Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 19:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nawet nie zauważyłam że tamtem 100 przekroczył;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe magda ja miałam te same obawy przedwczoraj:)jak zdecydowalismy ze chyba odpuscimy sobie własna połozna:)...ale jesli odejda wody to bedziesz wiedziała,jak beda skórcze co 3-4 minuty też:)bo to bolesne:)i zawsze mozesz pojechac troszke wczesniej najwyzej cie odesla:)na poprzednim wykładzie na SR lekarz gin-połoznik (swoja droga z*******y facet,cała sama cały wykład boki zrywała;) )mówił,że na siłe Cie tam trzymac nie bada jak rowniez bez potzreby,no i przy pierwszym dziecku nie zdarzaja sie akcje w stylu"urodziła w tramwaju,na ulicy czy w drodze"...dasz rade:)jakby co weź numer do swojego lekarza i dzown jak bedziesz miała watpliwosci i swoimi słowani opisuj co czujesz:)ale ten gin.mówił ze nie sposob przeoczyć poczatkowej fazy:)
Hehe przeoczyć to sie pewnie nie da, tylko czy nie popatrzą na mnie jak na wariatkę jak już przyjadę do szpitala a przede mna będzie jeszcze kilkanaście godzin stękania;) Zastanawiam się czy nie zrobić tak jak moja koleżanka - dostała w nocy bóli i pojechała najpierw na pogotowie, powiedzieli jej, ze spokojnie może przeczekać w domu do rana i dopiero stawic sie na porodówce.

magda nie popatrzą:)powiedza najwyzje ze masz przyjechac później:)tak na dobra sprawe to nasze pierwsze dzieciaczki wiec skad mamy dokładnie wiedziec:)?panie połozne sa na prawde super(przynajmniej na zaspie)wątpie aby robiły problemy lub źle podchodziły do twojego przedwczesnego przyjazdu-no chyba ze bedziesz starała sie byc "madrzejsza "od nich:)bo o takich opowiadały tez np laska przyjechała ze juz rodzi bo ma skurcze (2 na godzine)powiedziały zeby przyjechała później a ona ze nie zostanie bo ona wie lepiej ze to juz:)czekała 4 godziny skurcze przeszły-urodziła po tygodniu:)trzeba miec zaufanie do szpitala w ktorym sie rodzi i tyle:)nie wiem czy pogotowie to dobre miejsce-ten połoznik na wykładzie powiedział ze czesto sanoitariusze czy inni lekarze niz połoznicy panikuja jak ciezarna zaczyna rodzic:)bo nie wiedza dokładnie co robic,jakie sa fazy itp:)wiec lepije od razu pod opieke fachowców sie oddac:)to jest oczywiscie moje zdanie:)
cześć dziewczyny,wszystkiego naj naj Mikołajowego:)U mnie był Mikołaj:)JA też po nieprzespanej nocy,ale u mnie to norma.Mężuś zabronił mi czytać na temat porodu,mamy po prostu cierpliwie czekać,bo przez to,że się zastanawiam kiedy urodzę-jeszcze urodzę:)

Ja już się nie mogę doczekać! Czuję się coraz "gorzej" - chodzi gł o to, ze nie moge spać, siedzieć i mam ciągłą zgagę, a do tego 24godziny na dobę jestem spuchnięta (ręce mam jak balony, twarz tez, a jak chodzę to czuję się jakbym miała poduszki przywiązane do nóg;)

Słyszałyście cos o tym, ze mąż moze dostać 2 tygodnie opieki nad Wami po porodzie? Podobno gonekolog musi mu wystawic cos w rodzaju zaswiadczenia/zwolnienia...

Magda nie słyszałam o czymś takim,ale to żeby nie zeszło z Twojego macierzyńskiego. Mi też ciężko,ale ja chciałabym,żeby jeszcze posiedziały w środku. Tzn to takie dziwne uczucie,bo chcę mieć je tu,bo się doczekać nie mogę,a z drugiej strony mają być jak największe. Ja sama nie wiem o co mi chodzi. Ostatnio gdzieś wyczytałam,że jak zacznie Ci się już dobrze oddychać,tzn,ze brzuch się obniżył i niedługo dzidzia się może urodzić

Ja nie pracuję więc mi to nie grozi;) A zamiast wykorzystywac urlop, moze uda się załatwic dla męża opiekę;) Chielibyśmy żeby po porodziemógł być razem z nami w domu chociaż przez tydzien.
Ciąża powoli dobiega końca - zleciało bardzo szybko... Może dlatego, ze nie mialam praktycznie zadnych dolegliwości - dopiero teraz mnie dopada;)

hej ja od 2 dni przesypiam noce i zasypiam bez problemu,puchne mocno ale pod koniec dnia bardziej-moze dlatego ze spie z nogami u góry(wysoko na duuzej poduszce),chodze zas jak Sw.Mikołaj hehe jakbym mogła to bym się "pokulała";P...jesli chodzi o wyprawkę i przygotowanie do szpitala to jak u was?ja juz chyba wszytsko mam sama nie wiem czego mi brakuje juz sie zgubiłam...
Mała przedporodowa panika u nas:)ja nie mam torby spakowanej,a powinnam:)ale może jak nie spakuję to nie urodzę tak szybko:)kulam się chyba jeszcze bardziej niż Ty Monia:)w pon do lekarza idę to się dowiem jakie duże dzieciaczki są:)Mąż mi zabrania łazić i jeszcze mojej mamie nagadał,że łażę:)spisek jakiś. Magda na pewno są 2 dni urlopu okolicznościowego,ale jak z tygodniem to nie wiem

MAgda tu coś mam http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/opieka-nad-rodzina-czyli-l4-dla-tatusia-6320/

A tu jeszcze więcej http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=10397&view=next

Dzięki;)

pewnie tak:)a macie wrazenie ze wieczorem brzuszke jest wiekszy niz rano?i bardziej napiety oraz taki sinawy lekko?
kurde ale mnie ta poczta wkurza na maxa!dzowniłam na sortownie w poniedziałek to babka mowiła ze wtorek max sroda bedzie paczka ,dzownie dzis to mi koles mowi ze z 5-6 listopada rozwoza i do konca tygodnia zeby poczekac ....ehhh...co za kraj!ide sie odstresowac(prasowac pieluszki;P)
To fakt brzucho się napina bardziej wieczorkiem. Monia nie wkurzaj się przyjdzie paczka,nie ma co się denerwować. Wiecie co fajnego zaobserwowałąm?Dzieciaczki szaleją w brzuchu,brzuch jest zakryty i caly aż chodzi,a jak podciągam koszulkę do góry to przestają,chyba jest odrobina prawdy w tym,ze one widzą światło przez powłoki brzuszne:)Ciekawe czy Wasze dzidźki też tak robią:)

taaaak:)ale to raz że światlo widza(i to jest prawda:)potwioerdzone badaniami lekarzy wiec to nie jakas tam ploteczka;) )a 2 ze chłodniej sie robi:)moja mała dokąldnie to samo:)
Mnie się to tak podoba:)TO takie niesamowite jest,aż śmiać mi się chce,jak one tak robią:)Wogóle to jest mi ciągle gorąco i najlepiej to w krótkich spodenkach bym biegała:)

no mi tez my przy otwarym oknie spimy :)wlasnie od 2 dni i dlatego tez pewnie przesypiam całe nocki:)(no i nózki wysoko to podstawa)...a to z koszulka 'odkryłam"jakis czas temu ale nie dawno w zasadzie:)ale tez mi sie to podoba:)mądrale takie w tym brzuszku:)
...albo jeszcze jedno jak mała sie rusza to jak zaczne ucikac w rózne miejsca to ona w tych miejscach kopie,wyciaga nózke lub roczke:)kochana taka ze zawsze sie wzruszam i usmiech od ucha do ucha:)
no tak przeciągają kończynami po wewnętrznej stronie brzuszka,podążając za ręką,ach te szkraby kochane

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry