Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****1***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpoczynam nowy, Iza urodziła!!!!!co prawda w marcu, ale termin miała na luty!

urodziła dzisiaj 6 marca o godz.9:35 i jej córcia waży 3290g

Wszystkie się już rozdwoiły!!! hurrra, bidula rodziła dwa dni! Jest wymęczona, ale szczęśliwa.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety łapczywe i do oporu jedzenie jest zawsze-czy ją wybudzę po 2,5 godzinnej drzemce czy dam cyca po 30 minutach - jakby miala ambicje wyciagnac wszysto z cycka....

a i jeszcze chcialaby zrobic kupke za kazdym razem jak je z cycka i sie potem napina jak sie nie uda zrobic podczas karmienia...

stosujecie jakies srodki na te napinanie?

image

image
k@juta i dziób najlepszego:)...
dziób co u Was słychac?jak córeczka?u nas w zasadzie bez wiekszych zmian mała nadal sie meczy (czasami mam wrazenie ze troche mniej,ale nie wiem w zasadzie ciezko wyczuc ma takie fazy)i nadal w szynie,obserwuje juz na maxa karuzele i usmiecha sie do mnie,do meza do babci(ale mało ogolnie sie usmiecha,pewnie przez te bole ciagle),rzadziej robi kupki,wkłada juz raczki do buzi,łapie mnie za ciuchy jak ja trzymam i odegne do tyłu.lezac na brzuszku podnosi głowe wysoko na dosc długo(tez rzadko bo nie lubi hehe)i to chyba tyle z moich obserwacji...a i zaczeła sie faza zmiany czestotliwosci karmienia -i u Ciebie tez?Byłas juz na szczepieniach?No i jak te krostki?Uporaliscie sie z nimi?Naszej wyskoczyły starszne na ciałku w górnej czesci,ale nie wiemy co to i nie schodzi juz tydzien:(,na buzi mam od ulewania krostki w dolnej czesci:(w nocy jak spimy to jak uleje to spi biedulka w tym:(stad te krostki....a tak poza tym to ok:)bylismy na badaniu brzuszka w zwiazku z refluksem i dr zbadała od razu wszytskie narzady i wszytsko ok:)no i juz 5 tygodni do wizyty z szyna zostało wiec mam nadzieje ze szybko minie!i ze sciagniemy ja od razu po wizycie!

na pewno monia zobaczysz:)
dziewczyny a pokarzcie swoje maluchy jak tam urosły:)

Gratulacje!!
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy kupować ciuszki mniejsze niż rozmiar 62? Takie właśnie kupiłam, ale zastanawiam się nad kilkoma kompletami w rozmiarze mniejszym.

ja mam z 3 spioszki, 4 kaftaniki i 4 bluzeczki na 56 i nie załuje
niektore 62 sa tek duze ze nie moge na razie ich ubrac malej
niestety rozmiar rozmiarowi nierowny:(

image

image
hmmm, to może dokupię kilka mniejszych;)

Ja mam nawet dwa komplety 50, bo mi się niektóre 56 wydają wielkie.

ja 56 uzywam do teraz-7 tydzien, a mała wazyła 3600 i miała 56 przy urodzeniu,wszysdtkie ciuszki 56 byly na nia za wielkie...oczywiscie teraz juz tez 62 zaczełam uzywac ale rozmiary ciuszków z h&m ,kapahl i cubus sa zawyzone..a 56 tylko uzywałam do 5 tygodnia....teraz mamy szyne wiec musi dół miec wiekszy o rozmiar-stad rozmiar 62 został wprowadzony;)ale body 62 sa wciaz za wielkie (spiochy tez)

jej, moj syn urodził się tak spory że wszystkie ciuszki na 56 już na starcie były do wyrzucenia. Najlepiej czuje się w tych na 62, ma w nich więcej swobody no i mnie łatwiej się j ego w nie ubiera.

gosma, ale Ty urodziłaś dużego synusia :)

tak jest lemka, mój syn to kawał chłopa. Dzięki temu że jest taki konkretny to pewniej mi się go trzyma na rękach. W szpialu gdy pomagałam koleżance przy jej drobniusiej córeczce to normalnie czułam lęk by chwycić takie maleństwo.

no to ja już nie wiem
może zostanę przy tym 62

mi położna w SR mówiła, że podstawa to rozmiar 62, bo nawet jest jak za duży to nic nie szkodzi; ale kilka rzeczy z 56 też się przyda

ja miałam tylko 1 komplet 56 a reszte na 62 i dobrze bo mały duży się urodził i szybko rośnie teraz nosimy już 68 a nawet 74 dziś ma takiego pajaca

jak oglądam te moje ciuszki 62, to są takie maciupeńkie;)
Te mniejsze są po prostu mikroskopijne;)
Jeju i to takie maleństwo trzeba będzie kąpać, przewijać... Strach się bać!

zobaczysz, poradzisz sobie:)

czekamy teraz na wizyte pediatry, zobaczymy jak oceni małą i jej pepuszek. Mam nadzieje ze pozwoli podawac esputicon, bo gdyby nie te wzdęcia i naprężania się małej, to byłoby już całkiem ok.

Niestety moja endokrynolog na urlopie i dopiero w poniedzialek spróbuje się dowiedzieć jak jest z tarczycą małej.

Mam pytanie, czy udaje wam się pospać z maluchem w dzień?
Ja zawsze coś mam do zrobienia-dziś pół godziny pospałam a to tylko kropla w morzu potrzeb....

image

image
podbijam wątek, bo zaraz znikniemy:)

jak tam wasze maluszki? wrzućcie zdjęcia!!!!

image

image
hej,hej

Iza nadal w szpitalu, bo mała ma żółtaczkę - jest na lampach,ale trzymajmy kciuki,aby jutro już wyszły, bo nie ma jak to bycie w domu.

Ja lecę szykować obiad, bo za dwie godziny budzenie, znów karmienie, a potem na spacerek......z maluchem, dziś idziemy kupić specjalny gips, aby zrobić odlew jej stopki...chyba oboje na tym punkcie szalejemy - i zrobimy sobie właśnie taka małą stópkę, która z dnia na dzień robi się coraz większa.

no właśnie asia, wklejaj zdjęcia, bo Kasieńka też już pewnie podrosła!

ja również mam odlew maciupeńkiej rączki i nóżki Nataszki, będzie co wspominać :))) ze spacerkiem musiałam się wstrzymać, bo się rozpadało, ale jestem w blokach startowych i jak tylko pogoda się polepszy ruszamy zwiedzać ;-)

dzisiaj mam doła, bo małą cały czas płacze-z maleńkimi przerwami - dopiero teraz po kilku godzinach zasnęła-ale czy na długo...?

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry