Widok

Rozczarowanie GAMETA

Centrum Zdrowia Gameta Temat dostępny też na forum:
Witam chciałam się podzielić doświadczeniem jakie spotkało nas w nowej otwartej klinice w Gdyni, z mężem staramy się o nasze maleństwo już 3 rok, ja się leczę on też. Mąż miał zrobić ponownę już badania nasienia poprzednie robił w Invicie a teraz gdy dowiedzieliśmy się że otworzyli klinikę w Gdyni to zrobił je tu bo dużo bliżej dzwonił 2 razy jeszcze przed badaniem pytał się czy badanie nasienia jest takie same jak w Invicie panie z recepcji zapewniały że tak identyczne tyle samo nawet kosztowało. Jakie zdziwienie było mojego męża jak odebrał wynik! w porównaniu z Invictą gdzie wszystko jest wyszczególnione z 20 pozycji opis tutaj na kartce ręcznie wypisane podstawowe dane 5 pozycji!!! oburzony mąż wrócił tam i powiedział że panie zapewniały go że to są kompletne wyniki! a tu takie coś panie tylko powiedziały że jak mu to nie odpowiada to może zgłosić reklamacje! No szlak nas trafia badanie kosztują fortunę co miesiąc idzie na nie dużo kasy gdy małżeństwo ma takie problemy a ile stresu przeżyć a tu robią Cię w konia badanie trzeba będzie powtórzyć bo gdybym chciała takie to mogłam iść do przechodni i koszt o wiele mniejszy a nie do kliniki niepłodności jestem wściekła W lutym mieliśmy iść pierwszy raz na wizytę tam ale teraz się obawiam jak oni wszystko robią tak na odpiernicz kolejne miesiące stracone oj ciężko cały czas pod górkę pozdrawiam wszystkie staraczki i powodzenia w Nowym Roku!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29
Witam czytam pani wypowiedz i sie nie zgadzam, takze przeszlam z invicty do gamety , lacze sie u doktora sliwinskiego, maz miał badanie nasienia dwukrotnie i wynik niczym nie rozni sie od wyniku w invicie, jestem po pierwszwj inseminacji czekam na wynik ,mam nadzieje ze bedzie pozytywny bo to nie klinika ma pomoc tylko lekarz, a ja akurat wierze w mojego lekarza. Polecam go wszystkim pania ktore staraja sie o malenstwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również przeszłam z Invicty do Gemety.i czekam na pierwszą inseminację. w tej klinice
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej!
Widze że nie ejstem jedyna osobą , ktora przechodzi z Invicty do Gamety!!!
I mam nadzieje ze 4 iui uda nam sie:)))))))
Przeszlismy od dr SZ. do dr Czecha -pierwsza moja wizyta za 4 tyg- ciekawe jak bedzie -troche sie denerwuje!!
ale jestem podbrej mysli
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam!!!Ja również przeszłam z invicty za dr CZ, byłam juz na pierwszej wizycie w gamecie i jestem bardzo zadowolona!!!a pan dr wiadomo - rewelacja, oby więcej takich lekarzy - konkretny, rzeczowy, na wszystkie pytania odpowiada szczegółowo!!!bez pośpiechu typu -15minut wizyta i koniec do widzenia (tak było u dr SZ w Invikcie:( Jestem po 5 inseminacjach i teraz już tylko in-vitro zostalo ale z takim lekarzem człowiek nigdy się nie zalamie!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro piszecie o rozczarowaniach w Gamecie, to może warto przenieść się do INVICTY. Ja się tam leczę od dłuższego czasu i nie mogę narzekać. Zanim miałam problemy z zajściem w ciąże, też leczyłam się tam u ginekologów i wykonywałam profilaktyczne badania i nigdy nic mnie niemile nie zaskoczyło. Teraz INVICTA prowadzi po raz drugi program IN VITRO DO SKUTKU, więc może warto skorzystać :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Taka mała uwaga do Pani powyżej...warto przeczytać wszystkie wpisy bo z tego co ja widzę to większość osób wypowiadających się tutaj nie jest rozczarowanych Gametą - a wręcz przeciwnie - BARDZO ZADOWOLONYCH!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja równiez przeszłam za dr Czechem. Jestem bardzo zadowolnona jesli chodzi o tego lekarza jak równiez klinikę. Obecnie jestem w ciąży, pierwsze podejście do in vitro udane, 3 moim koleżanką również za pierwszym razem się udałao:) a o Inwikcie szkoda mówić i tyle, leczyłam się tam przez 2 lata i nic...
Mimo PCO zaszłam w ciążę, a mój przypadek był bardzo poważny, także trzymam kciuki za inne dziewczyny z PCO !!
Ja leczyłam się w INVICTA. Byłam strasznie niezadowolona z tej kliniki. Denerwowałam się na samą myśl, że muszę tam jechać. Po kolejnej nieudanej próbie leczenia zdecydowaliśmy z mężem, że klinikę zmienimy. Chcieliśmy jechać do Białegostoku, mimo, że jesteśmy z 3-miasta i odległość byłaby spora. Byłam jednak dość zdeterminowana i perspektywa dojeżdżania kilkaset kilometrów nie była w stanie mnie zniechęcić. Byle nie do INVICTY. I wtedy, zupełnie przypadkiem dowiedziałam się, że w Gdyni zaczęła swoją działalność GAMETA. Umówiliśmy się na wizytę i to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. W marcu pojawiliśmy się tam po raz pierwszy, a teraz jestem juz w 8 tc. Spodziewamy się bliźniaków i jesteśmy niezmiernie szczęśliwi.
A mnie powiem Wam trochę wkurzyło w Gamecie że od miesiąca kobiety w ciąży płacą nie 120 zł jak wszystkie pacjentki a 150 zł!! Trochę słabo tym bardziej że wiadomo że kobieta w ciąży pojawia się u lekarza co miesiąc. Dobrze że ja już jestem na końcówce:)
imageimage
hmm nyzosia to czemu kobiety w ciąży są traktowane inaczej jak inne pacjentki?? 150 zł to przesada chyba
image
image
No właśnie dobre pytanie czemu. Tak mnie zatkało że zapomniałam zapytać. I w sumie jestem na to wkurzona.

No ale co zrobić ja do innego lekarza nie pójdę. Związałam się z moim:)
imageimage
od miesiaca? ja od poczatku ciazy place 150 zl...:(
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oooo to mi się parę razy upiekło. Jak zaczęłam chodzić w styczniu (jak otworzyli) to za 1 wizytę zapłaciłam 150 zł potem było 120 zł do maja. W maju pani w recepcji mi powiedziała że kobiety w ciąży płacą 150 zł co mnie zaskoczyło. No teraz w czerwcu znowu zapłaciłam 150 zł.

Morena a od kiedy i do jakiego lekarza chodzisz?
imageimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ale tytuł wątku to "rozczarowanie Gameta" dlatego zaproponowałam akurat program prowadzony w invikcie ;)
chodze od stycznia, do dr skweresa. od poczatku przez caly czas place 150 zl. drogo..ale warto.
image
Ja chodze od stycznia i zawsze placilam 150 :b, poza tym mamy wolny wybor kliniki prawda?
image
A jest drozej bo inne badania sa wykonywane niz przy zwyklej wizycie ginekologicznej, to raczej logiczne:)
image
oo, a to się zdziwiłam, bo ja od początku (czyli od stycznia) płacę 120. teraz idę w poniedziałek, to zobaczymy co będzie.
Eliss inne badania przy wizycie bez ciąży a inne w ciąży?? No nie wiem. O tyle inne że położna mnie waży i mierzy cieśninie. Za 30 zł - niezła cena:)

Ale pewnie mamy wolny wybór.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak dla mnie Invicte mozna porownac do fabryki lub czegos w tym stylu. Lekarze nie sluchaja co sie do nich mowi, ja mowie ze mam Hashimoto a oni nawet nie zalecaja badan endokrynologicznych, gdzie tarczyca to kluczowy gruczol w procesie rozmnazania. Mowie lekarzowi ze jestem strasznie uczulona na Doxycyline a on zapisuje mi antybiotyk, ktory jest na bazie tej substancji. Szereg zaniedban, niedociagniec, za to kasuja jak za zboze. Na koniec informowalam, ze mam nieco inna budowe szyjki macicy, ale to tez nie bylo dla nich istotne, wiec przy podawaniu zarodka nie dosc ze mnie bardzo poranili i narobili bolu, to jeszcze trzymali moje zarodki w strzykawce przechladzajac je i prawdopodobnie w ten sposob usmiercajac. Po jakis 15 min zmieniono cewnik, i poszlo bez problemu, szkoda tylko ze te biedne groszki byly tak traktowane, dwa razy wciagane do strzykawek. Stanowczo odradzam!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry