Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 33 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no i nowy - bo tamten juz długaśny był.
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie
Zaczynamy nowy tydzien.
Fajnie ze juz macie za soba Chrzciny Aniu :) to w sumie taka rodzinna uroczystosc i zawsze zdjecia sa super pamiatka. Nam Johny zasnal po mszy i obudzil sie jak juz z restauracji wracalismy- wiec ma zdjecia tylko na spiaco :) a szkoda bo byl taki elegancki :)
W Galerii Baltyckiej w sklepie Tchibo od srody jest kolekcja dziecieca, fajne ciuszki dla dzidziusiow :) ja chyba sie skusze na male co nieco.
Milego Poniedzialku :)
czesc dziewczyny :-)
nareszcie ladna pogoda, pewnie wszystkie na spacerkach ;-)
my juz spacerujemy w spacerówce, Mała wogóle nie chce spac, ciągle sie rozgląda ;-) ... i zaczepie przechodniów
hejka,
to samo miałam napisać, wchodząc na forum, że dziś piękna pogoda i że cały dzień na spacerze byliśmy. Wróciliśmy tylko na obidaek i potem wieczorem na kąpiel :D
Poza tym też się chciałam zapytać czy jeździcie już spacerówką, bo mały ledwo mieści się w gondoli i fakt jest bardzo ciekawy świata, więc będzie lepiej wszystko widział. Także my chyba już też smienimy pojazd.Pomimo pięknej pogody za oknem, ja czuje się kiepsko - alergia mnie męczy, więc kicham i mam oczy czerwone jak krolik.
Milego wieczoru i przespanej nocki:]
witam po kilku dniach przerwy:) ale było "fajowo" pogodę mieliśmy piękną od niedzieli, jestem spalona na buzi i ramionach. Fajnie było, chłopaki nieźle śmigali sobie po mazurskich szutrach. A najlepsze było to, że nie musiałam znosić wózka z III piętra tylko jeden schodek i jestem na dworku, i siup jeden schodek spowrotem i jestem w domku. Właściwie całe 4 dni na dworku spędziliśmy. Majka w niedzielę i dziś w samej pieluszce była - tak było ciepło.
Ania - jak jedzonko w Via Steso?
Majka też coraz mniej śpi i szybko się budzi na spacerku, wtedy zaczyna się nudzić i marudzi, płacze, w środę oglądałam tą moją spacerówkę i jakaś taka duża dla niej jest. Ale pewnie też mnie to czeka.
Spokojnej nocki wszystkim Wam życzę.
No my jeszcze nie możemy zmienić na spacerówkę,za wcześnie jak dla mojego malucha,ale myślę że to nastąpi w 5 miesiącu,póki co jeszcze nie.Co dajecie do jedzonka prócz mleczka?
Martha jedzonko bardzo dobre i duże porcje a płaciliśmy 30zł za obiad, a torta i ciasto mieliśmy swoje.Długo nie siedzieliśmy bo 2 godzinki.
Dziś upał ubraliśmy pierwszy raz rampersika,a i tak był spocony cały.Jak zaglądam czasem do wózków to dzieciaki na długi rękaw i na to kocyk,chyba przesada w taki upalny dzień jak dziś.
marta - super ze wyjazd sie udal :-)
mr i ania - wszystkiego Naj Naj dla Waszych maluchów z okazji 5 -miesięcznicy

ja oprócz mleka daje Natalce: jabło, gruszke, dynie z ziemniakiem, marchewkę i sok jabłkowy.. aaa no i kaszkę
..I 5 miesięcy minęło..
Dziś spacer w spacerówce, bardzo mu się podobało, rozglada się na wszystkie strony i koniecznie chce siedzieć:D
ja synkowi daję: ziemniak, dynia, marchew, seler, pietruszka, koperek, kalafior, brokuł, jabłko, gruszka, brzoskwinia. Owoców nie za bardzo lubi, woli soczki, więc po obiadku dostaje soczek. Jutro wprowadzamy mięsko i kaszkę manną do obiadku.
Tak poza tym to kaszek i kleików nie chce jesć, płacze,buntuje się więc na razie go nie zmuszam.
miłego wieczoru
mr sama gotujesz czy maluch zajada ze słoiczków?
właśnie wszystkiego NAJ, nie macie wrażenia, że ten czas szybko leci... za szybko...
my już mamy sprawdzone kaszki: waniliowa i jabłkowa a słoiczki: zupka jarzynowa (marchewka + ziemniak), marchewka, jabłko z marchewką i dziś pierwszy dzień brokuły. Tylko jeden słoiczek mam na 3 dni - bo Majka pluje pod koniec, no ale to się pewnie zmieni - dopiero uczy się jeść z łyżeczki.
Coraz trudniej się jej zmienia pieluszki - wierci się, kręci, przewraca z boku na bok... i fika nogami:)
A dziś na spacerku tylko body z krótkim rękawem i skarpetki i było ok.
słoiczki i gotuje też sama od kilku dni, dziś np. gotuje cielęcinkę i oddzielnie warzywka;]
znów pogoda spacerowa, dlatego idziemy na śniadanie i pakujemy torbę na dluuuugi spacer
miłego dnia
zawsze zapomnę zapytać... czy macie jeszcze tą ciemną kreskę na brzuszku (linea nigra) u mnie nad pępkiem już ledwo widoczna pod pępkiem jeszcze jest
Blueyes Twój lekarz pozwolił wam na dodatkowe pokarmy oprócz mleka przy skazie?Nam nie,ale ona jest przewrażliwiona,dzieciak nie ma stwierdzonej skazy i wątpie żeby ona była a ta zabroniła do 6 miesiąca na wprowadzanie czegokolwiek nowego,ma pić wstrętny nutramigen i wodę.Ja oczywiście nie słucham tej lekarki i wprowadzam to co uważam za słuszne i mało uczulające czyli je narazie jabłuszko,marchewkę,kaszki jabłuszkowa i malinowa i od dzisiaj ziemniaczek póżniej zupki jarzynowe,a w 6 miesiącu mięsko.Już niedługo a będzie chodził do innej przychodni.Robiliśmy mu badania:morfologia,mocz i kał.Wszystkie są dobre.
czesc,
no i burza....

aniu - nam nasza pediatra pozwolila wprowadzic nowe pokarmy ale tylko zaznaczyla zeby powoli i obserwowac, u nas nic sie nie dziej... nie ma zadnych uczulen, nie ma wysypki, wiec powoli dodaje jej do jadlospisu nowe produkty. nawet mleko daje bebiko a nie jakies tam specjalne
mam nadzieje ze u nas ta skaza to już dawno sobie poszla ;-)
aaaa, no i mam jeszcze tą linię , bledsza troche jest ale jest
do mnie właśnie nadeszła... burza... spacerku było może 20 minut i uciekałam, bo widziałam nadchodzącą chmurę a teraz już pada... było tak gorąco, że Majka nie mogła mi zasnąć w wózku, kręciła się strasznie, jak ją na chwilke wyjęłam to plecki mokre...
Mam nadzieję że Was nie zalało,tam gdzie ja mieszkam nie było powodzi,ale widziałam tą czarną chmurę jak szła,kiedy byliśmy na spacerku.Mati w samych body,bez czapki,skarpet a i tak się rozstapiał,trochę spał.Pod domem jak już byliśmy to tak walnęło,że oblał mnie zimny pot ze strachu.Martha trochę się martwię bo wiem że suchanino zalało,żyjesz?odezwij się.Blueeyes,bebiko?i nic się nie dzieje?jak długo jej już dajesz to mleko?my jak raz zrobiliśmy próbę to małego wysypało ale może miał uczulenie akurat na bebilon,chciałabym spróbować za miesiąc dać jakieś inne niż nutra,zobaczymy co powie nam nowa lekarka,sama widzisz jaką dziwaczkę mam teraz,żałuję ze jej dawno nie zmieniałam,ja to mam pecha do lekarzy,jest jeszcze taka wredna pielęgniarka w tej pzrychodni do której chodzimy,kilka razy się z nią kłóciliśmy i teraz jak nas widzi mnie i męża to ma bojowe nastawienie,małe nieporozumienie i odrazu skacze,mam dość,już niedługo,teraz będzie ostatnia nasza wizita,bo skierowała na badania to trzeba z wynikami iść i po receptę na mleko.
ja wracałam centrum Gdyni i jak wysiadłam to zaczęło kilka minut id domu lać. Ja mokra a młody pod folią suchutki.
Mały od wczoraj sie buntuje i nie chce nic innego niz mleko, soczki ewentualnie
A dużo Ci tego soczku wypija?Mój nie chce nic pić ani wody ani herbatki więc i z wprowadzaniem soczków odpuściliśmy sobie.
mój wypija herbatki tak ze 100-200ml
wody tez ok 100ml, na napc po mleku woda i nad anem teraz jak sie kręci to daje na spiocha wody tak ok 5:00, a soczku 100ml wypija, więcej nie daję, bo w schemacie tak doradzają:)
Suchanino zalało? Kto takich głupot nagadał:):):) Przecież ja na górce i wszystko na dół spływa:):):) Majka dziś wykonczyła brokuły - a miało jeszcze zostać na jutro:) Chyba jej zasmakowały. Ale po tym i tak 120ml mleczka - dziwne, powinna mieć pełny brzuszek (no prawie pełny)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry