Widok

Starające się II

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do szczęśliwego wątku - mam nadzieję ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo, jestem druga :) Melduję się... oby @ nie przyszła...
Teraz sobie zdałam sprawę, że założyłam nowy wątek, nieczekając na szczęśliwe zakończenie starego...hmmm. Sorry! ;-)
oj tam Michałowa, daj spokój - może teraz jak zmienimy strategię, to nam się ciąże posypią ;)

Lestek - co do OB - ja właśnie wzięłam skierowanie na poprzednie OB i morfologię od rodzinnego, po to, żeby móc się w ogóle zapisać na termin. nie pójdę do niej w tej samej sprawie po miesiącu, bo już wtedy mi powiedziała, ze mi wystawi, ale tak naprawdę obowiązkiem szpitala jest wystawić skierowanie na niezbędne badania, podobno takie jest rozporządzenie NFZ.
więc już teraz pójdę płatnie, a pierwsze OB się nie przydało na nic, poz tym, że pani pielęgniarka w wojewódzkim, żeby poprosić lekarza, musiała na nie spojrzeć :/
a co do zwolnienia, to też bym poszła na Twoim miejscu.

Asia, mooocno trzymam kciuki za betę :)
Piggy, myślę dziś o Tobie!!! :)

Gabi, dobra strategia, trzeba sobie znaleźć inne zajęcia, rozrywki. inaczej można oszaleć niestety...
Oby się posypały ciąże, oby! ;-) Może w końcu i nam się uda!

Kurcze, tak myślę, że ja będę miała problem z zapisaniem się na hsg, bo ja mam strasznie nieregularne miesiączki i ciężko mi będzie tak z miesiącznym wyprzedzeniem. No nic to...
A to OB i czystość pochwy to na ile przed hsg trzeba zrobić? Bo rozumiem, że muszą być "świeże"?
to zależy od szpitala, ja musiałam mieć OB na zapisanie się, po czym mi lekarka oznajmiła, że mam zrobić jeszcze jedno, bo OB jest 2 tygodnie ważne :/
nie wiem, jak z czystością pochwy, bo w wojewódzkim tego nie wymagają, tylko cytologii - ważna pół roku.
ja juz mam mieszane uczucia... jakas podejrzana zgaga ciagnaca sie x dni, mdlosci, dzisiaj na to wszystko krew z nosa w pracy mi siknela... a jendoczesnie pobolewa mnie jak na okres, ktory zwykle dostaje po 28-29 dniacha juz jest 32...
No to koniecznie test zrób. Albo na betę idź. Trzymam kciuki!
słonko Ty się nie zastanawiaj tylko testuj, przynajmniej Michałowa nie będzie miała wyrzutów, że zakończyła wątek przed czasem, bo podepniemy Cię pod poprzedni ;-) Powodzenia!
Asiu jak beta??? :)
Dobrze mówisz Gabi ;-)))
ja-dwisia, ale jaja z tym ob. i będą cię tak wszyscy odsyłać, aż wyciągniesz portfel i zrobisz to na własny koszt...

michałowa, nie wiem do jakiego szpitala się wybierasz na to hsg, ale najlepiej tam zadzwoń i zapytaj z wyprzedzeniem co i z jaką datą musisz przynieść. ja zapisywałam się w pierwszym dniu @ i wtedy miałam pewność, że nic się nie przesunie. nie wiem czy dalej tak łatwo o termin w klinicznym, ale ja czekałam tylko ok. tygodnia. ale co szpital to obyczaj:)
a co do zwolnienia - coraz bardziej się do niego przekonuję:)
Melduje się, aby był szczęśliwszy od pozostałych:)
No, niestety, bóle głowy były prorocze. Beta poniżej 0,1. Zaoszczędziłam sobie jazdę jutro bladym świtem do Gdańska. Jutro wizyta w I, niech przepiszą mi leki na następny miesiąc i jeszcze ostatni raz będziemy podchodzić w tym roku do IUI.
Piggy - trzymam kciuki.
Michałowa - już pewnie siedzisz w poczekalni I. W szpitalu w Wejherowie żądają do HSG 'tylko" wymaz z pochwy. Robisz to obojętnie w którym dniu cyklu (byleby po @), na wynik czekasz chyba 3 dni i najpóźniej w 1-2 dniu cyklu jedziesz sie rejestrować. Powinni mieć miejsce w tym samym cyklu. Najważniejsze żebyś nie miała żadnych bekterii, bo ja miałam dwa razy HSG i za każdym razem miałam jakieś bakterie i jeden cykl przepadał, bo musiałam wziąść antybiotyk, a potem powtórzyc badanie. Całe szczęście moje bakterie były szybko wyleczalne.
ja też się melduję:)
z ledwością, bo od rana mam wymioty i nic nie jem:-(
pewnie grypa żołądkowa, chociaż pewnie wiecie o czym pomyślałam... no ale wolę zostać realistką
i tak nie mam siły iść po test.

pozdrawiam i życzę Wszystkim szczęścia w tym wątku!!!
A ja tam nie wykluczam ze Ci sie udalo...kto wie...

Kupilam sobie test...tylko boje sie testowac i nie wiem czy poczekac do ok 34 dnia cyklu (taki byl moj najdluzszy cykl dotad) czy testowac jutro... maz podpowiada to pierwsze a jakbym szybciej dostala @ to test bedzie na za miesiac... a ja sie bije z myslami i nie wiem czy wytrzymam, moze warto sprawdzic te moje dziwne "objawy"...
no a ja miałam dziś kolejną wizytę u dr. Czecha i kolejny raz wyszłam b.zadowolona, to naprawdę przyjemny i wyrozumiały lekarz, mam nadzięję, że dzięki niemu w końcu zostaniemy rodzicami :)
Trzymam za wszystkie mocno kciuki!!!

Michałowa, Ja-Dawisia za Was szczególnie:-)

Wierzę że Wam sie uda!!
dzięki Monika :) kciuki od założycielki tego szeregu wątków to nie byle co ;)

Asiu, jak mi przykro... bardzo liczyłam, że się Wam udało... cóż, trzeba się jeszcze uzbroić w cierpliwość... trzymaj się ciepło :*

Piggy, odezwij się, jak tam u Ciebie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry