Widok
**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE - 20 ****
na powitanie gwiazdeczki nowy wątek :D
mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09
alycja_83: 14.01.09
inees: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
agalu: 07.02.09
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09
gosia78: 19.02.09
tokio: 20.02.09
Patita5: 20.02.09
Ewela25*: 19.02.09
Agatha: 22.02.09
andzia.79: 24.02.09
Betty_174: 03.03.
ps: nie chcę by sie Betty poczuła wyrzucona, ale skoro jest juz wiosenny wątek i u nas się nie udziela, to może usuniemy z listy?
Agatha: 22.02.09
Betty_174: 03.03.
ps: nie chcę by sie Betty poczuła wyrzucona, ale skoro jest juz wiosenny wątek i u nas się nie udziela, to może usuniemy z listy?
papilio1@op.pl
Ja też będę do ońca z Wami a jak pójdę na zwolnienie to będę się nawet częściej udzielać bo teraz w pracy to nie zawsze mam czas :)
Ja również witam Cię gwiazdeczko :)
PS. tokio Tobie ten brzuszek to w oczach rośnie :)
U mnie już ciut większy ale dalej mi się wydaje, że słabo widać w porównaniu z innymi.
Zobaczymy jak na zdjęciach będzie wyglądał. Fotki trochę pogrubiają (niektóre).
Ja również witam Cię gwiazdeczko :)
PS. tokio Tobie ten brzuszek to w oczach rośnie :)
U mnie już ciut większy ale dalej mi się wydaje, że słabo widać w porównaniu z innymi.
Zobaczymy jak na zdjęciach będzie wyglądał. Fotki trochę pogrubiają (niektóre).
maritiki@op.pl
A tak wracają ponownie do tematu kopania - bo to u mnie w tej chwili temat numer jeden! - dziś od samego rana cały czas trzymam się za brzuch i czuwam.
Dziś wyczuwam tak jakby drgania lekkie. Co to może być??
To coś innego niż bulgotanie w jelitach, bardziej przypomina bicie serca ale jest o wiele mniej regularne i z różnym natężeniem....
Dziś wyczuwam tak jakby drgania lekkie. Co to może być??
To coś innego niż bulgotanie w jelitach, bardziej przypomina bicie serca ale jest o wiele mniej regularne i z różnym natężeniem....
maritiki@op.pl
Ewela to pewnie maluszek daje o sobie znać :) piernik te fotki to z 3d to sie dostaje wydruk - ja dostałam 1 w kolorze a resztę czarno - białe (w sumie chyba 10 fotek dostałam) a na płytce to masz te momenty jak dr robi zdjęcie:) więc mozna sobie rozłozyc film na klatki i miec tez fotki na kompie w kolorze:)
wiśnia fajnie ze idziesz na 3d podejrzec maluszka :) ciekawe czy bedzie tak szlał jak mój urwisek :P
wiśnia fajnie ze idziesz na 3d podejrzec maluszka :) ciekawe czy bedzie tak szlał jak mój urwisek :P
kasiek13 to chyba jednak nie bicie serduszka (za małe na tym etapie jeszcze) ale na pewno jak takie miarowe stukanie słyszycie to przepływy płynów przez pępowinę ;D ja tez myślałam w 1szej ciąży że to serduszko , ale lekarz mnie uświadomił ;D
a ja tak jak już pisałam na trójmiejskich , mam bobasa odwróconego i już pierwsze siniaki na żebrach ;((( myślałam,że chociaż z jeszcze 1 msc będzie spokoju, puki co dzidzia ma sporo miejsca i urządza sobie nocne maratony a ja spać nie mogę, jak nie do kubu wstaje to dostaje kopniaki.... ach życie ;D
a ja tak jak już pisałam na trójmiejskich , mam bobasa odwróconego i już pierwsze siniaki na żebrach ;((( myślałam,że chociaż z jeszcze 1 msc będzie spokoju, puki co dzidzia ma sporo miejsca i urządza sobie nocne maratony a ja spać nie mogę, jak nie do kubu wstaje to dostaje kopniaki.... ach życie ;D
nowe wiecej, tak do 3 tyś za zestaw 4 częściowy, czyli wózek głeboki, spacerówka, fotelik i stelaż ... dodatkowe wyposażenie to kolejne 50-150zł za każdy element ... czekajcie, zaraz skombinuję te fotki z allegro, ale to musze iść na innego kompa: tam jest w zestawie, śpiwodek, budka do spacerówki, folia przeciwdeszczowa, torba na rączkę lub plecak, parasolka i takei tam a za tak wypasiony zestaw to już grubo ponad 3 tyś.
czekajcie, skombinuje ten dostęp
czekajcie, skombinuje ten dostęp
papilio1@op.pl
wiśnia może dzidzia nóżkami jakoś dziwnie sie ułozyła :) nie martw sie na pewno wszystko jest ok:)
tokio ten drugi tez fajny:) ten pierwszy ma przód skrętny i te koła przednie troche mniejsze:) jak juz wypróbuje w sklepie jeden i drugi to na pewno napisze jak sie prowadzą:)
hehe ale co do wózka to widze ze juz mam problem z głowy:) tylko tak sie zastanawiam z tym fotelikiem do sam. bo ten drugi to taki jest nawet rozkładany:) nie wiem któy lepszy
tokio ten drugi tez fajny:) ten pierwszy ma przód skrętny i te koła przednie troche mniejsze:) jak juz wypróbuje w sklepie jeden i drugi to na pewno napisze jak sie prowadzą:)
hehe ale co do wózka to widze ze juz mam problem z głowy:) tylko tak sie zastanawiam z tym fotelikiem do sam. bo ten drugi to taki jest nawet rozkładany:) nie wiem któy lepszy
Ja unikam tematu wózka jak ognia. Przeraża mnie mnogość możliwości i te magiczne ceny pow.2 500 tys. Był taki wątek o wózkach w rozsądnej cenie i tam tez dziewczyny chwaliły niektóre tansze modele. Czy my przypadkiem nie nakręcamy się nawzajem na te droższe zakupy?? Bo w zasadzie najczesciej się rozmawia jednak o tych drogich modelach. Gdyby się nie pojawił wątek o tych tanszych, to zyłabym w przekonaniu, ze tanszych po prostu nie ma.
wozek za 2500??? no jak sie czlowiek uprze to i pewnie za 5 tys znalazł tylko pytanie-po co??? Mi sie podoba multum wózków do 1000zl i wcale nie odbiegaja wygladem i funkcjonalnoscia od tych super drogich.Nawet gdybym miala tyle kasy na wozek,to i tak bym tak drogiego nie kupila.wolalabym te kase rozlozyc na wozek i inne potrzebne rzeczy:)
my nie potrafimy jednoznacznie zdecydować w następujących tematach:
1. wybór wózka - zastanawiamy się pomiędzy największą Emmą (edge duo combi) a Teutonią Mistral P Sama już nie wiem...
2. pokoikiem, kolory tzn. tapety już mam a najgorsze to te mebelki. Przeważnie zestawy obejmują komodę, szafę i łóżeczko a chciałabym od razu mieć jakikolwiek pasujący regał na zabawki, książki itp. Mamy stosunkowo duży pokój, bo około 16 metrów i boję się, że te trzy rzeczy będą sprawiały wrażenie pustawego gniazdka... aha, na pewno dokupie fotel z Ikeii
3. no i powoli zaczynam oglądać ubranka - aż głowa boli, po pierwsze od różności wyboru no i momentami niestety od cen...
a tak poza tym to w piątek czeka nas usg połówkowe:) i zobaczymy naszego Antona ponownie... już się cieszę... u nas chłopiec na 100%
i trochę mi smuto, bo jeszcze nie czuję ruchów a to 21 tc....
1. wybór wózka - zastanawiamy się pomiędzy największą Emmą (edge duo combi) a Teutonią Mistral P Sama już nie wiem...
2. pokoikiem, kolory tzn. tapety już mam a najgorsze to te mebelki. Przeważnie zestawy obejmują komodę, szafę i łóżeczko a chciałabym od razu mieć jakikolwiek pasujący regał na zabawki, książki itp. Mamy stosunkowo duży pokój, bo około 16 metrów i boję się, że te trzy rzeczy będą sprawiały wrażenie pustawego gniazdka... aha, na pewno dokupie fotel z Ikeii
3. no i powoli zaczynam oglądać ubranka - aż głowa boli, po pierwsze od różności wyboru no i momentami niestety od cen...
a tak poza tym to w piątek czeka nas usg połówkowe:) i zobaczymy naszego Antona ponownie... już się cieszę... u nas chłopiec na 100%
i trochę mi smuto, bo jeszcze nie czuję ruchów a to 21 tc....
Ja już też sie zaczęłam zastanawiać nad wózkiem. Podobają mi się oba te, które Kasika i tokio sobie wymyśliły. Chętnie bym je zobaczyła "na żywo".
Chciałam się w sobotę poszwędać po sklepach. W sumie mam cały dzień wolny bo mojego męża nie będzie aż do niedzieli. Tylko tak mi się nie chce samej jechać i nawet nie wiem gdzie bym mogła pojechać...
Może mi coś podpowiecie? Matarnia? Auchan? Coś w mieście?
Gdzie są sklepy z art dla dzieci? Kompletnie się nie znam.
Chciałam się w sobotę poszwędać po sklepach. W sumie mam cały dzień wolny bo mojego męża nie będzie aż do niedzieli. Tylko tak mi się nie chce samej jechać i nawet nie wiem gdzie bym mogła pojechać...
Może mi coś podpowiecie? Matarnia? Auchan? Coś w mieście?
Gdzie są sklepy z art dla dzieci? Kompletnie się nie znam.
maritiki@op.pl
Kasika TY lepiej zdecyduj ktory wozek kupisz jak sobie nim pojezdzisz, ja wczoraj bylam w akpolu i jezdzilam wozkami:) ten co Ty wkleilas to ja bym sie nim bala jezdzic a szczegolnie spacerowka, jak zostawisz malego w wozku -spacerowce a on sie nachyli na jedna strone to wozek leci....ja odladalam x-landery i sa albo na 3 kola, albo na 4 taki rozsaw normalny jak tokio wkleila albo taki jak Ty wkelilas i Tokio wozek bardziej stabilny...ale moze to moje osobiste odczucie...musicie poprobowac same, te na 3 kola Panie sprzedawczynie nie polecaja wiec cos w tym chyba jest...a wiecie co jest najgorsze ze te foteliki samochodowe nakladane na stelarz starcza dziecku do ok 6 m-ca....az zal tyle kasy wydawac bo moze sie okazac ze wcale sobie tym nie pojezdzisz
Hello dzieczyny-dziękuję za miłe powitanie. Boże jak czytam o tych wózkach to stwierdzam, że jestem fioletowa:)koleżanka sprzedaje wózek firmy deltim czy jakoś tak, nie wiem nic na ten temat musze się zoriętować.wiem napewno ze nowego nie kupie,ale wypatrzyć i upodobać sobie można jakiś i na allegro poszukać używany-tylko trzeba wiedzieć czego się chce.ale dam sobie troche czasu.poczytam starannie wątki i mam nadzieje, że będę już prawie ekspertem w tej dziedzinie:)hihi
Wiecie o co ja się martwię?? Że po porodzie, nie będę miała czasu na to aby dojść do siebie, tylko od razu taka obolała fizycznie a może i psychicznie, będę musiała stanąć na wysokości zadania i zajmować się maluszkiem. Widzę ze dziewczyny już na 2 dzien czasem wychodza do domu ze szpitala, nie wiem czy to dobrze?? Nie lepiej byłoby zostac dłuzej pod opieką lekarską ? Może panikuję i patrzę egoistycznie, ale boję się o siebie póki mogę, bo potem to o sobie trzeba zapomniec. Nie wiem jak dam radę taka porozrywana, pozszywana , zmasakrowana, ehhhh...
No musimy dac radę :) ale obawa jest. Ja mam strasznie słabą psychike jeśli chodzi o szpitale, szwy, krew, zastrzyki - to te klimaty zawsze wprowadzaja mnie w zły nastrój, paniczne nastawienie, na samą myśl słabnę. Ja to nawet pobrania krwi nie umiem przejść bez uronienia łezki - stara baba , a takie numery :)
Akpol - sklep z artykułami dla dzieci, ceny przystępne aczkolwiek trzeba sprawdzać np ceny kaszek i innych art. żywność - tańsze są w hipermarketach .Gdynia, Gdańsk
Mama i ja dużo wózków i bardzo różnych cenach od 1tyś do...... , reszta artykułów dość droga - na przeciw media markt Gdańsk.
Przyjemny sklep z wózkami w Gdyni Głównej na przeciw Stacji SKM, ceny bardzo przystępne( mutsy i emmaljungi chyba tam nie znajdziecie)
Mama i ja dużo wózków i bardzo różnych cenach od 1tyś do...... , reszta artykułów dość droga - na przeciw media markt Gdańsk.
Przyjemny sklep z wózkami w Gdyni Głównej na przeciw Stacji SKM, ceny bardzo przystępne( mutsy i emmaljungi chyba tam nie znajdziecie)
Co chciałabym Wam podpowiedzieć to jak będziecie kupowały fotelik samochodowy, zwróćcie uwagę żeby miał wkładkę dla noworodka i żeby był dość szeroki w pleckach-ramionkach - bo dzidzia w kombinezonie czy w kurtce będzie się gniotła.
Ja kupiłam pierwszy dość wąski na szczęście zima nie była sroga więc obyło się bez dużych i grubych kurtek natomiast nie ukrywam że miała córcia dość wąsko ://
Mam Ramatti w tygryski - śliczny i niedrogi :) no ale drugiego teraz specjalnie nie będę kupować :) Kubuś te kilka razy w aucie da radę :) potem zrzucimy kurtki :))

Ja kupiłam pierwszy dość wąski na szczęście zima nie była sroga więc obyło się bez dużych i grubych kurtek natomiast nie ukrywam że miała córcia dość wąsko ://
Mam Ramatti w tygryski - śliczny i niedrogi :) no ale drugiego teraz specjalnie nie będę kupować :) Kubuś te kilka razy w aucie da radę :) potem zrzucimy kurtki :))

To wstawię nową listę:
Agatha: 22.02.09 --- > chłopczyk
Ale oczywiście to jeszcze nie jest pewne na 100%, jednak mam nadzieję, że nie będzie aktualizacji (bo w weekend ruszam po niebieskie ciuszki i nikt mnie nie zatrzyma!!!!)
Ale oczywiście to jeszcze nie jest pewne na 100%, jednak mam nadzieję, że nie będzie aktualizacji (bo w weekend ruszam po niebieskie ciuszki i nikt mnie nie zatrzyma!!!!)
sorki , że sie wtracam ale chciałam zapytac czemu wybieracie wózki takie jak Urban rider - czy one nie sa z tych sztywnych w których nawet nie da się dziecka pobujac ...............??? Bardzo podobny miała moja kolezanka zapłaciła 4 lata temu 2500 i klęła na czym swiat stoi ze sztywny, prowadzi sie jakby przyczepe od samochodu pchała , ze dziecka nie pobuja w sumie była zła , ze taki wybrała i bardzo szybko go sprzedała. ja nie potrafiłam tym jej wózkiem jechac....... .koszmar jakis. W spacerówce mała zsuwała jej sie na dół .......
Ale może mi sie tylko tak zdaje i te nie sa juz takie sztywne ...???...... pytam tak z ciekawosci .
pozdrawiam,
Ale może mi sie tylko tak zdaje i te nie sa juz takie sztywne ...???...... pytam tak z ciekawosci .
pozdrawiam,
Ja akurat wprost przeciwnie - chciałabym wózek najlepiej na 4 kółkach (nie na 3) i bardzo kołyśny, zeby właśnie móc bujać dzidzię. No i żeby miał pompowane koła, żeby był leciutki, ale zarazem stabilny. Skąd taki wziąć? Musze szczególowo poprzeglądać wszystkie oferty i może w końcu coś znajdę.
maritiki@op.pl
gratulacje synka:)
wiecie co do szybkiego wyjścia ze szpitala to zobaczycie jak szybko bedziecie stamtąd uciekac,tam to dopiero człowiek sie źle czuje, rano obchód kilka par oczu gapi ci się w krocze jak sie goi itp, nie śpisz w swoim łózku itp,a co do pomocy położnych to tak bardzo aż na nią nie liczcie, różnie bywa, czasem pomagają ,ale bez przesady, ja jak urodziłam kacpra to on dużo tam płakał i już sie tylko modliłam kiedy będę w domu, w swoim łóżku, przy swoich bliskich i wtedy dopiero się uspokoiłam, mały był bardzo absorbujący, plakał dużo itp,ale nie każde dzieci tak mają, jednak pomoc kogoś bliskiego w domu wskazana:)
wiecie co do szybkiego wyjścia ze szpitala to zobaczycie jak szybko bedziecie stamtąd uciekac,tam to dopiero człowiek sie źle czuje, rano obchód kilka par oczu gapi ci się w krocze jak sie goi itp, nie śpisz w swoim łózku itp,a co do pomocy położnych to tak bardzo aż na nią nie liczcie, różnie bywa, czasem pomagają ,ale bez przesady, ja jak urodziłam kacpra to on dużo tam płakał i już sie tylko modliłam kiedy będę w domu, w swoim łóżku, przy swoich bliskich i wtedy dopiero się uspokoiłam, mały był bardzo absorbujący, plakał dużo itp,ale nie każde dzieci tak mają, jednak pomoc kogoś bliskiego w domu wskazana:)
ehh weszłąm na chwile zeby spr czy sa jakies wiesci od tokio ale jeszcze cisza :(
jejku a mnie te zawroty głowy męczą no chodze jak pijana - nie wiem co jest grane... a do tego jeszcze kość ogonowa mnie boli :( też tak macie?? i czsem tak dziwnie czuje jakby mały kopał mnie tam z tyłu w tą kość... ale ta kość jest dość nisko i tak sie zastanawiam czy on tam moze dosięgnąc
jejku a mnie te zawroty głowy męczą no chodze jak pijana - nie wiem co jest grane... a do tego jeszcze kość ogonowa mnie boli :( też tak macie?? i czsem tak dziwnie czuje jakby mały kopał mnie tam z tyłu w tą kość... ale ta kość jest dość nisko i tak sie zastanawiam czy on tam moze dosięgnąc
Super gratulki dziewczyny :)))) w sumie czy chłopak czy dziewczynka . Byle zdrowe.
Dobranoc :) idę spać bo moja kluska od wczoraj rana gorączkowała i cały wczorajszy dzionek+noc do d... dzisiaj już jest ok i mam nadzieję że pośpię w nocy o ile z kolei synek nie będzie się wiercił za dużo, bo wczoraj to chyba wyczuł że coś inaczej i też nie spał w nocy ;///
Dobranoc :) idę spać bo moja kluska od wczoraj rana gorączkowała i cały wczorajszy dzionek+noc do d... dzisiaj już jest ok i mam nadzieję że pośpię w nocy o ile z kolei synek nie będzie się wiercił za dużo, bo wczoraj to chyba wyczuł że coś inaczej i też nie spał w nocy ;///
To ja wstawię jeszcze nowszą listę :) :
iza28: 11.01.09 --- > chłopczyk (Jakub) :)
gwiadeczka: 28.01.09 --- > chłopczyk:)
iza28: 11.01.09 --- > chłopczyk (Jakub) :)
gwiadeczka: 28.01.09 --- > chłopczyk:)
Gratuluję, Tokio!
Teraz będziesz potrzebowała troszkę czasu na przyzwyczajenie się, co? Ja też :) W sumie było mi "wszystko jedno, byle zdrowe", ale od lat żartowaliśmy na temat naszej córci - "wrednej Helenki" (po mamusi) - lekko pękatej, obrażalskiej królewny (dalej po mnie:)) Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak przyzwyczaiłam się do myśli o tej naszej "Helce from hell" :D
Teraz będziesz potrzebowała troszkę czasu na przyzwyczajenie się, co? Ja też :) W sumie było mi "wszystko jedno, byle zdrowe", ale od lat żartowaliśmy na temat naszej córci - "wrednej Helenki" (po mamusi) - lekko pękatej, obrażalskiej królewny (dalej po mnie:)) Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak przyzwyczaiłam się do myśli o tej naszej "Helce from hell" :D