Widok

STYCZNIOWE MAMUSIE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :)
Może w tym wątku się rozdwoimy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przeczuwam, że maja urodzi do piątku :) wyobrażam sobie jej emocje związane z wyczekiwaniem na swoje malutkie serduszko, być może stąd to jej ciśnienie. Trzymam mooocno kciuki za powodzenie "akcji" :)))
dostałam info od Maji-zostawili ja na patologii ze wzgledu na ciśnienie 155/100 , z mała Aneczka oczywiscie wszytsko w porzadku -sprawdzili dokładnie wszytsko,jutro zapadnie decyzja(Maciejewski ją podejmie oczywiscie) co dalej:)...więc czekamy na dobre wieści:)

majls trzymam kciuki!!!:)

co do badania przeziernosci to tez sie bardzo balam wiec z mojego punktu widzenia to normalne
na pewno wszystko bedzie dobrze, to ze u kolezanki wyszla taka sytuacja nie oznacza ze wyjdzie tak samo u ciebie
nie martw sie (wiem ze to latwo powiedziec, ale na pewno bedzie dobrze!!!)

image
image
Dziob jeśli chcesz to moge ci przesłac tą gazetkę z twoją kruszynką właśnie przesd sekundą przyszłam do domu i uratowałam ja z rąk mojego męża ktory podążał w stronę kosza na śmieci. Podaj adres na maila gosik534@tlen.pl
image
Maja trzymaj się:)bedzie dobrze !!!!:)pamietaj musisz tak myśleć a tak bedzie:)cała ciaze tak przetrwalysmy:)ja juz mam mała :)teraz na Ciebie kolej:)buziaki i trzymamay z Lenka kciuki za Was:)
agnieszka-nie wkrecaj sobie(-a jesli juz chcesz to pozytywnie tylko!) to najgorsze co mozesz robic dla Ciebie i dziecka,poprostu musisz spokojnie czekac,nie wpadac w paranoje ,zajmij sie czyms i staraj sie o tym badaniu nie myslec i tak niczego nie zmienisz tym ze sie bedziesz stresowała tylko mozesz zaszkodzic sobie(nerwica stres wyniszczaja starsznie organizm)oraz dziecku(wszytsko sie na nim odbija,im bardziej radosna w ciazy bedziesz i mniej sie bedziesz martwiła tym dziecko zdrowsze i radosniejsze)mysl o maleństwie i o tym jak cudownie ze jest w Tobie:)i ze na pewno bedzie dobrze:)powodzenia:)

powodzenia ! :):):):)

majlis, powodzenia!!!!!!!:))trzymam kciuki;)
Dziewczyny, jadę do szpitala, ciśnienie urosło mi do 150/95 jestem po rozmowie z dr, kazał czym prędzej przyjechać. trzymajcie kciuki,aby poszło wszystko ok.

przestań, bedzie dobrze :) musi być ! :)

mamusie i nie rozwiązane mamusie, mam do Was pytanie, może śmieszne, ale powiedzcie mi, jak radziłyście sobie z czekaniem na badanie przyzierności...??wiem, że może to śmieszne dla niektórych i może wydaje się dziwne, ale ja tak strasznie boje się tego badania (dopiero za 3 tygodnie)i wciąż myślę, że coś może być nie tak...nie wiem czemu tak jest:((może faktycznie przeczuwam coś niedobrego?czy już wariuję?dopiero co moja koleżanka miała usuwaną ciążę w 18 tygodniu:((okazało się po padaniach przyzierności, że coś jest nie tak, potem szereg innych badań i w rezultacie okazało się, że to zespół Edwardsa, oczywiście naczytałam się o tym i od tamtej pory mam straszną schizę:((((((jak przestać się wkręcać??:((((((((oszaleję...przepraszam, że zaśmiecam tak radosny wątek
Usg często się myli jeśli chodzi o wagę. Tydzień przed porodem u kuzynki wyszło że dzidzia będzie ważyć 4300. A jak się urodziła ważyła 3720.

Lemka i Asia, wy będziecie miały maleńkie chucherka!! Moja w 36tc ważyła 2800g, a ostatnio w 38 tc miała już 3430 g teraz mamy 40 tc i aż boje się usłyszeć ile waży.

dziób oczekiwanie na małą jest straszne, nie tylko dlatego, że chcesz mieć już ją przy sobie, móc utulić, wycałować i móc się nią opiekować, ale również zaczynają być drażniące ciągłe pytania czy już urodziłaś. Codzienne telefony z tym samym doprowadzają do szału. Doszło do tego, że nie odbieram żadnych telefonów poza moim mężem, rodzicami i siostrą. Mam dwa tel. służbowy i prywatny i uwierz mi, gdybym chciała je wszystkie odbierać, to na dwie słuchawki mogłabym odpowiadać na te same pytania: czyli nie nie urodziłam jeszcze, tak czuje się dobrze, tak z małą jest w porządku,itd. Furii można dostać.

Na początku było to miłe, ale codziennie od dwóch tygodni wysłuchiwać tego samego- mam dość.

Monia.szkoda mi tej Lenki, ale wierze, że to nie wina Twojego mleka, w końcu jest ono takie cenne, a Ty masz go tak dużo.Trzymam kciuki za zdrówko Lenusi.

a mój lekarz prowadzacy trafił w 100% z waga:)mowił ze około 3600 bedzie w 40 tygodniu i było???......3600:)
a kolejny hit :karuzela fisher price:)mała dopiero na nia patrzec zaczyna-tak chwilami tylko,ale jak zacznie to sie wpatruje wrecz,ale melodyjki ja wyraźnie uspokajaja

no to monia masz bidulko problem,
ciekawe co Ci powie lekarka, oby poradzila cos na meczarnie malutkiej...

kurcze a ja mam przyziemne problemy, swedza mnie jak diabli sutki- zwlaszcza prawy i zaczelam je smarowac bepanthenem, bo linomag jakos malo pomaga-normalnie luszczy mi sie skora na sutkach-chyba od tej siary....

monia tez mialas takie dolegliwosci przed narodzeniem malej?

image
image
asia, no właśnie Doering twierdził, że jak się urodzi w terminie to będzie ważył 3800, a moja lekarka mówi, że jeszcze z kilogram przybierze, czyli 3400. Więc nie taki kolos.

lemka no to obie bedziemy miec duze dzieci:)
moja wazyla w 36 tygodniu 2471g +/- 371g ale ten blad pomiaru tez mowi swoje i moze wazyla tylko 2100...

w srode ide na badanie i mam nadzieje lekarzowi uda sie okreslic wage maluszka - bo juz coraz ciasniej i coraz mniej widac:(

image
image
no my jutro do przychodni idziemy dopytac o wszytsko i z mała zobaczyc co tym razem pediatra powie bo poprawy jednak nie ma:(wczorajsza noc była ciezka,dzis odrobine lepiej ,ale nie zeby było dobrze,ale dzien wczorajszy był starsznie ciezki:(tak sie upieram na to mleko moje ale jesli to bedzie nietolerancja laktozy jednak a nie refluks to chyba przejde na sztuczne,juz nie mam sił patrzec na te cierpienia,jak sobie mysle ze to juz cąły miesiac sie meczy biedulka a jeszcze kilka?tragedia jakas...zeby sie o nie niej źle nie odbiło..inne dzieci spokojnie sobie przezywaja te poczatki a mała wciaz meczy sie i meczy i to tak konretnie,czy spi czy czuwa ..czasami widze jak zmeczona tym bolem odpada poprostu,na chwile bo zaraz kolejny atak nadchodzi::(...my bedziemy chrzcic mała w maju dopiero bo chcemy zrobic dosc spora impreze(juz cała rodzina wyczekuje :) bo to pierwsza wnuczka,prawnuczka i ogolnie z mojego pokolenia pierwsze dziecko;) )no i moi dziadkwoie sie uparli zeby zrobic impreze u nich na ogrodzie:)dziadek juz od zeszłej jesieni rozbudowywał daszki i miejsce robił dla całej rodziny,wiec nie moge ich zawieźć w tej kwestii:))no i moja siostra ktora bedzie chrzestna ma urlop w maju dopiero a mieszka w anglii wiec ciezko byłoby jej sie wyrwac wczesniej...

oj dziewczyny, dziś się okazało, że też chyba poczekam sobie na poród tak jak Wy. Po tym, jak 3 tygodnie temu lekarka nastraszyła mnie przedwczesnym porodem dziś się okazało, że wszystko wygląda ok, mały jest nisko, ale z szyjką nic się nie dzieje. Waży w 36 tygodniu 2400, a Doering twierdził, że będzie duży...;) Ile Wasze ważyły w 36 tyg?

monia racja niedlugo beda mialy miesiąc !!! nie wiem kiedy to zlecialo!
w świeta chrzciny :) a jak u Was??
pierwsze szcepienie po 5 marca ale jeszcze sie dokladnie nie umowilam na date, zrobimy szczepienia podstawowe
pokazywalam ostatnio Lenke mojej mamie :))) miala usmiech od ucha do ucha jak patrzyla na zdjęcia :))) na slicznosci :)

majls wspolczuje tego czekania-to juz na pewno nie jest zabawne :/
zycze tobie aby odeszly ci wody jak mi -wszystkie na raz :))) wtedy nie ma co sie zastanawiac czy to już :)!!!!!!!

gosik nie mieszkam w Gd ;( ale pomyslłam sobie że moze któras przesłałaby mi listem taki skraweczek :) ???

no moja tez sie rozpycha i czasem zaboli baaardzo
wczoraj mąż mówi do niej: "jak ci tak ciasno to wyłaź:) idź do światełka -ale chyba źle zrozumiała bo zaczęła sie wpychać do boku brzucha a tam rzeczywiście padało światło lampy:)

kurcze biegam do kibla, jakbym zaaplikowała sobie lewatywę a to nieprawda:)

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry