Widok

Starające się XVII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oby ten wiosenny wątek był dla nas wszystkich szczęśliwy,
dla tych co już - aby dotrwały
i dla tych co jeszcze, aby szybciutko zafasolkowały!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do piatku jak nie dostane @ to testuje.

Ewunia - plamienie w 15dc to chyba może wskazywać na owu. Na zagnieżdzenie zarodka to za wcześnie.
Blue Bell - gratulacje. :)
Ja-dwisia - będziecie podchodzić do IUI w maju?
Ja mam nadzieję na IUI w piatek - mam nadzieję, że owu się nie przesunie - bo do poniedziałku włącznie klinika zamknięta. :( To chyba nasza ostatnia owu. Albo przedostatnia. :)
Ja sobie w tym cyklu mierze tempke i dzis mam 15 dc , skoku nie bylo, tempka niska, ale to sie moze zgadzac. Tempka zwykle skacze przed owulacja czy w dniu owulacji jak to jest?? Najlepszy zcas na przytulanie to w dniu skoku, czy po skoku?
tempka skacze po owulacji
Jak rozpoznac kiedy najlepiej sie przytulac skoro trudno jest przewidziec, ze jutro czy pojutrze skoczy?Jak wy toi robicie?
po sluzie, plodny to przezroczysty, ciagnacy sie taki jak bialko z jajka.
Ja jak mierzylam tempke to nic nie wychodzilo:( W cyklu kiedy sobie odpuscilam i przestalam sie zastanawiac kiedy powinnam to udalo sie:) Mysle ze cos w tym musi byc.
Jak wyglada sluz plodny to ja wiem, juz wiele razy go zaobserwowalam i sie stosowalam,ale wniosek z tego ze jak sie pojawia taki sluz to wtedy zaczac przytulanki a skonczyc po skoku temperatury...dobrze mysle?
U mnie odpuscic cvzy nie odpuscic to chyba bez roznicy. Nie mam co odpuszczac bo mierze tempke piwerwszy raz tak dzien w dzien po...nie wiem jakim czasie. Nie kojarze czy od slubu to robilam...Teraz chce zeby w ogole zorientowac sie w swoim organizmie,niezaleznie od tego czy zajde czy nie zajde, wiedziec co kiedy itd a pozniej potwierdze u gina i bede miec jakies rozeznanie.
Slonko a czy mialas kiedys monitorowany cykl czy w ogole wystempuje owu?
ale gafa oczywiscie wystepuje:)
mysle ze NPR jest dobrym poczatkiem do monitoringu cyklu bo jezeli jest skok ktory sie utrzymuje i potem temp spada na okres to mniej wiecej posrednio swiadczy o owlulacji i pozwala isc do lekarza kiedy sadzisz ze masz owulacje, troche zaoszczedzonym pieniedzy jak ktos nie ma. slonko plodny sluz, skok owulacja moga sie troche rozmijac w czasie, tzn owulacja moze nastapic po skoku albo wczesniej, wszedzie jest napisane ze ta metoda pozwala tylko posrednio okreslic kiedy byla owulacja a tylko usg potwierdzi dokladnie.
Wielokrotnie... Mam 1 cykl na iles tam cykli co jest bezowulacyjny ale to chyba u wiekszosci tak jest.
Poradzcie dziewczyny czy dobrze mysle, jak najlepiej wycelowac... /tak jak napisalam wyzej?
my celowalismy przed w czasie i po skoku :)
i tak najlepiej jest celować :) My tez tak celujemy hihi
pomiając temat celowania :) odebrałam wyniki i mam TSH 0,74 uU/ml, T4 14,16 pmol/l i prolaktyne 206 mU/l przy normie 108.8-557.1 po obciazeniu prolaktyna 4663 mU/l Jak myślicie jest ok?
Wiem, że głupio się pytam, ale do wizyty jeszcze kilka dni.. a Wy juz doświadczenie w tych normach macie..:)
Makarena, trzymam kciuki aby IUI odbyła się w piątek i to z pozytywnymi efektami!!!!!
na moje to prolaktyna po obciązeniu za wysoka. Powinna się zwiększyc do 5 razy a u Ciebie jest o wiele więcej ;( to sie nazywa prolaktynemia czynnościowa, wiec pewnie Bromek dostaniesz na obnizenie :)
na reszcie sie nie znam ;)
no fakt po obciazeniu wesolo nie wyglada niestety:(
spokojnie, czynnosciową hiperprolaktynemie szybko i skutecznie zbija sie bromergonem. tylko nie naczytaj się za dużo ulotek i skutków ubocznych. Ja tak zrobiłam i miałam już śmierć w oczach, tymczasem łykam go już 8mc (w mniejszej dawce, bo prolaktyna spadła po 2 cyklach) i żyję, a większe cuda działy mi się po clo.
"Życia nie oszukasz"

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry