Widok

Proszę o opinie dot. wózka Emmaljunga modele Edge i Mondial

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w. Mam też pytanie, jaki rodzaj stelaża (podwozia) wybrałyście i dlaczego???? Z góry dziękuję....
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli mogę się wypowiedzieć, to moim zdaniem różnice między tymi modelami a smartem nie są warte różnicy w cenach między nimi...
Ale to moje zdanie i dlatego wybraliśmy smarta. Co nie zmienia faktu że mondial mnie zachwycił najbardziej ;)
A co do podwozia to zależy chyba od terenu po jakim głównie będzie się jeździć.
imageimage
To fakt mondial jest najpiekniejszy,ale nie warto przepłacac,smart w zupełnosci wystaczy;-)
My się właśnie też zastanawiamy, który wózek z tych dwóch wybrać, a różnica minimalna, smart też jest super, tylko mi osobiście nie podobają się te koszyki metalowe, a w smarcie nie można innego, w edgu jest więcej kolorów do wyboru i my napewno wybierzemy ten stelaż z przekładaną raczką i koszem z materiału.
image

image
Może ktoś jeszcze ma doświadczenia z wózkiem emmaljunga?
image

image
My kupiliśmy Edge na stelażu sport, bo wydawało się z opisu najbardziej trwałe i odpowiednie na polskie chodniki. Zobaczymy jak się sprawdzi, bo jeszcze nie zabieraliśmy małej na spacer.
image
image
my mamy emmaljunge smart duo combi i jak dla mnie nie ma lepszego wózka :) uzywamy go juz ponad dwa lata a od pazdziernika bedzie uzywany przez nasze drugie dziecko :)

jak dla mnie najwazniejsze sa duze pompowane koła, metalowy bagaznik pod wózkiem jest ładowny i naprawde dużo zakupów można tam włożyć :)

polecam !

Słyszałam, że te metalowe kosze po dłuższym użytkowaniu się wyrabiają i "dzwonią" na nierównościach. Ile w tym prawdy?????
co to za bzdura, nic sie nam nie wyrobilo i nic nam w wózku nie dzwoni.
Też się nad tym zastanawiałam, że z tym metalowym koszem to chyba kit
no pewnie ze kit, to tak samo jak to ze pompowane kółka niby łatwiej sie przebijaja na kamieniach czy czyms ostrym. My juezdzimy tym wózkiem po naprawde dziwnych i nierównych miejscach i nigdy nic takiego sie nie stalo.
smart jest wykonany z innych materiałów , gorszych jakościowo i nie ma zmiennej amortyzacji. Według mnie jest spora różnica . Wystarczy popatrzeć na tabele porównawczą. My chcieliśmy Edge ale jest zbyt ciężki na nasze 4 piętro. Wybraliśmy model city cross, niestety nie ma on tej super gondolki, ale jest leciutki i lada dzień będzie czekał na naszego synka.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, a czy smart Wam nie trzeszczy? Ja jeżdzę nim od 3 tyg. i cos mi skrzypi w stelażu:( zwlaszcza na nierównościach
Może ktoś jeszcze sie wypowie????
image
Sasza ja też myślałam o city cross, ale on ma piankowe koła, a my wolimy na nasze drogi pompowane, także kurcze nie można mieć wszystkiego.
Cały czas nie wiem na który się zdecydować.
image

image
Wiesz moja sąsiadka ma city crossa i jest super, u nas są polne drogi albo takie płyty, inna sąsiadka ma pompowane i co chwilke łapie gumę na jakimś kamieniu. Emmaljunga ma taką fajną amortyzacje, że właśnie dlatego ją wybrałam. Ja mieszkam na górnej oruni i tam są chodniki ale całe dnie spędzam u mamy, tu o asfalcie nikt nigdy nie słyszał :))
image
image
A gdzie można obejrzeć Emmaljungę Mondial na żywo???? W mama i ja nie dopatrzylam się.
image
W mama i ja kiedyś był. Widocznie ktoś kupił. Często się zmieniają te wózki na ekspozycji.
image
image
Sasza, napisz proszę gdzie oglądałaś tę tabelę porównawczą?
Chcę porównać Smarta do pozostałych wózków Emmy...
Dzisiaj odbieraliśmy naszego smarta w mama i ja i był mondial na ekspozycji
imageimage
W katalogu na ostatniej stronie jest zestawienie, ja dostałam katalog w mama i ja.
Jeszcze tu znalazłam
http://www.emmaljunga.se/techspec_all.asp?lang=PL
image
image
Dzięki Martek -muszę jutro podjechać i obejrzeć.
image
Dzięki Sasza.
Podbijam. Może ktoś ostatnio kupił i będzie mógł coś napisać???????
image
My mamy juz ponad rok Mundial Duo Combi ze stelażem sport, jesteśmy bardzo zadowoleni, ale fakt jest taki że wózek jest bardzo ciężki ale nam to akurat w niczym nie przeszkadza. W gondoli Zuzia jeździła do 8 miesiąca a później poszła na spacerówkęw której jeździ do dziś. Nie mieliśmy z niczym problemów.
Wózek Emmaljunga Smart zakupiony w marcu 2011 roku w polskim stacjonarnym sklepie. Kompletna porażka. Na wózku naklejki made in sweden a wygląda na to, że wózek wyprodukowano w Chinach. Po kilku miesiącach sporadycznego używania ( na zmieniane z lżejszym wózkiem) przedziurawiła się dętka. Jakież było moje zdziwienie gdy ściągam oponkę z kola a tam na dętce napis MADE IN CHINA. Po pol roku użytkowania z gondoli przy mocowaniu do stelaża wypadł i rozleciał się nit mocujący. Wózek niby markowy ale to chiński badziew za ponad 2000 zł. Nigdy więcej Emmaljungi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

do góry