Widok

STARAJĄCE SIĘ ... PO 30-TCE ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie kobiety po 30-tce starające się o dziecko i zapraszam do rozmowy!
Ja mam 34 lata i dopiero zaczęłam starania,a jak u Was?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajnie, życze owocnych starań :-) sama jestem dośc pózną mamą bo urodziłam kilka m-cy przed 30 -tką tak jakoś długo nie mogliśmy się zdecydowac :-)
Dziękuję i gratuluję maluszka!
Ja raz już byłam w ciąży 3 lata temu i w 5 miesiącu poroniłam.Niestety nie wykryto przyczyn i teraz dopiero zdecydowałam się na kolejną próbę.
Ja urodziłam córeczkę w 2008, miałam 32 lata. Teraz mam termin na sierpień (34 lata).
ja urodziłam 1 córke miałam 31 lat, teraz jesienia przyjdzie na świat drugie a ja będe mieć 33 lata.
ja mam 33 lata, staramy sie od czterech, ale w tym roku obstawiam, że będę w ciąży! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratuluję dziewczyny!
A już myślałam,że tylko ja tak późno zdecydowalam się na dzieciątko!
Karolinka29 trzymam mocno kciuki za Ciebie,żeby w końcu się udało!
Podczytywałam Ciebie już wcześniej na "starających się",więc wiem o co chodzi.Współczuję,ale mam nadzieję,że ten rok będzie dla Was owocny!
Aga,robiłaś jakieś dodatkowe badania zanim zaczęłaś starać się o drugą dzidzię?
Zastanawiam się,czy może powinnam zrobić takowe zanim zajdę w ciążę. Powinno być wszystko ok i od dłuższego czasu biorę kwas foliowy.W styczniu byłam u gina na badaniu ogólnym i usg jajników i macicy i ze strony ginekologicznej podobno jest ok.
będac juz w ciąży mogą ci zaproponowac przeprowadzenie badań genetycznych bo proponują je kobietom które wkraczają w 35 rok życia i pewnie to zrobią zwłaszcza, że poprzednią ciąże straciłaś ...
Wiem i też obawiam się tych badań inwazyjnych,bo nie chcę stracić kolejnego dzieciątka! Co prawda,niby małe jest prawdopodobieństwo poronienia po takich badaniach,ale jednak jest. :(
Rozumiem,że mówisz o amniopunkcji (czy coś takiego)?
amniopunkcji bym nie robiła tylko badania z krwi - amnio robilabym tylko wtedy gdy niejasne byłyby wyniki z krwi ..jesli byłyby dobre to amnio sobie daruj nie ma powodów ryzykowć .
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32. Teraz (34 l.) intensywnie myślimy o drugim :)
Szczerze, jakbym mogła cofnąć czas zaczęłabym starania wcześniej. Z zajściem w ciążę nie miałam problemów, ale ciążę ledwo przeżyłam, powinnam zrobić dłuższą przerwę zanim zajdę w drugą ciążę, ale mój wiek mnie pogania.
Dokładnie tak!
Zapomniałam,że można zrobić też z krwi takie badanie. :)
Dzięki!
Wiem,że wiele kobiet w tym wieku rodzi zdrowe dzieci,ale mimo wszystko zaczynam się trochę niepokoić i mieć wyrzuty sumienia,że jednak zdecydowałam się tak późno na ciążę.
No właśnie - to jest to! Mnie wiek też już pogania i żałuję,że wcześniej nie zdecydowałam się na ciążę!
Doskonale Cię rozumiem "mamo synka"!
Mogę zapytać, dlaczego ciążę ledwo przeżyłaś? Coś się działo niedobrego?
Zespół Hellp :(
moja kuzyka ma 35 lat aktualnie w ciąży z pierwszym dzieckiem ( wcześniejsze ciąże były ale się nie udało) robiła takie badania genetyczne z krwi - wszystko jest ok , nosi zdrowego synka - tyle że ciąża z problemami i ma nakaz lezenia bo szyjka zbyt krótka i synek pcha się na świat a to jeszcze nie czas.
Dobre - Zespół Hellp ;)
Coś w tym jest :)
Problemy z ciążą może mieć kobieta w każdym wieku, tylko nam oprócz zmartwień z ciążą tyka głośno zagar. Oczywiście nie każda ciąża po 30-tce musi być z problemami i tego trzeba się trzymać.
Siwa34 nie wiem z czego się tak cieszysz. To bardzo poważna choroba, mogąca doprowadzić do śmierci matki i dziecka. Hellp to skrót od anglojęzycznej zazwy tej choroby, oczywiście mało znanej u nas.
no znam tez taka mamę która urodziła corkę w wieku 37 lat a ciąza była bez problemów choć poprzednie kilka razy poroniła. Tak więc nie nalezy się martwic na zapas oczywiście.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry