Widok
nie wiem, czy zauważyłyście, ale większość z nas upodobała sobie porody na 20-stego i po 20-stym :))) W takima razie Aneczka majls jest 2 miesiące młodsza od mojej krasnalki, która obchodzi dzisiaj swój mały jubileusz :) (jest z 20 grudnia). A tak w ogóle to czekam z niecierpliwością na kolejny rozwój wydarzeń, bo dziewczęta lutóweczki i Wasze terminy się zbliżają :)))
Moja Nastka teraz smacznie śpi, a jak nie, to również ochoczo spogląda na karuzelę - monia i dziób, chyba się zmówiłyśmy z tymi fisher :))) Nogami też potrafi wierzgać, jakby miała rower to by mi odjechała ;-) Spacery to jej żywioł, dobrze tylko, że nie chrapie, a poza tym działają na nią relaksująco, bo potem w domku zapada w sen, niemal że zimowy :)))) Kąpać się też uwielbia, po tym też śpi jak niedźwiedź i śpi, śpi, śpi. No oczywiście domaga się jedzonka, ale odbywa się to około 1, następnie,5, no i dalej między 8, a 9. Taka jest, że daje rodzicom pospać :)))
A tak wygląda mój mały dwumiesięczny "wielkolud" :)))

Moja Nastka teraz smacznie śpi, a jak nie, to również ochoczo spogląda na karuzelę - monia i dziób, chyba się zmówiłyśmy z tymi fisher :))) Nogami też potrafi wierzgać, jakby miała rower to by mi odjechała ;-) Spacery to jej żywioł, dobrze tylko, że nie chrapie, a poza tym działają na nią relaksująco, bo potem w domku zapada w sen, niemal że zimowy :)))) Kąpać się też uwielbia, po tym też śpi jak niedźwiedź i śpi, śpi, śpi. No oczywiście domaga się jedzonka, ale odbywa się to około 1, następnie,5, no i dalej między 8, a 9. Taka jest, że daje rodzicom pospać :)))
A tak wygląda mój mały dwumiesięczny "wielkolud" :)))

Jakie śliczności :)
Monia, ja zrozumiałam w rozmowie z Mają, ze mala miała 2930 (może zle usłyszałam) mniejsze o to, najważniejsze, że jest zdrowa a mamuśka-jak przed chwilką się dowiedziałam czuje się rewelacyjnie.
Mam nadzieję, ze też niedługo się rozdwoję, bo mnie już denerwuje to czekanie, telefony się rozdzwoniły, na gg pełno wiadomości a skrzynka e-mail-pełna i wszyscy chcą wiedziec czy już...
Dzisiaj nie było prądu u nas przez kilka godzin, ale się wynudziłam ;P
Monia, ja zrozumiałam w rozmowie z Mają, ze mala miała 2930 (może zle usłyszałam) mniejsze o to, najważniejsze, że jest zdrowa a mamuśka-jak przed chwilką się dowiedziałam czuje się rewelacyjnie.
Mam nadzieję, ze też niedługo się rozdwoję, bo mnie już denerwuje to czekanie, telefony się rozdzwoniły, na gg pełno wiadomości a skrzynka e-mail-pełna i wszyscy chcą wiedziec czy już...
Dzisiaj nie było prądu u nas przez kilka godzin, ale się wynudziłam ;P
hehe spaceruj!!!!a nie w domku siedzisz:)później sie wysiedzisz troszke :)przez pierwszych kilka dni:)no ja tez licze że w koncu sie rozdowicie i Ty i Asia i juz bedzie mozna watek zmienic na mamusie;P....Maja przesłała mms'em Anie jest przecudowna taka słodziusia,malusieńka kruszynka:)przepiekna dzidzia:)
Mam wiadomość od Nataszki, że bardzo dziękuje za komplementy :))) Jak jej powiedziałam, że wszyscy chwalili jej wdzięki, to aż się prężyła z dumy ;-) Trochę próżna jest, jak to rasowa kobieta :))) A z tymi prezentami dla mojej princeski to jest tak, że gdy zobaczę coś w sklepie, to nie mogę się powstrzymać i średnio raz na tydzień nabywam dla niej jakiś gadżecik. To jest już choroba, bo nie panuję nad tym, ale pewnie mój budżet w końcu wszystko zweryfikuje.
eliza malinka-sliczna mala
jestem po wizycie u lekarza i stwierdzil, ze pora rodzic:
-wg usg ma 2800 ale powiedzial, ze to usg to sie bardzo myli i pewnie ma z 3100
-mala bardzo nisko ma główkę i się wpycha (cisno tam strasznie), ale jak na złośc szyjka zamknietą i długa:(
niestety wg lekarza mam dość mało wód płodowych i najlepiej byłoby wywołać poród-zeby sie mala nie przydusila (niestety o tym zadecyduja w szpitalu)
-nie mozna sobie skurczy samemu aplikowac, np. przez sex albo te maliny bo wtedy bez kontroli macica sie bedzie kurczyc i moze sie przydusic dziecko
-moze znacie jakies sposoby na zwiekszenie (spowodowanie wogole) rozwarcia??
dostalam skierowanie do szpitala na KTG i licze ze mnie juz zatrzymaja, pojade jutro na Zaspę, ale jak mnie odeślą to osiwieje ze stresu....
wychodzi na to, ze urodze bez meza, najwazniejsze jest jednak by mala urodzila sie zdrowa
kurcze licze, na wasze wsparcie duchowe, trzymajcie kciuki za to by mnie przyjeli i potraktowali dobrze:)
ciekawe czy bede mogla spac dzis w nocy.....

jestem po wizycie u lekarza i stwierdzil, ze pora rodzic:
-wg usg ma 2800 ale powiedzial, ze to usg to sie bardzo myli i pewnie ma z 3100
-mala bardzo nisko ma główkę i się wpycha (cisno tam strasznie), ale jak na złośc szyjka zamknietą i długa:(
niestety wg lekarza mam dość mało wód płodowych i najlepiej byłoby wywołać poród-zeby sie mala nie przydusila (niestety o tym zadecyduja w szpitalu)
-nie mozna sobie skurczy samemu aplikowac, np. przez sex albo te maliny bo wtedy bez kontroli macica sie bedzie kurczyc i moze sie przydusic dziecko
-moze znacie jakies sposoby na zwiekszenie (spowodowanie wogole) rozwarcia??
dostalam skierowanie do szpitala na KTG i licze ze mnie juz zatrzymaja, pojade jutro na Zaspę, ale jak mnie odeślą to osiwieje ze stresu....
wychodzi na to, ze urodze bez meza, najwazniejsze jest jednak by mala urodzila sie zdrowa
kurcze licze, na wasze wsparcie duchowe, trzymajcie kciuki za to by mnie przyjeli i potraktowali dobrze:)
ciekawe czy bede mogla spac dzis w nocy.....

Asia trzymaj sie bedzie dobrze,na pewno ..tylko mysl pozytywnie,nie stresuj sie! pamietaj ze to moze pogarszac sytuacje....z miła checia bym Ci potowarzyszyła,ale mam mała i nie moge je zostawic..ale bedziemy z Toba myślami,jak chcesz oczywiscie dzwon i pytaj jak tylko przyjdzie Ci jakas watpliwosc do głowy,czy poprostu bedziesz miała ochote:)))juz niedługo bedziesz miała swoja córeczke przy sobie i tylko o tym myśl:)skup sie na tym a wszystko bedzie dobrze:)wierz mi takie myslenie pomaga!!! pamietaj do konca i zawsze- usmiech i powtarzaj sobie"bedzie dobrze"