Widok

STARAJĄCE SIĘ XVIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak pisałam beta 360, zaczynam wierzyć, gadałam już z lekarzem. ale po 1,5 roku chyba mam więcej obaw niż przypuszczałam..
niemniej jednak Koleżanki - ogłaszam misję na majówki ;) i ciążowe fluidy niech będą z Wami :)
ps. pozwolicie że jeszcze trochę z Wami zostanę :)
"Życia nie oszukasz"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziulka, a jeśli mogę dopytać, przed ciążą ile miałaś? i jaką dawkę euth. brałaś?
a TSH mam teraz 0,5.
Makarena, ale dostałaś mojego maila?
dzięki Dziewczyny za rady.
ja biorę 50 mg.
ja-dwisia ja bym już raczej nie zwlekała. Jaką bierzesz dawke euthyroxu? bo ja 75 mg a ft4 mam na poziomie 12 ;/ nie moge wejsc wyzej podobnie jak makarena takze nie wiem czy tro coś zadziała.
A to prawda w ciazy przede wszystkim badam ft4.
Ja-dwisia = onet przestał działać. Ja nawet przy TSH 0,6 miałam FT4 na poziomie 14. Nigdy wyżej. Nie wiem czy zwiększenie dawki E. podwyższy FT4, ale myślę,że spadnie jeszcze bardziej TSH i wpadniesz w nadczynność (bezsenność, kołatania serca, potliwość, itp.). Ja bym już nie czekała.
Dr Skweres mówił jeszcze, że po zajściu w ciążę już nie bada się TSH, a tylko FT4.
on przyjmuje tylko raz w tygodniu, ale zawsze jak dzwoniłam był termin w ciągu 1-2 tygodni, a tym razem dopiero na czerwiec :(
wolałabym leczyć się cały czas u tego samego lekarza, a u niego innych terminów brak :(
a nie możesz wcześniej iść do tego endo?
*o 100%
no właśnie lekarz mi nie powie, w sensie nie gin, bo dr Czech powiedział, że on się na temat tarczycy nie wypowiada i że mam wrócić na IUI, jak wyreguluje mi hormony endokrynolog. szczerze mówiąc, byłam prawie pewna, że zwiększenie dawki euthyroxu do 100% da lepszy efekt :( dlatego się nastawiałam już na IUI...
no a do tego wszystkiego, może być lipa też z IUI w następnym cyklu, bo termin do endo mam na 7 czerwca dopiero, a wtedy to już za dużo się nie zdziała. a sama sobie nie będę przecież zwiększać dawki :(
ja nadal czekam do soboty...:/ brzuch boli cały czas ale @ jeszcze nie ma, pewnie jutro będzie. Dzisiaj 5 dzien od odstawienia luteiny, chciałabym aby sie juz wyjaśniło ale lekarka mówi ze czasami moze sie przedłyużyc przyjście @ od odstawienia luteiny wiec cierpliwie czekam ale jestem zmęczona tym czekaniem.

ja-dwisia nie pomogę bo nie wiem jakie wyniki są najlepsze do insmeinacji ale trzymam kciuki zebys mogła jednak mieć:)
ojej. mysle ze lekarz ci powie najlepiej. trzymaj sie jadwisia- musi zaswiecic slonce
cholerka a myśmy mieli mieć jutro IUI i właśnie odebrałam najnowsze wyniki tarczycy i lipa, TSH spadło ładnie, do 0,5, ale FT4 nadal niskie, 13,9 (z 12,9). endokrynolog mówił, że przed IUI powinnam mieć ft4 w górnej granicy normy, więc nie wiem, czy jest sens podchodzić :(
mam pytanie. wiem ze po pozytywnym tescie owulacyjnym owulacja jest 24-36 godzin, a ile sie utrzymuje test owulacyjny po?
Isa - bardzo gratuluję. Takich historii, jak Twoja - zakończonych pozytywnie - bardzo nam tutaj potrzeba. :)
a ja aguseek rozumiem doskonale :) trzymam kciuki, może może wiesz... - wysłałam ci maila-
Agusek jestem myslami z toba. ja mysle ze sobota to dobry dzien na testowanie bo wtedy mozna sie nacieszyc tym z mezem (albo pozbierac, ale badzmy dobrej mysli). daj nam znac i jak ktos napisal dopoki nie przyjdzie jest nadzieja. Isa nie znalam twojej historii - jest bardzo budujaca. a ja wogle spojrzalam na moje wykresy ostatnio i stwierdzilam ze tak z reka na sercu staralismy sie tylko 3 cykle, tyle ze zabralo to prawie rok od poronienia przez te moje 60cio dniowe cykle i potem regulacje tarczycy i wydaje sie cala wiecznosc.
hihi Gabi ja też :)
aguseek, trzymam kciuki za pozytywną wiadomość! :)
ps. i zazdroszcze cierpliwości :P ja już bym zrobiła test ;-)
To i ja już oficjalnie gratuluję, życzę cudownej, zdrowej ciąży, dbaj o siebie i swój największy skarb!!
A sama nie bardzo wiem co robić.. wczoraj znów byłam na rozmowie o prace 2etap.. w przyszłym tyg ostateczny wynik.. jeśli dostane prace to nie wiem czy nie przerwać starań na jakis czas.. Mąż mówi żeby się nie przejmować i się starać, bo dziecko ważniejsze i co ma być to będzie.. ja jestem rozdarta bo bardzo chce dziecka i przy tym nie chce być kurą domowa.. a lata lecą.. niedługo 30..
Agussek, trzymaj się ciepło!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry