Widok

STARAJĄCE SIĘ LI

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku z licznymi naciskami zakładam nowy wątek :)

Wczorajsza (pierwsza po urlopie mojej lekarki i długo wyczekiwana) wizyta była dla nas totalnym zaskoczeniem...Dostaliśmy od Boga niesamowity dar!! Nosimy pod serduszkiem dwa nowe serduszka :) Maluszki są jednojajowe :) Jeden jest "wzrostu" 0,65cm a drugi 0,68cm. Serduszka mocno biją :) Oddajemy się w opiekę Najwyższego i w nim pokładamy nadzieję na szczęśliwy bieg wydarzeń.. :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i owocnego zakończenia najbliższych cykli :)) trzymam kciuki!!!!

A teraz AgaB zakładaj swój wątek :P :P :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy któras z Was brała Dostinex na obniżenie prolaktyny?Ja miałam kuracje na 3 mc i teraz już Mi się tabletki skończyły,a termin do gin mam dopiero na 12 i teraz we wtorek nie miałabym co wziąść.Brałam po pół tabletki.Czy po 3-mc urywa się leczenie jesli wyniki zeszły do super normy,czy bierze dalej tylko zmniejsza dawkę.Proszę o pomoc i poradę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nulka, co ty "ehasz"? To dopiero poczatek, szykuj sie na wiecej!
Dziękuję nulka za wsparcie :-)
Dzięki Akamara, bo ja nie mogłam znaleść... ;) kurde i trzeba 150zł szykowac... ehhh :(
no już kumam
Jeśli rodzi się w terminie to ok. Ale ja np pierwsze dziecko urodziłam po terminie zwolnienie miałam do niedzieli a w poniedziałek urodziłam jednak gdybym nie urodziła to i tak leciałoby mi już macierzyńskie. Lekarz nie może dawać zwolnienia dłużej niż 2 tyg po terminie( tak mi za pierwszym razem powiediał mój) - po tym czasie wyśle cię do szpitala a tam dajmy poleżysz jeszcze tydzień na próbach wywoływania i urodzisz na moim przykładzie ( termin mój wg owu 12 marca + 14 dni "przeterminowania" )=26 marca a on max zwolnienienie mógł dać do 19. Niby to błachostka i ma znaczenie w niewelu przypadkach ale jak się ma możliwość to warto powalczyć o ten późniejszy termin porodu.
nulka znalazła w necie takie ceny:
-Przeciwciała p/wirusowi Cytomegalii (IgG) 38zł
-Przeciwciała p/wirusowi Cytomegalii (IgM) 38zł
-Przeciwciała p/Toxoplazma godndii (IgG) 38zł
-Przeciwciała p/Toxoplazma godndii (IgM) 38zł
-Progesteron w surowicy 15
aha, moze tak byc, ale to zalezy od ginekologa, bo kolezance tak własnie zrobił, a mój mi powiedzial ze mi bedzie dawał L4 az urodze, ale urodziłam w terminie
dokładnie, zgadzam sie z AgąB ;)

ja łykam http://www.apteo.pl/product/id/5741,prenatal-classic-30-tabletek i moja gin powiedziala, ze ok, zeby łykać...

Pyszotka, test mógł nie wyjsc, wstrzymaj sie z testem do poniedziałku.... albo w poniedzialek idz na bete :)
Dziewczynki doradżcie już sama nie wiem co robić :-( Czekać?Działać?
weronika - czyli jest o co się bić i upierać;)
tydzień to tydzień... zawsze...

ja zrozumiałam, ze weronice chodziło o odwrotną sytuację... wg zapłodnienia termin masz na 12tego, a wg @ na 5tego... więc zwolnienie masz do 5tego a potem już macierzyński, chociaż jeszcze nie urodziłaś...
"Bimka moja kolezanka tak miala..i przerwali jej chorobwe powiedzmy od tego 5-tego i zaczela miec macierzynski..takze nic nie tracila.."

no tak, ale weronice co ma bzika chyba chodziło o to, żeby lekarz wypisał zwolnienie jak najdłuższe, np. do 12-go i że dopiero od 13-go sie zacznie macierzyński, a tak nie jest. Bo zwolnienie i tak przerywa się jak urodzisz. Wiec to nic nie da, że lekarz wypisze dłuższe zwolnienie.
Adziula bardzo mi przykro no ale teraz najwazniejsze zeby wywolac @ i naprawic cykl, trzymaj sie dzielnie!

co do lykania witamin przed zajsciem w ciaze to mozna lykac ale od momentu gdy juz sie wie, ze sie zaszlo w ciaze witaminy trzeba odstawic, zaczyna sie je chyba brac dopiero na poczatku 2 trymestru, tak mowil mi moj gin, ze lykanie witamin w 1 trymestrze jest niekorzystne dla dziecka i lepiej samemu takich decyzji nie podejmowac tylko po konsultacji z lekarzem.

co do bolu piersi to ja moge powiedziec tyle, ze w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze piersi bolaly mnie masakrycznie, byly bardzo obrzmiale, do zwariowania, jak na @ a tuz przed samym terminem @ silniej.

wiem, ze jest trudno wytrzymac z robieniem testu ale osobiscie moge Wam doradzic to co zawsze powtarzam, nie robcie testu przed terminem @
stokrotka powinnam dostac w poniedziałek,ale nic na to nie wskazuje,a objawy wskazuja na ciążowe,ale test wyszedł wczoraj negatywny :-( czy one są wiarygodne,czy lepsza ta beta?I po jakim czasie sią ją robi i kiedy gin może stwierdzić,że jest ciążą?
Pyszotka a ile dni minelo od spodziewanej @? moze za wczesnie? ja powinnam dostac @ tydzien temu w czwartek i co? dalej nic.. test neg.:/
Bimka moja kolezanka tak miala..i przerwali jej chorobwe powiedzmy od tego 5-tego i zaczela miec macierzynski..takze nic nie tracila..
co do zwolnienia ciążowego to mi sie wydaję, że jak lekarz wypisze np. do 12-go marca, a urodzisz 5-go marca to i tak zwolnienie się przerywa 5-go, a zaczyna macierzyński
Hej czy testy ciązowe sa wiarygodne,bo okresu nie widać,a nie wiem czy nie za wcześnie go zrobiłam,bolą Mnie piersi i jajniki zwłaszcza lewy od tygodnia tak,że go czuć jakby kłucie???
Byłam wczoraj u gina. Mam piękne czyste jajniki (ani śladu po PCO ?????). Pęcherzyk 21 mm. Kwestia tego tylko czy pęknie...

W ogóle to jestem z czasem na bakier....niech ktoś mi dobę wydłuży?
hey,
a ja nadal bez @..ale podejrzewam,ze sie zbliza..bol piersi..jakis pryszcz sie pojawil..:/

jesli sie nie pojawi do nd to rano robie test...

milego dzionka wszystkim zycze:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry