Widok

STARAJĄCE SIĘ ... PO 30-TCE ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie kobiety po 30-tce starające się o dziecko i zapraszam do rozmowy!
Ja mam 34 lata i dopiero zaczęłam starania,a jak u Was?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jadwisia a ile bierzesz hormonu bo ja 50ugr i troche sie boje ze za duzo. z drugiej strony chce jak najszybciej nasycic organizm wiec moze i dobrze ze wiecej. troche sie boje przejscia w nadczynnosc. i jeszcze jedno po jakim czasie od zaczecia brania badalas tsh i f4?
najpierw brałam 25 mg przez ponad dwa miesiące. zrobiłam badania i TSH wyszło 1,4, a FT4 nadal w dolnej granicy normy. z powodu tego FT4 oraz rozmiaru tarczycy - w międzyczasie robiłam USG i pozostałe badania - lekarz zdecydował się zwiększyć dawkę euthyroxu, w tej chwili biorę półtorej tabletki od tygodnia, za tydzień mam zacząć brać przez jakiś tydzień/dwa na zmianę półtorej/dwie (czyli 50 mg) i potem przejść na dwie i tak brać, o ile oczywiście będę się dobrze czuła. przed IUI mam zrobić raz jeszcze badania TSH i FT4, i TSH powinno być poniżej 1, a najlepiej w przedziale 0,2-0,5, a FT4 w górnej granicy normy.

ja akurat bardzo się cieszę, że wprowadza to u mnie stopniowo, bo nie miałam żadnych objawów niedoczynności i lekarz obawiał się, że będę źle reagować na euthyrox - i faktycznie pierwszych kilka dni brania półtorej tabletki było ciężko ze snem - strasznie często się budziłam w nocy i płytko spałam. teraz jest już z powrotem ok, ale pewnie znowu będzie taki okres, jak przejdę na dwie.

na pewno musisz na bieżąco kontrolować poziomy hormonów, żeby faktycznie uniknąć wpadnięcia w nadczynność...
FT 3 i FT4 też robiłam. Ft3 4,40, Ft4 13,8, więc też norma.
USG tarczycy miałam robione jakieś 3-4 lata temu i wtedy wszystko było w porządku.
no to FT4 masz też w dolnej granicy, a optymalne przy ciąży jest w górnej - może być tak, że masz niewielką niedoczynność bez żadnych stanów chorobowych tarczycy. ją się łatwo reguluje :)
dzieki jadwisia. ja nie mam zadnych dolegliwosci, biore od 28.02 czyli jakies 3 tygodnie. teraz bedzie mi ciezko zaobserwowac bo jade gdzie jest bardzo goraco i zmiana czasu a ja zawsze zle spie jak jest goraco. no nic bede dalej brac i zobaczymy co z tego wyjdzie a po powrocie zbadam hormony
no to jak nie masz, to powinno być ok, myślę, że miałabyś raczej od razu, jakby coś było.
udanego wyjazdu! :)
Czesc dziewczynki!
Mam pytanie,czy wiecie może,kiedy najwcześniej można zrobić badanie beta-hcg z krwi?
Moja koleżanka ma przeczucie,że może być w ciąży,ale jeszcze za wcześnie,żeby zrobić testy ciążowe i pytała mnie,czy badanie z krwi coś już by potwierdziło po niecałych 2 tygodniach od współżycia,a @ powinna dostać dopiero za tydzień.Niestety nie potrafiłam Jej jednoznacznie odpowiedzieć,ale może Wy coś więcej wiecie o tym badaniu?

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Jeżeli twoja kolerzanka jest 2 tygodnie po stosunku, to oznacza, że jeżeli zaszła w ciążę, to zapłodnione jajo powinno zagnieźdzć się 7 do 9 dni po zapłodnieniu.
Czyli może robić badania z bety (pierwsze jednego dnia, a jezeli sa watpliwości, to po 24 godzinach ponownie - hormon ten bardzo szybko przyrasta w ciąży, wiec jeżeli według norm laboratoryjnych wychodzi ciąża, to znazy, że maleństwo się wykluwa)
albo
odczekać 2 tyodnie (lub tydzien, do dnia spoziewanej @) i zrobić test, który jest badzo czuły. Ja zrobila test w dniu spodziewanej miesiaczki i maleństwo jest już w 26 tygodniu i mocno kopie ;)

Pozdawiam serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za radę i gratuluję dzidziusia!
Zaraz jej powiem. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej hej dziewczyny ja już niedługo skończę 30lat i też mogę zaliczyć siebie do tego wątku.My staramy się już prawie dwa lata i na razie nic.Teraz jestem na etapie brania luteiny mam brać 3mce jak się nie uda to następne trzy będą z clo.Zobaczymy co z tego wyniknie .Pozdrawiam wszystkie staraczki :))))))))))))))))))))))))))))
hej witam Was,jeszcze ok 3 miesiecy i rowniez do Was dolacze,planujemy od lata starac sie o drugiego dzidziusia,pozdrawiam Was:)
no a ja za jakies 5 dni zaczynam przygode z Clostillbegyt-em
Sylwia80 i polianna witamy w naszym wątku! :)
Karolinka29 trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję,że już niedługo założysz nowy wątek mamuś grudniowych lub styczniowych! ;)
No a ja ... hmmmm .... zobaczymy za jakieś 2 tygodnie,czy coś z tego wyszło. ;)
Jejku a ja w tym roku 30sci koncze i wogole nie widze sie w roli matki.Chyba jeszcze nie doroslam,albo poprostu sie nie nadaje...
Nie martw się Vanilka - przyjdzie czas i na Ciebie! ;)

Miłego dnia,dziewczynki!
Hop....,bo daleko trzeba nas szukać. ;)
Coś cicho dzisiaj tutaj.
Witam dziewczynki WIOSENNIE! ;)
NARESZCIE PRZYSZŁA TA UPRAGNIONA WIOSNA!!! :)
Miłego dnia!
Ale cisza tutaj!

Co u Was dziewczynki?
Jak starania?
Ja dzisiaj robiłam test,ale niestety jedna krecha,buuu.... :(
Coś mi ostatni @ nie pasował i przez ostatnie 2 dni miałam nudności,więc pomyślałam,że może jednak coś się święci,ale okazalo się,że jednak nie. :(
Próbujemy dalej - może w tym miesiącu się uda.
Karolinka29,trzymam kciuki za Ciebie i wierzę,że po CLO uda Wam się szybko zostać szczęśliwymi rodzicami!
Pozdrawiam!
siwa34
następnym razem na pewno się uda, trzymam kciuki

wracam do staranek dopiero w czerwcu, musze się zregenerować fizycznie i psychicznie do tego czasu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry