Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 31 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zakładam nowy, bo poprzedni choć wolno się zapełniał, to juz teraz ciężko chodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no już mi jest ciężko ją nosić do odbicia... czuć tą wagę:) ja się śmieje, że jej wszystko w policzki idzie? z profilu jak "hiczkok" wygląda:)
o tym wątku też chciałam zaproponować to kto?
Martha niezły wynik wagowy :-)
Moja Natka to "chudzinka", teraz pewnie ma jakies 6 kg

dziewczyny moze załozymy kolejny wątek? bo tu już trzeba duzo przewijac...
o kurcze to nieźle moja waży 6600
ale fajnie, że się ten wątek wreszcie ruszył... i jest dużo wypowiedzi, bo już myślałam, że to ze mna coś nie tak i tylko ja mam czas żeby tu codziennie zaglądać:)
Właśnie wróciliśmy od lakarza, kolejne szczepienie zaliczone, było troszkę płaczu, ale sytuacja została szybko opanowana. Majka waży już 6890g, czyli jakoś tak wychodzi 1kg w miesiąc. I kurcze przez to wszystko zapomniałam zapytać mojego lekarza jakie pierwsze inne jedzonko wprowadzać... ehhhhh.
nam pediatra nie sugerowała żeby czekać z wprowadzaniem pokarmów, ale ja już nie karmię piersią a ty chyba tak
ja daję ryżową z jabłkami z bobovity, ale jak się boisz że coś będzie uczulać to może daj kleik ryżowy zamiast kaszki
Nic,dawno nie byłam i nie miałam jak zapytać,wiec pytam Agnesika bo nie wiem jakie kaszki mogę mu dawać zeby go nie uczuliły.
No właśnie nie ma żadnego uczulenia na proszek ani nic takiego bo już to sprawdzaliśmy.Lekarka sugeruje skazę,a ja już nie wiem co myśleć,badań też nie mogę sie doprosić.
ania a Wasz pediatra co mówi o wprowadzaniu pokarmów? moze poleci jakies kaszki...
my w domu od poniedziałku :-( , koszmar jak nie mozna wychodzic sobie z domku

u nas jakos nikt nie miał zadnych alergii, no z wyjatkiem dzieci mojej siostry - tez mialy skaze

ania u Was to chyba nie skaza... moze jakies poprostu uczelenie (proszek,płyn do kąpieli itp)

jadłam tylko ciemne pieczywo + wedline z drobiu lub dzem, na obiad ryz + piers z kurczaka , teraz juz wprowadzam do diety wiecej produktów i Malej narazie nic sie nie dzieje, obserwuje.

agnesik Wasz pediatra nie przesunął czasu wprowadzenia pokarmów z racji skazy? nie wiem czemu nasza dr kazała póżniej wprowadzic pokarm...
No...a komp chodzi,hi,hi.Zastanawiam się jakie kaszki można takiemu dziecku co nie wiadomo co go uczula.
no to leje i siedzimy w domu :(
starsza córeczka nie miała skazy i na nic nie jest uczulona
więc nie ma reguły
4,5 mies.
deserki daję ale na razie tylko jabłuszko, kaszkę też dają od paru dni (jeden dzień kaszka ryżowa z jabłkami robiona na nutramigenie, na drugi dzień deserek+ ok 70-100ml mleka przed podaniem deserku lub zaraz po)

co do innych dań to marchewka, marchewka z ziemniakami, dynia z ziemniakami i wczoraj pierwszy raz jarzynowa - ja akurat kupuję z hippa

Agnesik już deserki?a kaszki dajesz?Ile ma Twoja mała?No właśnie a sęk w tym że mój synek miewał tylko wysypki na klatce piersiowej,nic więcej i mam nadzieję że to nie skaza.A u Was w rodzinie wy bądz rodzice są alergikami albo mają skazę?
Blueeyes ja Ci współczuje kobieto tej diety,co Ty wogóle jadasz?wiem jak to mniej wiecej wygląda bo moja lekarka też mnie chciałą skatować taką dietą ale w moim przypadku nie miałoby to sensu bo za mało miałam pokarmu.
nasza pediatra też od razu stwierdziła skazę widząc policzki, jak odstawiłam nabiał to ładnie zeszło wszystko; teraz jesteśmy na nutramigenie i od 2 tyg. daję już zupki i deserki z jabłuszek, mała zjada bez problemu
soczków nie daję
nasz pediatra ma specjalizację z alergologii i jak zobaczyła Natke to odrazu powiedziała ze skaza białkowa, no i faktycznie jak przestalam pic mleko i przetwory mleczne to wszystko złagodniało, miała własnie sucha skóre na policzkach, rączkach i nóżkach, i za uszkami.
nie robilismy zadnych badan, powiedziala ze to i tak za wczesnie dla takiego maluszka
Czyli lekarz stwierdził skazę na podstawie wysypki?żadnych badań nie robił?a miała jeszcze jakieś inne objawy np.sucha skóra czy czerwone plamy?U nas też jest podejżenie,ale ja już od 1,5 miesiąca nie karmię,jest na mleku dla alergików a nie wiem tak naprawdę czy ma skazę,czy uczulony jest na coś innego.
witam wszystkich czwartkowo,
nadal nie mozemy wychodzic na spacerki :-( ale jutro mamy kontrolę u pediatry to może sie to zmienic
zreszta pogoda jakas taka nijaka....
no i ja nie znam czegos takiego jak "lulanie" i "usypianie". Mała sie naje i odkładam ją do łóżeczka, podaję przytulankę i sama zasypia, złote dziecko :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry