmowa. Jeśli uznacie, że to nie to, po prostu możecie od razu zakończyć. Wiele kobiet jednak zarabia na tym całkiem niezłe pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry