Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIężARóWKI 15:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to nowy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ogladacie meczyk:)?mała szaleje po pierwszej brameczce:)oby tak dalej:)mały kibic rośnie:)
no to smiesznie:)u nas w grupie na cwiczeniach jest około 8-10 dziewczyn a na wykładach uhuhu a moze jescze wiecej..zazwyczaj miejsc brakuje,az sie zdziwiłam jak to zobaczyłam,nikt sobie nie przeszkadza wiec jest ok:)
cześć wszystkim:)wczorajsza SR mnie rozbawiła,bo sięokazalo,ze jestem jedyną kursantką:)może to i dobrze,bo sama z polożną ustalam co będziemy robily na następnych zajęciach,we wtorek mam mieć pielęgnację i się wszystkiego wypytam i notatki porobię:)
Poukładałam dzieciom ubranka w szafie-jakoś usiedzieć nie mogę,chociaż powinnam leżeć. Wyznaję zasadę,ze jak dobrze się czuję to warto się poruszać:) Ja z moimi dwoma klopsami w 32 tyg ciąży mam na plusie 14 kg,mam problemy ze spaniem,ale jak nie leżę w ciągu dnia to lepiej mi się śpi w nocy (może padam ze zmęczenia:)Pobudkę mam codziennie ok 7:)a teraz to chyba sobie spacerek z psem urządzę.Miłego dnia życzę:)

ps ale sie dzis wyspałam:)obudziłam sie o 10 dopiero :):):):)
hej chyba najwazniejsze zeby nie przesadzac:)jesc zdrowo,ruszac sie czesto i tyle:)a waga nie jest moim zdaniem wyznacznikem zdrowej ciazy i prawidłowego jej rozwoju:)ani zapewnieniem ze po ciazy szybciej zrzucisz mniejsza ilosc kg....ja znam 2 przypadki +20 kg szwagierka-w krotkim czasie po porodzie doszła do swojej poprzedniej wagi,+28 przyjaciółka-jak wyzej....ale obie były bardzo szczupłe przed ciaza i aktywne(i po ciazy równiez)...wiec dziewczyny ktore sie martwia ze zbyt wiele przytyły-darujcie sobie,jesli nie miałyscie problemów ze zbyt duza waga przed ciaza to po ciazy też ich nie bedziecie miały:)zreszta odpowiednia sietka(zdrowa)+cwiczenia i nie ma co sie martwic:)
Hej!
Z tym tyciem to różnie bywa - jedne tyją najbardziej na początku ciąży, inne po koniec...
Tu jest kalkulator liczacy optymalny przyrost wagi, ale trzeba do tego podejść z przymróżeniem oka;)
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4

Ja dziś rozpoczynam 32 tydzień i ważę 64,500 kg - od początku ciąży przytyłam 12 kg (wg kalkulatora powinnam ważyć 64.100)

no ja mieszkam w domku jednorodzinnym i zawsze musze wejsc na drugie pietro a poza tym biegam miedzy pietrami bo na dole mieszkaja rodzice:))

tyle, ze ja nie mialam, niedowagi przed ciaza (bylam na granicy optimum-nadwaga) i oburzałam się jak lekarka zmniejszyła mi hormony tarczycowe (wtedy szybciej się tyje) po jakimś czasie od zajścia w ciąże...

pocieszeniem jest dla mnie to, ze niektóre kobitki lepiej wyglądają po niż przed ciążą i ja liczę na taki efekt....

image
image
no to kamień spadła mi z serca :))) Martwiłam się, że rosnę za szybko, ale jak widzę to nie jestem sama. Mieszkam na trzecim piętrze i przy końcu to już mam taką zadyszkę, że muszę odpocząć na drugim piętrze. No cóż...10 kg więcej i nie tylko to robi swoje :))
no ja w miare smacznie spalam, ale o 3.30 obudzialam sie bo teraz uzgadniam wyglad kuchni z projektantem i za bardzo myslalam o rozwiazaniach kuchenno-meblowych:(

co do wagi, do moja endokrynolog martwila sie jak za malo przybieralam na poczatku ciazy-moze to wazne w moim schorzeniu:(

image
image
a nam sie znowu spac nie chce:)mała tak jak mama nocny ptaszek bedzie hehe:)a wy pewnie juz smacznie wszytskie spicie co;)?
no ja na szczescie nie:)u mnie rewelacyjnie poki co ciaza przebiega ...mam tylko jakies jednodniowe dolegliwosci ale szybko mijaja:)no jeszce 2 miesiace niecałe wiec jest jeszce sporo przede mna mowia ze najciezszy okres,aleja mam nadzieje ze dalej bedzie jak teraz:)
ojjjjjjjjjj nerka......znam ten ból :((((((((((((((((((((

Dziewczęta, ja przytyłam sobie 10 kg, a i tak już sapię, ciężko mi się oddycha, w końcu ciąża rządzi się swoimi prawami ;-) Do 6 miesiąca musiałam wszystkich przekonywać, że ze mną i z maleństwem wszystko w porządku, bo brzucha u mnie nie było widać za grosz. Teraz wystaje taka sobie piłka, wielkości tej do nogi ;-) I wszystkie wyniki mam w porządku (tylko nerka daje mi się we znaki, oprócz mojej Nataszki, oczywiście).

image

image
majls wiec podajmy sobie rekę:) 27 tc i 6 kg :)
nawet schudłam ostatnio bo było 7 kg...nie wiem czy sie martwic lekarz mówi ze ok :)
wszyscy smieja sie ze mnie :) że nogi jak bocian i brzuch :)

majls to chudzielec z ciebie!!!!

image
image
no to ja mam 27 tc i dziś się ważyłam mi wyszło dokładnie 6kg - więc nie jest źle.Bałam sie ogromnego przytycia,a jest ok.

izka25 możemy podać sobię rękę - kończę 25 tydzień i mam 10 kg na plusie

w sumie martwiłąm się, ze coś nie za bardzo (za dużo), ale mnie pocieszyłyście:)))

nie jestem sama!!! hurraa

image
image
ja juz nie pamietam ale wiem ze w 20 chyba miałam 9-10 kg do 27 13 kg a teraz 31 tc mam 14 kg-i jeszcze przede mna jakies 500gx9tc:)albo i wiecej:)
a ja trochę z innej beczki....jestem w 25 tyg ciąży i przytyłam 10 kg, jak waga kształtuje się u innych ciężarówek w tym tygodniu ciąży? Bardzo jestem ciekawa :))
hej dziewczyny,
no ja jestem chetna do szkoly rodzenia, ale niestety jeszcze musze odczekac-lekarz pzowil mi dopiero po28 tyg.

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry